THE FIRST CUT IS THE DEEPEST

THE FIRST CUT IS THE DEEPEST


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

 

Ik voelde twee ogen op mij gericht, terwijl ik mijn glas op het viltje zette en instinctief draaide ik mijn hoofd en keek er in. Het was lang geleden dat ik in die ogen keek. De ogen hielden mijn blik gevangen en terwijl ik haar aanstaarde lachte zij naar mij. Het was geen uitbundige lach, meer een teken van weemoed, melancholie en spijt. Het was meer een lach die je gezicht maakt bij een mooie herinnering. En ik lachte terug met dezelfde uitdrukking.

Het waren dezelfde verliefde ogen die elkaar gevangen hielden, veertig jaar geleden. Zij woonde vlak bij mij. Ik wist haar route wanneer zij haar hond uitliet en zij de mijne naar het voetbalveld en ik paste deze aan en liep om zodat ik even bij haar was. Wij stopten dan met lopen en spraken en lachten, flirten en smachten. Onze blikken vertaalden de onuitgesproken woorden en vragen. Naar meer.

Ik verscheen maanden niet op de training hoewel ik wel mijn sporttas meenam ,die mijn moeder hoofdschuddend weer netjes in mijn kast legde. Beter niets vragen aan een jongen van vijftien, moet zij gedacht hebben. Pubers doen nu eenmaal rare dingen. Mijn veranderde route bleef niet onopgemerkt. Er werden grapjes gemaakt in de buurt. En na de voetbalwedstrijd die ik wél speelde en waar ik een vrouw langs de lijn opmerkte, met haar hond. En op school.

Mijn route liep dood. Ineens. Geen taal, geen teken. Geen hond met haar beeldschone bazin. Na een week ben ik langs haar huis gelopen, waar ik nieuwe bewoners huisraad naar binnen zag brengen en niemand van hen wist waarnaar zij was verhuisd. Thuis vroeg mijn moeder of ik weer ging trainen. Ach wat weten zij van liefdesverdriet.

Onze blikken kruisten elkaar de hele avond, alsof de tijd had stilgestaan. En wij wéér elkaars gedachten lazen. En wij dachten beiden aan die nacht dat ik als een man de zon zag opgaan. In de armen van.. mijn lerares geschiedenis.

 


 

"The first cut is the deepest"

 Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (2 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik lees hieronder dat het autobiografisch is. Misschien een te directe vraag (dus ik respecteer zeker als je er geen antwoord op wilt geven, dat zowiezo): stel jouw kind is 15 en heeft een affaire met een leerkracht... keur je dat goed??
| 08:34 |
Ja, want er is geen kruit tegen gewassen. Ik zou het dan wel graag in openheid hebben.
| 08:40 |
*kruid ;)

Hm... gevoelens kan men inderdaad niet tegenhouden. Er naar handelen wel..... als de gevoelens oprecht (en vooral wederzijds!!) zijn kan men ook wachten tot iemand niet meer minderjarig is!
| 08:42 |
Nee, ik bedoelde kruit, als zijnde het brandbare mengsel. Was een woordgrapje. Wat maakt het uit of iemand 15 en 11 maanden is of iemand die 16 is? kinderen mogen bij een scheiding zelf al kiezen bij welke ouder zij willen blijven bij een scheiding. Mag iemand van 15 dan zelf kiezen wie hij (of zij) als partner wil?
| 08:49 |
Het is strafbaar.....
| 08:55 |
Dat is geen antwoord op mijn vraag.
| 09:02 |
Ik bepaal dat niet. En elke situatie is anders.
| 09:20 |
woehoeeee... spannend, ondeugend verhaal!!
| 21:59 |
Het is autobiografisch. Oeps
| 06:46 |
Oeps.. stoute juf ;-)
| 07:37 |
Een man had men opgepakt als hij iets met een "vrouw" van 15 had gehad.
| 07:40 |
Een vrouw toch ook hoop ik? Dus het was ook nog bekend?
| 07:55 |
In mijn verhaaltje schrijf ik op het einde dat het mijn lerares geschiedenis was. En ja het kwam uit want zij verhuisde.
| 07:59 |
Ah ja.. froeguhh... kwamen ook veel mannen hier mee weg hoor.. :-(
| 08:06 |
Soms ontstaan er echte liefdes. Mag dit dan niet? Ik was echt heel gek op deze vrouw.
| 08:14 |
Tja.. daar kan ik niet zo 1 2 3 antwoord op geven. Er is een reden voor waarom dit verboden is ;-)
| 08:20 |
Dan gaat het om ongewenste intimiteit. Maar dat geldt ook voor volwassenen.
| 08:25 |
Nee hoor.. dat bedoel ik niet..
| 09:23 |
Ik laat mij niet in hokjes plaatsen. In mijn geval was het prima.
| 09:25 |
Jou in een hokje stoppen? Nee hoor.. excuses als het zo overkomt.
| 09:45 |
Nee ik doelde niet op jou. Meer in hert algemeen.
| 09:51 |
ok.. ik kan me niet voorstellen dat iemand dat zou willen... maar goed, dat zul jij het best voelen ;-)
| 10:12 |
Kom er nog op terug..
| 09:24 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen