Hoe win je het snelst de jackpot?

Hoe win je het snelst de jackpot?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het blijft leuk om zo nu en dan een lot te kopen of om mee te spelen met bijvoorbeeld de postcodeloterij. Wanneer valt die klap nu eens bij mij? Helaas, tot nu toe is het me nog niet overkomen. Die kans is ook heel klein als we de berekeningen mogen geloven. Met welke loterij heb je nu het meeste kans om miljonair te worden? Ik heb het voor je uitgezocht.

Afbeeldingsresultaat voor veel geld

De Postcodeloterij

Zelf speel ik al jaren mee met de postcodeloterij. Ik durf 'm eigenlijk ook niet op te zeggen omdat ik als de dood ben dat de straatprijs gaat vallen als ik net heb opgezegd. Gelukkig win ik zo heel af en toe een bak ijs, een taart of een doos met allerlei soorten thee. Altijd leuk, maar ik kan beter die 12,50 per maand sparen. Wat zijn de winkansen nu eigenlijk bij de postcodeloterij?

Winkans: Bij de Nationale Postcode Loterij is de winkans van de grote loterijen het laagst, namelijk 1 op 7. De kans om met je buren de grote prijs in de PostcodeKanjer te winnen, was in 2014 1 op 242.000.

Afbeeldingsresultaat voor loterijen

De Staatsloterij

Elk jaar koop ik een oudejaarslot en zitten we met het hele gezin in spanning voor de tv. Beginnen we het nieuwe jaar met een vette bankrekening? Helaas...het is altijd weer een deceptie als blijkt dat we weer niet bij de gelukkigen horen (althans, niet als het om de jackpot gaat).

Winkans: De kans dat je iets wint is fifty fifty. Maar de kans dat dit een hoog bedrag is, is aanzienlijk kleiner. De kans op de hoofdprijs bij een maandelijkse trekking is 1 op 2,6 miljoen. De kans op een prijs hoger dan je eigen inleg is iets meer dan 12 procent.

Afbeeldingsresultaat voor loterijen

De Vriendenloterij

Persoonlijk heb ik nog geen ervaringen met deze loterij. Een lot kost 13,25 euro per trekking inclusief een Jackpotbonus van 0,50 euro. Er zijn veertien trekkingen per jaar waarvan twee zonder Jackpotbonus. Een jaarabonnement kost 184,50 euro.

Winkans:  De gemiddelde kans per trekking is 1 op 4. De kans op een miljoenenprijs was in 2015 1 op 24.700 en op de maandelijkse hoofdprijs 1 op 24.000.

Afbeeldingsresultaat voor loterijen

De Lotto

Al sinds 1974 kun je met de lotto meedoen. Ik heb het wel eens geprobeerd. Voor twee euro heb je al een lot en bepaal je zelf met welke 6 getallen je meespeelt. Voordeel (of nadeel) van deze loterij is dat je, als je wilt, elke week kunt meespelen.

Winkans: De gemiddelde winkans bij Lotto per lot van 2 euro is 1 op 5,7. Vanaf 3 getallen goed is de prijs hoger dan je eigen inleg. Die kans is 1 op 53. De kans dat je alle zes de getallen goed hebt is ongeveer 1 op 10 miljoen. De kans dat je de grote jackpot wint, is ongeveer 1 op 49 miljoen.

Afbeeldingsresultaat voor veel geld

Bankgiroloterij

Bij deze loterij speel je mee met de laatste 4 cijfers van je bankrekeningnummer. Persoonlijk heb ik ook geen ervaring met deze loterij. Als ik de winkansen bekijk, lijkt het erop dat je met deze loterij de meeste kans hebt op een grote prijs.

Winkans:  De winkans bij de BankGiro Loterij is 1 op 3. De kans dat je de weekprijs wint, als je een heel jaar meespeelt, is berekend op 1 op 10.000. De kans op de miljoenenprijs is 1 op 83.000.

Afbeeldingsresultaat voor rijk zijn
Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen. Heb je ooit een grote prijs gewonnen? Doe je mee aan alle loterijen? Of vind je het maar geldverspilling. Laat het weten!


signup

Word lid van Yoors en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
de kans dat je niet wint is overal groter dan dat je wel wint
| 22:42 |
Ik denk dat het inderdaad beter is als ik elke maand het geld gewoon opzij zet. Dan hou ik het sowieso in mijn zak. Denk dat ik daarmee de grootste kans heb om een spaarpotje op te bouwen.
| 14:47 |
Ik heb ooit aan de bankgiro mee gedaan  ik doe nu met niets mee ik vind het geld verspilling. Verder hou ik niet van de verkwanseling van geld aan "goede" doelen waar ik niet achter sta terwijl de loterijen zelf ook een scheve schaats rijden.
| 09:36 |
speel elke maand mee heb 1 keer 100 gulden gewonnen maar dat was het 
| 21:11 |
De grote klapper komt vast heel binnenkort 🙈 Ik duim voor je!
| 21:46 |
Hahaha herkenbaar voor wat betreft de postcodeloterij. Dat is ook de enige loterij waar wij nog aan meedoen. De rest hebben we opgezegd! Good Luck!
| 09:27 |
En dat is dus precies de kracht van de Postcodeloterij..eigenlijk is het net een sekte 😂
| 09:28 |
😂 Precies! Nou dat is dan de enige sekte waar ik lid van ben. 
| 09:31 |
Mijn schoonmoeder heeft een ton gewonnen in de postcode loterij. Ze had alleen AOW. Moet je meteen van alles bedenken omdat je met geld je huursubsidie kwijt raakt. Ze was toe aan een opknapbeurt van haar huisje, schenking aan (klein) kinderen, en een financieel plan waar jaar zoon nu nog van profiteert.  Manlief koopt af en toe een lot.
| 09:21 |
Ja, als je (veel) geld wint, heb je ook meteen de 'zorgen'. Maar wel heerlijk om extra dingen te kunnen doen. Ik zou het wel weten  ;-)
| 09:25 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen