Een onbekende man in mijn huis! Wat nu?

Een onbekende man in mijn huis! Wat nu?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De telefoon gaat.

"Dag lieverd, met mij. Klopt het dat ik je morgen zie?"

"Ja mam, morgen kom ik naar je toe. Gaat alles goed? Ga je zo slapen?"

"Wat heerlijk dat ik je morgen zie, lieverd. Gaat alles goed met jou en de meisjes? En met je man, hoe-heet-hij-ook-alweer? Met mij gaat alles z'n gangetje. Alleen...", ze dempt haar stem, "er is hier een man in huis. En ik ken hem niet. Hij is heel aardig hoor, maar hij zegt dat hij blijft slapen. Wat moet ik nu doen? Kan dat zomaar?"

"Wat vind je ervan, dat hij blijft slapen? Vind je dat vervelend?"

"Nee hoor, ik vind het wel gezellig. Ik vraag me alleen af wat P. zal zeggen. En of dit wel kan. Hij wil bij ons in bed. Hahaha, ik zie het al voor me: ons bed is niet groot genoeg voor drie. Maar dat moeten de mannen dan maar oplossen. Hahaha! Wat zal de buurman wel niet denken!"

"O, maar daar heeft P. vast wel een oplossing voor. En die buurman denkt maar. Weet je wat, ik bel je over een half uurtje even terug. Maak jij het intussen gezellig met die aardige man."

Lachend hangen we op.

Nog voordat ik haar terug kan bellen, gaat na een kwartier de telefoon weer.

"Dag lieverd, met mij. Je hoeft me niet meer terug te bellen hoor. Soms ben ik een beetje warrig. Die onbekende man was P.! Stom van me he, dat ik hem niet herkende! Gelukkig konden we er samen om lachen. Doe jij dat ook maar, want ik heb liever dat je om me lacht dan dat je om me huilt."

Soms doe ik het laatste, maar nu lach ik. 

Lees meer

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ouderdom komt met gebreken.
| 14:44 |
Mijn hart huilt.... ook....
Je nam me even mee naar de 'begintijd' van mijn mams. ........
| 00:03 |
Humor en verdrietige gevoelens lopen bij mij wat door elkaar als ik het lees...
Moeilijk om er wat van te zeggen of te vinden vind ik...
| 00:16 |
Fijn dat ze nu toch met een gerust gemoed kan slapen, dat moesten wij ook maar doen dan ;-)
| 22:33 |
Grappig, maar toch ook ontroerend... fijn dat ze er niet angstig van werd!
| 15:50 |
Gelukkig dat ze geen moment meer alleen thuis is en goed dat jullie er op dat moment samen om konden lachen.
| 15:10 |
In deze situatie is het inderdaad best grappig..maar het is wel een heftige ziekte inderdaad :(
| 14:23 |
Dementie is zo heftig, maar mooi dat je het in je schrijven ook weer mooi kan laten zijn.
Grappig en vol humor. Liefde voor dementerende ouderen!
| 11:39 |
erg confronterend maar in dit geval gelukkig ook een beetje grappig voor allen..
| 11:32 |
Soms, als mijn stiefvader hier in huis de wc zoekt, of in de tuin 3x voorbij loopt op zoek naar de mesthoop, kan ik er wel om lachen. Toen mijn moeder laatst werd opgenomen in het ziekenhuis en hij haar kwijt was om 4 uur 's nachts, was het niet grappig. Hij raakte in paniek, maar was gelukkig helder genoeg om haar te bellen, zodat ze hem uit kon leggen waar ze was. Het blijft een vreselijke ziekte, maar sommige dingen zijn ook grappig.
| 10:00 |
Het is natuurlijk confronterend (en herkenbaar), maar het is goed dat jullie er samen om hebben kunnen lachen.
| 09:37 |
Ja he? Gelukkig kan ze er zelf ook regelmatig de lol van inzien.
| 09:39 |
Knap dat je rustig bleef tijdens het eerste gesprek. Of gebeurt dit vaker?
| 09:03 |
De laatste tijd herkent ze haar man af en toe niet of is er sprake van andere verwarring... daar zijn we inmiddels aan gewend, dus ik begreep meteen wat er aan de hand was (alleen thuis is ze sowieso niet meer, dus ze kan ook geen onbekenden binnenlaten of iets dergelijks)
| 09:09 |
Dat scheelt een stuk! Fijn dat jullie samen even hebben kunnen lachen!
| 09:19 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen