Waarom bel je me?

Waarom bel je me?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vroeg in de ochtend gaat de telefoon.

"Ja dag lieverd, met mij. Bel ik niet te vroeg? Nee? Gelukkig. Zeg, ik bel je even om je te bedanken. Jij had toch verteld dat het Museum van de Twintigste Eeuw zo leuk was? Nou, we zijn er gisteren geweest. We hebben ons kóstelijk geamuseerd. Ik herkende veel van vroeger. Er waren oude keukens. Er was een ingerichte ouderwetse woonkamer en daar stond een stoel die mijn ouders ook hadden. Ja, niet dezelfde stoel hoor, want die hebben we weg gedaan toen oma overleed. En oude keukens, net zo eentje als bij oma thuis. En even denken wat nog meer. Speelgoed van vroeger, zelfs een ingerichte kruidenier. O ja, ze hadden een stoel die mijn ouders ook hadden. Niet dezelfde stoel hoor, want die hebben we weg gedaan toen oma overleed. En een oude keuken! Het was net of ik in ons oude huis was! En een stoel die mijn ouders ook hadden. Oma had er net zo een, maar die hebben we natuurlijk weg gedaan na haar overlijden. En nog veel meer, maar daar kom ik even niet op. In ieder geval was het een groot succes. Dus ik wilde je bedanken voor de tip. Gaat verder alles goed met jullie?"

Ik vertel hoe het met de kinderen gaat. Verrassend helder herinnert ze zich dat we elkaar eergisteren nog gezien hebben en waar we toen over gesproken hebben. Ik probeer het gesprek af te ronden. De kinderen moeten zo naar school.

"Waarom bel je me eigenlijk?" vraagt ze.

Ik zeg dat zij mij toch belde, om te vertellen over het museum.

"O ja, wat stom van me. Mijn hoofd is een beetje warrig. Ja, ik wilde je even bedanken voor de tip, want we hebben ons zo geamuseerd! Had ik nou verteld dat ze een stoel hadden die oma vroeger ook had? Ik dacht het wel, hè? Zeg, ik moet zo naar de dagbesteding. De kinderen zullen ook wel naar school moeten. Maar nou weet ik niet meer waarom je mij belde."

"Gewoon om je stem te horen, mam."Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
pfff... zwaar soms
| 10:58 |
Wat een lieve blog.
| 13:14 |
Dankjewel :-)
| 13:26 |
| 17:39 |
Wat een mooie blog, heel lief en ik denk dat bijna iedereen het wel kan herkennen van ergens uit zijn/haar omgeving
| 14:13 |
Dankjewel :-)
| 16:15 |
Wat een lieve blog, mijn bewondering voor hoe je hiermee omgaat is enorm! Wou dat er meer mensen zo waren x
| 10:56 |
Dankjewel voor je lieve compliment!
| 16:14 |
Weer ontroerend mooi geschreven. :)
| 15:00 |
Bedankt voor je compliment :-)
| 16:14 |
Hihi, das een gelegitimeerde reden om de stem van je mam te oren ;-)
| 14:42 |
:-)
| 16:14 |
Mocht ik ooit 'warrig' worden, dan hoop ik (eigenlijk vertrouw ik er op) dat mijn kinderen daar net zo lief mee omgaan.
| 06:19 |
Fijn dat je daarop kunt vertrouwen :-) Maar hopelijk is 't niet nodig!
| 16:14 |
Mooi en lief geschreven!
| 00:24 |
Dankjewel :-)
| 16:13 |
Ahhh. Wat een lieve blog.
| 16:38 |
Dankjewel...
| 20:32 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen