Wat een angststoornis met je doet. // Levens verhaal

Wat een angststoornis met je doet. // Levens verhaal


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling
 

Wolfram
 

Blogger || Kunstenaar || Energiek

 

Hoi

Hoi, ik ben Wolfram en ik ben 17 jaar oud. Ik heb een vorm van autisme (MCDD) en een angststoornis. Ik gebruikte eerst Anti-Psychoticum (Resperidon) maar nu ben ik over gestapt naar Anti-Depressiva (Fluoxitine).

Ik durf soms mijn huis niet uit, omdat ik last heb van paniek aanvallen. Ik heb dan het gevoel dat ik niet meer in de realiteit zit en dat ik doodga. Ik durf nog wel naar buiten te gaan als ik vrienden om mij heen heb, want ze weten hoe ze er mee moeten omgaan. 

Wat is een angststoornis?

Iedereen is wel eens voor iets bang. De een voor spinnen en de ander voor hoogtes. Toch is een angststoornis anders. Jantje word een lafaard genoemd omdat hij niet in de achtbaan in Walibi durft, terwijl Peter in zijn slaapkamer zit te huilen omdat denkt geen lucht meer te krijgen. Iemand met een angst stoornis is geen lafaard, deze mensen vechten dagelijks tegen hun innerlijke demonen en hun angsten. De angst en het steeds zorgen maken over zaken, kan stress veroorzaken. Deze stress kan er voor zorgen dat de persoon: Slaap problemen krijgt, minder gaat eten, nagels gaan bijten, haar uitval krijgt en last van een depressie krijgt.

Quote

Peter is een lafaard want hij is bang voor kaas

 

Verschillende angststoornissen.

Je hebt verschillende angststoornissen. 

1. Dwang.                                                                                                                            Dwang is dat je iets van jezelf moet doen en als je het niet doet dan gaat er iets ergs gebeuren, zoals constant handen wassen totdat hun huid eraf schroeit.

2. Sociale angst                                                                                                                      Deze mensen zijn doodsbang om mensen te ontmoeten. Ze zijn meestal erg onzeker over hunzelf en zijn bang dat ze de hele ontmoeting verpesten. Deze mensen kunnen dan ook helemaal dichtklappen.

Stress

Soms word ik paranoïde en denk ik dat ik dood ga. Een stem in mijn hoofd verteld mij dat ik kanker heb, mijn vriend er van door gaat met een ander en mijn BFF mij stiekem haat. Ik kan het gevoel krijgen dat ik geen lucht meer krijg. Mijn hart gaat dan sneller kloppen, waarvan een stem zegt dat ik een hart aanval ga krijgen. Ademen gaat steeds zwaarder, ik begin te zweten en alles word draaierig. Ik krijg een paniek aanval.

 
Quote

Je gaat het zo niet redden in de maatschappij.


 

Ik kan niet functioneren in de maatschappij.

Mijn angststoornis stopt mij om dingen te doen in het dagelijks leven. Boodschappen doen is voor mij heel uitputtend. Mensen die naar je kijken, straks word je overreden door een auto. Die man met die hond gaat vast zijn hond op jou loslaten. Kinderen die op straat rennen lachen zeker omdat je er belachelijk uit ziet. Reizen met het OV kan ik niet. Wat als ik midden op straat een paniek aanval krijg? Dan ben ik zo ver weg van huis en niemand kan mij dan helpen...


3. Fobieën. 

Sommige mensen hebben extreem last van Fobieën. Ze kunnen dan bang zijn voor gebruikelijke dingen zoals hoogtes of spinnen, maar ook voor ongebruikelijke dingen zoals mayonaise en kaas. Dat klinkt grappig, maar dat is het niet. 

4. Paranoïde gedachten.

Mensen met Paranoïde gedachten maken zich bijna 24/7 zorgen om alles. Ze denken ook vaak dat ze een erge ziekte hebben of dat ze dood gaan.  Kleine dingen hebben altijd grote gevolgen voor mensen met paranoïde gedachtes.

5. PTSD.

Mensen met PTSD hebben meestal iets traumatiserend mee gemaakt. Deze mensen kunnen paniekerig worden als ze aan de gebeurtenis herinnerd worden. Ook hebben deze mensen veel nachtmerries over de gebeurtenis.


 

Geld verdienen met bloggen?

Wil jij geld verdienen met bloggen? Klik dan op aanmelden en krijg gratis 125 Yoors Punten!

7 tips voor meer energie.

Ben jij ook altijd zo moe? Mijn grooste tip is da...

Ananassen en palmbomen! // Vaporwave.

Waarom is het zo populair om in kleding winkels...Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel knappe blog. Zeer leerrijk. Hopelijk vind je ooit nog eens een oplossing.
Ik had een paar jaar geleden een angst ontwikkeld na een windhoos. Een zo verlammende angst, ik functioneerde niet meer als er winderig of stormachtig weer voorspeld werd. Gelukkig is het nu al veel beter. Ik heb mij geholpen door bachbloesems te gebruiken. Mijn angsten zullen wss niet zo diep gezeten hebben als die van jou.
| 07:26 |
Knap hoe je dit hebt omschreven en echt rot voor je zo te voelen..hopelijk gaat t weer over of vind je een manier om ermee te leven, sterkte
| 21:11 |
Prachtig persoonlijk verhaal.
Voor zover zoiets prachtig kan zijn tenminste.
| 19:15 |
Heel mooi geschreven!
| 15:31 |
Mooi geschreven. Wist je dat ik een boekje geschreven heb over hoe een angststoornis ontstaat en dat die binnenkort uitkomt. Mss ga je daar straks iets aan hebben.
| 08:47 |
Wat goed geschreven zeg ...
| 23:02 |
dat moet vervelend zijn, beterschap
| 23:01 |
Heel veel sterkte. Ik herken mij deels in je verhaal. Heb een blog geschreven over angst- en paniekaanvallen.yoo.rs/lvs1966/blog/angst-en-paniekaanvallen-1498808972.html?Ysid=47005
Mijn boodschap voor jou. Ook al gaat het even minder. Blijf proberen en zoek eventueel begeleiding. Er komen weer betere tijden.
| 22:57 |
Ik heb ook een angststoornis en zit al 3 jaar aan de fluoxetine. Het gaat ondertussen wel een stuk beter en ben bijna van de fluoxetine af. Dankzij deze medicatie en verscheidene psychologen en therapie voel ik me een stuk beter. Ik weet dat het hebben van een angststoornis aan kan voelen alsof je geen toekomst heb en dat het nooit beter zal worden, maar als je eraan werkt kan dit zeker lukken!
| 22:37 |

auto leasen
auto leasen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
Muziek, Kunst & Cultuur
Aanbevolen Muziek
Aanbevolen Muziek
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen