Snel last van vettig haar? Volg deze 10 beauty tips op! // Beauty

Snel last van vettig haar? Volg deze 10 beauty tips op! // Beauty


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Heb jij ook last van vettig haar?

 

Ik heb al mijn hele leven last van vettig en dun haar gehad. Nadat ik klaar was met douchen zag mijn haar er prachtig en zijde zacht uit, maar na een uurtje plakte het al aan mijn gezicht. Irritant, denk ik dan en bovendien ziet het er vies uit. Ik was dus naar mijn kapper gegaan en had gevraagd: Zeg, wat kan je het beste doen als je snel last van vettig haar hebt?


Hier zijn 10 beauty tips tegen vettig haar. (-:

 

1. Niet te vaak wassen.

Als je je haren elke dag wast dan gaan de talgkliertjes harder werken zodat je haar ontzettend vettig word. Je kan het beste je haar 2 of 3 keer per week wassen.

2. Neem meerdere wasbeurten onder de douche.

Dit zorgt er wel voor dat je shampoo fles sneller leeg raakt, maar hey! Het werkt. Als je gaat douchen en je wast je haar, was het dan 2 of 3 keer in dezelfde douchebeurt. De eerste keer is om het vet weg te spoelen en de tweede keer is om je haar echt te reinigen.

3. Raak je hoofdhuid niet te veel aan tijdens het douchen.

Als je doucht en je wast je haar, probeer dan zo min mogelijk je hoofdhuid aan te raken. Hetzelfde geld voor het niet douchen, ga niet te veel met je haar spelen en raak je hoofd zo min mogelijk aan. Dit activeert weer die vervelende talgkliertjes.

4. Spoel je hoofd af met lauw/koud water.

Koud water zorgt ervoor dat de talgkliertjes dichtgaan en dat geld ook voor de huid. Spoel je jezelf dus helemaal af met koud water als je geen last van pukkels en vettig haar wilt hebben!

5. Kam het niet te veel en was je borstel regelmatig.

Als je je haren steeds borstelt word je haar weer langzaam vettig. Bovendien, als je je borstel niet regelmatig wast, blijft al dat vet erin zitten.

6. Doe een beetje babypoeder op je borstel/voorhoofd.

Babypoeder is tegen vet. Als je babypoeder op je borstel doet, borstel je niet steeds het vet in je haar. Als je een pony hebt heb je waarschijnlijk vaak last van een vettige pony waar mensen doorheen kunnen kijken. Als je een beetje (heel licht!) babypoeder op je voorhoofd doet, dan komt al het zweet en vet niet in je pony.

7. Koop speciale shampoo tegen dun/vettig haar.

Er zijn velen soorten shampoo die tegen vettig haar gaan. Zo heb ik Syoss Full hair 5. Pas wel op, want het kan erg duur zijn!

8. Eet gezond.

Als je veel vet eet produceert je lichaam ook meer olie en vet. Zo krijg je sneller last van puistjes en natuurlijk, vettig haar. Eet dus gezond en niet te vet!

9. Gebruik zo min mogelijk conditioner.

Conditioner maakt het haar vet. Breng het alleen aan in de puntjes en haarlengten.

10. Verschoon je kussensloop.

Vaak als je gaat slapen word je de volgende ochtend wakker met vettig haar. De kans is waarschijnlijk groot dat het aan je kussen ligt omdat al het vet van je haar erin gaat zitten. Verschoon je kussensloop dan ook regelmatig!

 

Wil jij geld verdienen door te bloggen?

Klik dan op aanmelden en krijg gratis 125 Yoors Punten!

Wat een angststoornis met je doet. // Levens verhaal

Hoi, ik ben Wolfram en ik ben 16 jaar. Ik heb autisme en...

Dit dier is geen wasbeer!

Dit schattige beestje lijkt op een wasbeer maar eigenlijk...

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (21 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Oh, goede tips. Ik waste vroeger m'n haar elke dag of elke keer als ik ging douche. Nu douch ik nog steeds wat vaker dan dat ik m'n haar was. :)
| 15:57 |
Goede tips! Ga ik onthouden! Vooral het meerdere keren wassen in 1 douche beurt kende ik nog niet.
| 23:11 |
Ik heb daar gelukkig niet last van
| 11:54 |
Nooit op gelet of ik 's ochtends vet haar heb door de kussensloop.
| 23:47 |
Deze informatie heeft mij zoveel bijgeleerd. Ik was elke dag mijn haar, dit omdat het vettig is en er gewoon niet uitziet...
| 08:23 |
Dankje voor dezet tips
| 17:28 |
Tip 2 heeft mijn leven gered!
Ik ben het nu voor een paar dagen aan het uitproberen en mijn haar is opeens zijdezacht!
Niet normaal. Ik ben je enorm dankbaar, haha.
| 22:13 |
Dat is fijn om te horen (-:
| 17:16 |
handige tips dankjeeel
| 18:15 |
Hele handige adviezen in deze blog. Dankjewel, al heb ik geen vet haar.
Vind ik het wel een interessant blog!
| 19:20 |
Hele handige tips!
| 19:15 |
Een satijnen slaapmuts werk ook heel goed ziet er vreemd uit en niet echt sexy voor je partner maar ach alles voor minder vet haar en haar wat niet snel afbreekt
| 08:31 |
Goede tips! Leuke blog!
| 22:13 |
myn haar is altijd vet
| 21:23 |
Wat fijn deze tips, bedankt!!:) ik heb er zelf ook veel last van idd
| 21:10 |
Handige tips! Bedankt!
| 20:56 |
Omg vettig haar is zoooooo irritant >:(
| 20:12 |
Vooral die babypoeder tip werkt echt! Doe ik ook wel eens
| 19:56 |
ik heb niet snel last van vettig haar
| 19:36 |
Ik was mijn haar de laatste tijd een keer per week, al moet ik zeggen dat ik de laatste 1/2 dagen er niet heel leuk bij loop.....maar goed ik probeer mijn haar te trainen. Even kijken hoe het loopt en anders ga ik terug naar twee keer per week :)
Ook goede tips, alleen koud/lauw water is gewoon echt vreselijk haha ='D
| 19:25 |
Die van de babypoeder kende ik nog niet. Handig!
| 18:57 |
Handige tips! Ik had altijd last van de combinatie van vettig haar en roos, en antiroosshampoo hielp daar niet bij.
Nu gebruik ik een shampoo van Aussie voor droog haar (die had mijn moeder eens meegenomen om uit te proberen) en sindsdien heb ik geen last meer van roos! En het vettige haar is ook een stuk minder daardoor. Dus tip 11 zou kunnen zijn: Kies een shampoo die bij jouw haar past!

Je hebt wel echt een hele handige blog, want deze tips zijn altijd fijn om te weten!
| 17:57 |
Dankjewel!
| 18:12 |

auto leasen
auto leasen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen