×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Schrijvershotel #3: het boek van kamer 6


Vroeg naar bed gaan lukt me niet. De ontdekking van het boek onder mijn hoofdkussen geeft me nieuwe energie. Ik neem het mee naar buiten en neem plaats op mijn terras. Al bladerend groeit de overtuiging dat ik hier iets mee moet. Nu begrijp ik welk boek ik te schrijven heb. Wat een bof dat ik juist déze kamer toegewezen kreeg. Ik maak het mezelf comfortabel met een kaarsje, druiven en een karaf water. Als het boek gesloten is luister ik naar het geruststellende ruisen van de golven. Het is goed dat ik gekomen ben.

Ik slaap met de terrasdeuren open. Het ritme van de zee wordt onderdeel van mijn dromen. Heel ver weg hoor ik een ruziemakend stel. "Ik doe daar niet aan mee!" versta ik. Nou, dat klinkt gezellig. Schrijverstemperament natuurlijk.

De volgende ochtend ben ik vroeg wakker. Het strand is vrijwel leeg. Een enkele sportieveling rent langs het water. Ik heb het hotel vroeg verlaten - zacht, om niemand te wekken - en slenter nu langs de kust. Zo zie ik de zee het liefst. Flarden van zinnen dienen zich aan in mijn hoofd. Die kan ik mooi gebruiken voor mijn nog te schrijven boek. Zorgt Benidorm - of all places - voor inspiratie? Of is het de stimulerende aanwezigheid van de andere schrijvers? Nee, dat laatste lijkt me onwaarschijnlijk: ik heb er gisteren enkele in het voorbijgaan gezien, maar daarmee is alles dan ook gezegd.

Een knorrende maag leidt me terug naar het hotel. Ik ruik de geur van versgebakken brood, hoor verderop het zachte gerinkel van servies en groet de mensen die ik in de gangen tegenkom. Eerst mijn telefoon uit de oplader halen en dan ontbijten. 

Als ik in kamer 6 naar mijn telefoon grijp, zie ik tot mijn verbazing een dik boek. Midden op het bed. Dat boek is niet van mij. Toch lijk ik het te kennen. Het duurt twee, drie tellen. Dan herinner ik me weer hoe ik dit gisteravond onder mijn hoofdkussen vond. En hoe ik de avond doorbracht met mijn kaarsje en mijn druiven. Bladerend door het boek. Wat gek dat ik dat helemaal vergeten was. Ik was dus écht aan vakantie toe. Of wordt mijn hoofd net zo warrig als dat van mijn moeder? 

Ik besluit vanmiddag tussen lunch en diner te werken aan mijn eigen boek. Nu eerst naar de ontbijtzaal. Hopelijk tref ik daar andere schrijvers.


Juli uitdaging. Doe je mee?

Het schrijvershotel in Benidorm heeft nog lege kamers.

Schrijvershotel #1: de voorbereiding

Naar Benidorm? Om te schrijven? IK?

Schrijvershotel #2: ik ben er!

Ik kom aan en ontdek een boek.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts