×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Een andere keer maar weer


Een filmpje pakken blijkt niet meer zo eenvoudig te zijn. Mijn BFF en filmmaatje, die werkelijk alles aan de kant zette voor een uitje naar de bios, is er niet meer. Ik dacht een poos geleden, ik reserveer gewoon alvast twee stoelen, er is vast wel iemand die mee wil gaan. Zo eenvoudig als het vroeger ging, zo moeilijk gaat het nu.
Al mijn vriendinnen geappt of ze mee wilden. De ene kon niet of de andere had geen zin om zo spontaan een filmpje te scoren. Op zo’n moment word je voor de zoveelste keer met je neus op de feiten gedrukt. Ze is er niet meer.
De spontaniteit en het plezier van even een filmpje pakken, zijn er helemaal vanaf. Ik heb mijn reservering toen maar weer geannuleerd.

Op een dag dacht ik, heel stoer, ik ga gewoon alleen. Dus ingelogd op mijn account, film aangeklikt en zag dat er de volgende dag om 14.00 uur een voorstelling zou zijn. Mijn stoere voornemen zwakte met de seconde af en aarzelend klikte ik de stoelkeuze aan om een mooi plaatsje te veroveren voor mij alleen.
Yes, in de rij helemaal bovenin, onze favoriete rij, is nog één stoel vrij en ook nog eens “ons” hoekje.
Alsof het zo moest zijn. Inmiddels was mijn stoere idee afgezwakt naar het nulpunt en sloeg om in een gevoel van twijfel en gemis. Verdrietig dwaalde ik met het pijltje over de zaalindeling, ik voelde mij zielig en alleen.
Moest ik dat nu wel doen? Iedereen zou zien dat ik daar alleen zat…je hoort toch gezellig met iemand naar de bios te gaan? Het zal voor mij nooit meer hetzelfde zijn, denk ik. Ik heb de boel toen maar weer afgesloten en ga wel, net als ik de vorige keer dacht, een andere keer. Ik ben sinds haar overlijden maar twee keer in de bioscoop geweest, samen met mijn liefje. Hij probeert het gat wat geslagen is in te vullen, de lieverd. Hij houdt niet eens van de bioscoop. Maar ja, iets wat ons dingetje was, zal ook altijd van ons blijven. Dat is niet op te vullen. Mis je, sweety.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts