×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Wat een wereld


Wat een wereld leven we in, zeg. Door de waanzin van de mens, al die oorlogen, de ene nog onwaardiger en zinlozer, dan de andere. De golven van terreur en agressie die ons overspoelen. Voorheen was het ver van mijn bed maar kon ik het ook al niet begrijpen wat mensen drijft tot dit soort afschuwelijke acties. Iedere keer wanneer ik het journaal kijk en al die ellende zie, ben ik vervuld van afschuw. Wat er allemaal kan gebeuren, zo in 24 uur tijd, verbaasd mij keer op keer. Zieke geesten die hun geweer leeg schieten op weerloze en onschuldige mensen. Bomaanslagen, en halve zolen die op nietsvermoedende mensenmassa’s inrijden. Al deze slachtoffers, families die treuren om een geliefde, die op een zinloze manier om het leven gekomen zijn. Je zou het nieuws maar thuis krijgen.
Wat een leed…en wat een zooitje is het toch. Ik voel bezorgdheid voor mijn zoon en zijn toekomst.
Destijds uitte ik mijn ongerustheid over het uitgaan tegen hem. 'Ja mam, wat moet ik dan,' zei hij.
'Moet ik overal naartoe gaan fietsen of heel het weekend maar in mijn bed gaan liggen?'
Ja, hij heeft gelijk. We mogen ons niet laten leiden door de angst die gezaaid word. Maar toch…

Wat voor toekomst gaat mijn kind tegemoet. Wat ik nog meer verontrustend vind…wat als mijn kind besluit om zelf ook kinderen te willen. Waar gaan deze generaties in terecht komen? Niet alleen de wereld is gek aan het worden, ook onze prachtige planeet draait door. Extreme weersomstandigheden voeren de boventoon. Tornado’s en orkanen die in veelvoud over landen razen en een spoor van totale verwoesting achterlaten. Aardbevingen, overstromingen en aardverschuivingen door de bizarre grote hoeveelheden regenval. Waar het hoort te sneeuwen, sneeuwt het niet en andersom, extreme droogte en hevige bosbranden. Het leed is geleden, de schade is toegebracht. Moeder aarde slaat terug, en gelijk heeft ze. Zoveel haat en ellende in de wereld.
Wanneer je de aarde vanuit de ruimte ziet in al haar schoonheid en pracht, denk ik wel eens dat het moeilijk voor te stellen is, dat er op zo iets moois zich zoveel lelijks afspeelt.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts