×

Yoors


Inloggen
×

YoorsStel je voor dat...

Stel je voor dat...


Stel je voor dat…engeltjes bestaan. Voor mij niet echt moeilijk voor te stellen, hoor.
Ik ken er namelijk één. Zij is mijn zusje en heeft het downsyndroom.
Haar poezelige handjes, de ondeugende scheve oogjes met een twinkeling waar je hart van smelt.
Goh, wat heeft zij mij veel geleerd. Een mooie en soms pijnlijke les, maar ook één over sereniteit en puurheid, die in een mens kan zitten, in haar. Als er engeltjes bestaan, zitten ze wat mij betreft in zo’n prachtig wezentje met down.
Ik stel mij altijd voor dat je als ouder wel heel speciaal moet zijn wanneer jij die uitverkorene bent om zo’n prachtig wezentje toevertrouwd te krijgen.

Stel je voor dat…je altijd lief en vrolijk bent. Niet materialistisch ingesteld. Dat niet alles draait om geld en het gras niet groener is bij de buren. Afgunst, nooit van gehoord. Geen huizen, zo groot als kastelen, een boot en snelle auto’s. Facelifts of ander uiterlijk vertoon, wat moet je daar nou mee. De nieuwste mobieltjes of andere trends, totaal onbelangrijk. Nee, muziek, dansen en kleuren, daar word je pas blij van. Je werk, daar ga je gewoon iedere dag zingend naar toe. Niks geen gezeur over de baas of collega’s. Geen ellebogenwerk om je carrière op te krikken. Ruzie, oorlogen of discriminatie, wat is dat? Nee, altijd blij, vriendelijk en gelukkig, naar alles en iedereen toe.

Stel je voor dat…je geen zorgen hebt, net als deze engeltjes. Gewoon je natje en droogje, de nodige liefde en aandacht en het leven kan gewoon niet meer stuk. Dan wij, met onze onvrede en jaloezie. Oorlogen, bomaanslagen en zelfmoordterroristen. Angst zaaien en daardoor in angst leven. Totaal geen compassie meer hebben, voor niets of niemand. De ik-cultuur waarin we leven, waar alles draait om geld en macht.
Stel je voor dat…we allemaal een voorbeeld zouden nemen aan onze engeltjes. Wat zou de wereld er dan een stuk mooier uitzien. Die van mij ziet er in ieder geval prachtig uit. Want lief zusje, door jouw aanwezigheid en de lessen die jij mij hebt geleerd, liet jij mij inzien wat er werkelijk toe doet. Wat een eer dat ik jouw zusje mag zijn.