×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
THE FIRST CUT IS THE DEEPEST

THE FIRST CUT IS THE DEEPEST


 

Ik voelde twee ogen op mij gericht, terwijl ik mijn glas op het viltje zette en instinctief draaide ik mijn hoofd en keek er in. Het was lang geleden dat ik in die ogen keek. De ogen hielden mijn blik gevangen en terwijl ik haar aanstaarde lachte zij naar mij. Het was geen uitbundige lach, meer een teken van weemoed, melancholie en spijt. Het was meer een lach die je gezicht maakt bij een mooie herinnering. En ik lachte terug met dezelfde uitdrukking.

Het waren dezelfde verliefde ogen die elkaar gevangen hielden, veertig jaar geleden. Zij woonde vlak bij mij. Ik wist haar route wanneer zij haar hond uitliet en zij de mijne naar het voetbalveld en ik paste deze aan en liep om zodat ik even bij haar was. Wij stopten dan met lopen en spraken en lachten, flirten en smachten. Onze blikken vertaalden de onuitgesproken woorden en vragen. Naar meer.

Ik verscheen maanden niet op de training hoewel ik wel mijn sporttas meenam ,die mijn moeder hoofdschuddend weer netjes in mijn kast legde. Beter niets vragen aan een jongen van vijftien, moet zij gedacht hebben. Pubers doen nu eenmaal rare dingen. Mijn veranderde route bleef niet onopgemerkt. Er werden grapjes gemaakt in de buurt. En na de voetbalwedstrijd die ik wél speelde en waar ik een vrouw langs de lijn opmerkte, met haar hond. En op school.

Mijn route liep dood. Ineens. Geen taal, geen teken. Geen hond met haar beeldschone bazin. Na een week ben ik langs haar huis gelopen, waar ik nieuwe bewoners huisraad naar binnen zag brengen en niemand van hen wist waarnaar zij was verhuisd. Thuis vroeg mijn moeder of ik weer ging trainen. Ach wat weten zij van liefdesverdriet.

Onze blikken kruisten elkaar de hele avond, alsof de tijd had stilgestaan. En wij wéér elkaars gedachten lazen. En wij dachten beiden aan die nacht dat ik als een man de zon zag opgaan. In de armen van.. mijn lerares geschiedenis.

 


 

"The first cut is the deepest"

 
Ingrid Tips en meer
Ik lees hieronder dat het autobiografisch is. Misschien een te directe vraag (dus ik respecteer zeker als je er geen antwoord op wilt geven, dat zowiezo): stel jouw kind is 15 en heeft een affaire met een leerkracht... keur je dat goed??
21-04-2017 08:34
21-04-2017 08:34 • 1 reactie • Reageer
AdRem
Ja, want er is geen kruit tegen gewassen. Ik zou het dan wel graag in openheid hebben.
21-04-2017 08:40
21-04-2017 08:40 • 1 reactie • Reageer
Marion Wever
woehoeeee... spannend, ondeugend verhaal!!
20-04-2017 21:59
20-04-2017 21:59 • 1 reactie • Reageer
AdRem
Het is autobiografisch. Oeps
21-04-2017 06:46
21-04-2017 06:46 • 1 reactie • Reageer