×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Daag Winterboom!

Daag Winterboom!


Ondanks het feit dat er bij ons thuis geen sprake is van een religieuze overtuiging, ben ik verzot op kerst. Jeroen voorheen niet bepaald, maar Mem en ik hebben ervoor gezorgd dat ook hij er nu ieder jaar plezier aan beleeft. Eén van de leukste dingen vind ik toch wel mijn creativiteit in de boom stoppen. Ik doe dan ook iedere keer mijn best de boom zo lang mogelijk te laten staan. Ditmaal stond hij echter zelfs voor mij te lang…

 

Onze boom wordt naar onze eigen traditie opgetuigd door mij, samen met Mem en sinds een paar jaar ook vriendin Nicole. Voor die laatste was het nu iets anders dan voorgaande jaren: ze was namelijk zwanger en dus planden we het optuigen zo vroeg mogelijk (je weet immers maar nooit). De boom stond op 9 december al in onze huiskamer te pronken en in de weken daarna kwamen er steeds meer cadeautjes onder.

 

Ik zal verder niet te lang uitweiden over onze manier van kerst vieren, maar laat ik in elk geval zeggen dat het anders is dan ik van wie dan ook heb meegemaakt. (En ik heb met een heleboel mensen kerst gevierd in mijn leven.) We zijn gezellig met z'n drieën (Mem, Jeroen en ik), Jeroen en ik maken een lekkere maaltijd, we pakken cadeautjes uit en kijken naar de finale van Serious Request. Dat alles gewoon op ons gemak, met makkelijke kleding aan en zo. 

Wanneer kerst voorbij is, word ik altijd een beetje triestig. Straks moet de boom weer weg, dat wil ik helemaal niet! Nou, dit jaar kwam daar een oplossing voor: er ging van alles mis. In de eerste weken had ik het vooral enorm druk met allerlei afspraken. Vervolgens ging ik een weekend uit logeren bij vriendin Chantal en daarna werd ik ziek. Héél ziek. En toen ik bijna beter was… brak Jeroen zijn elleboog.

 

We konden er nog om lachen hoor, om die glinsterende boom in de kamer. Tegen bezoek zeiden we dat het officieel nog winter was en noemden het een Winterboom. Toen het in februari ging sneeuwen riep ik triomfantelijk dat we hem tóch niet voor niets hadden laten staan. En bij het gebruiken van de kerstcadeautjes keek ik altijd even glimlachend naar de boom. Maar uiteindelijk werd het toch vervelend. Hij stond in de weg, vergaarde stof en er kwam nog minder licht binnen dan anders. Om nog maar te zwijgen over Eleanor die steeds precies dáár op de vensterbank wilde springen en er derhalve een zooitje van maakte.


Vorig weekend was het dan eindelijk zover. Jeroen's arm was voldoende genezen, dus aan de slag! Ik nam een foto met de meest recente krant, om te bewijzen dat het écht pas zaterdag 18 maart 2017 gebeurde. ;)


Jeroen was razendsnel. Na een paar minuten zag het er al zo uit, en ik had nog niet eens geholpen!


Uiteraard bemoeide Eleanor zich er ook mee. Er moet immers wel toezicht worden gehouden, aldus The Queen.

De chaos voor het sorteren,  inpakken, opruimen en stofzuigen was haast niet te overzien, maar we hebben het voor elkaar gekregen.

Daag Winterboom! Tot over een paar maandjes!

 

 

ADHDidi, 22 maart 2017   
Spourieloekie
Hahahaha wat leuk en goed idee ve winterboom :))
24-03-2017 21:57
24-03-2017 21:57 • 1 reactie • Reageer
ADHDidi
Haha thanks! ;)
24-03-2017 23:57
24-03-2017 23:57 • Reageer
Blogs van Linda
Haha lekker op tijd ;-). Ik vibd het altijd erg gezellig, maar ben ook blij als de boom weer uit de kamer kan
22-03-2017 20:16
22-03-2017 20:16 • 1 reactie • Reageer
ADHDidi
Nou, dat had ik nu eindelijk ook eens een keer, hihi... ;)
23-03-2017 00:03
23-03-2017 00:03 • Reageer