×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Roodkapjes interview

Roodkapjes interview


Vooruit, ik doe mee!

Wie ben jij, hoe oud ben jij en werk je, zo ja, wat voor werk doe je, zo nee, wat doe je om de kost te verdienen?

Nou, ik ben dus Adoptiemam. Mijn pseudoniem zegt het al: ik ben de trotse moeder van twee prachtige adoptiekinderen. Mijn man en ik, allebei veertigers, zijn al járen getrouwd. We waren high school sweethearts en zijn nu alweer een jaar of dertig een gelukkig stel. Ons gezin is harmonieus en liefdevol, iets waar ik me ontzettend rijk mee voel.

Ik werk als ZZP'er. Dat heeft als voordeel dat ik grotendeels vanaf thuis kan werken en mijn werk zo kan indelen, dat ik thuis ben als de kinderen dat ook zijn. In het verleden maakte ik weken van zestig uur of meer. Nu ik moeder ben heb ik een flinke stap terug gedaan. Er zijn voor de kinderen en mijn dementerende moeder vind ik belangrijker. Tussendoor vind ik ook nog tijd voor vrijwilligerswerk, al zou ik daar graag nog meer energie in willen steken.

Heb je hobby's en zo ja, welke?

Ik lees graag. Tuinieren vind ik heerlijk: lekker met je handen in de aarde wroeten. Volledig gefocust zijn op dat ene onkruidje of die ene plant. Na afloop voel ik me altijd helemaal zen. Sportief ben ik niet, maar ik maak graag lange fietstochten. Ik kan enorm genieten van een klassiek concert in het Concertgebouw maar vind het ook helemaal te gek om met het hele gezin naar een festival te gaan. Koken heb ik jaren als een noodzakelijk kwaad gezien. Tegenwoordig geniet ik ervan om elke dag weer iets gezonds en lekkers op tafel te zetten. Zonder zakjes en pakjes en zoveel mogelijk vers en gevarieerd.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

Een vriendin stuurde een link via Facebook. Ik had er nog nooit van gehoord maar was meteen enthousiast. Ben hier net een paar dagen, maar ik geloof dat jullie voorlopig nog niet van me af zijn...

Woon je in een stad, dorp of op het platteland?

Tegenwoordig in een stad. Maar het voelt als het beste van twee werelden. We wonen aan de rand van de stad in een groene, rustige en kindvriendelijke wijk. Wil ik naar het centrum dan ben ik er met 10 minuten fietsen. Heb ik zin in bos, paarden, koeien en schapen, dan fiets ik 10 minuten de andere kant op. Terrasjes, winkels, natuur, rust, restaurants, mensen, bossen, water, alles is hier binnen handbereik.

Heb je veel vrienden en vriendinnen, of ben je meer een familiemens?

Allebei. Net als aan mijn man ben ik trouw aan de mensen om me heen. Mijn beste vrienden en vriendinnen ken ik allemaal minstens twintig jaar. Bij hen mag ik zijn wie ik ben, en dat is natuurlijk vice versa. Ook met de familie heb ik een goede band. Ouders, ooms, tantes, neven en nichten, zowel eigen als 'schoon': ze maken me blij! We hebben veel familiefeestjes, vriendenborrels, afspraken zus en visite zo. Mijn finest hour beleef ik op de verjaardagen hier thuis. Dan is het een gezellige chaos. Overal groepjes mensen en kinderen, iedereen mag blijven eten, vrienden en familie mixen alsof ze elkaar al jaren kennen (wat in de meeste gevallen ook zo is) en ik heb al mijn dierbaren om me heen. Genieten!

Nieuwe vriendschappen maak ik trouwens niet zo heel snel. Ik heb overal wel mijn contacten en kennissen, maar het duurt even voordat ik dat echte vriendschapsgevoel heb. Is dat eenmaal gelukt, dan is dat voor altijd. Van mijn kant tenminste, maar ik heb nog nooit meegemaakt dat een vriendschap over ging.

Waar kun je echt van genieten?

Ik heb hierboven al het een en ander genoemd, maar er is nog zoveel meer. De voorjaarszon op mijn blote huid. Chopin. Een goed gesprek. De geur van kruiden. Met een boekje in bad. Koffie met likeur na een uitgebreid diner. Wakker worden door de merels. Een regenbui na een warme zomerdag. De geur van een eerste sigaret (nee, ik rook niet).

Heb je een bucketlist?

Nee, daar doe ik niet aan. Ik geloof ook niet zo in groots en meeslepend leven, in alles eruithalen wat er in zit. Ik geniet meer van het kleine alledaagse.

Hoe ga je om met tegenslagen?

Een echte tegenslag moet ik eerst alleen verwerken. Ik keer me in mezelf, ben boos en teleurgesteld, heb zelfmedelijden en kan heel onredelijk zijn. Dat duurt gelukkig nooit lang. Al snel heb ik weer een houding van: het beste ervan maken.

Tot slot, hoe zie je de toekomst en is er nog iets wat je kwijt wilt?

Over mijn eigen toekomst heb ik wel wat ideeën. Kleiner wonen, zoveel mogelijk back to basic. Over de toekomst van de wereld maak ik me zorgen. Oorlogen alom. Toenemende onverdraagzaamheid en intolerantie. Het klimaat. Een steeds grotere kloof tussen arm en rijk. Ik probeer zelf een zo goed mogelijk mens te zijn en het verder los te laten, maar dat is niet altijd even makkelijk.
Soberana
Mooi interview. Je bent een rijk mens. Over de toekomst van de wereld maak ik mij dezelfde zorgen als jij.
16-05-2017 14:05
16-05-2017 14:05 • Reageer
Encaustichris
Aangenaam kennis te maken! Mooie openhartige invulling.
09-05-2017 12:05
09-05-2017 12:05 • Reageer
Dana
Een heel rijk leven leef je, aangenaam
08-05-2017 13:39
08-05-2017 13:39 • Reageer
Mam.en.zo
Aangenaam kennis te maken
07-05-2017 15:50
07-05-2017 15:50 • Reageer
Referendaris
Leuk om op deze manier wat meer van je te weten te komen.
07-05-2017 14:25
07-05-2017 14:25 • Reageer
zonnebloem
Alweer een mooi leerrijke bijdrage dankjewel voor de inkijk :-)
07-05-2017 12:47
07-05-2017 12:47 • Reageer
Roodkapje
Dankjewel voor je mooie bijdrage
07-05-2017 12:43
07-05-2017 12:43 • Reageer
Mayke Muller
Je bent een mooi mens !
07-05-2017 12:40
07-05-2017 12:40 • Reageer
Hans van Gemert
Mooi interview, leuk om allemaal van je te lezen!
07-05-2017 12:07
07-05-2017 12:07 • Reageer