×

Yoors


Inloggen
×

Yoorsnotifications_noneadd
11-11-2018 22:55
5 volgers , 4 antwoorden
camera_alt
Afbeelding toevoegen
4 antwoorden
Mijn nieuwe hobby; fotografie

Mijn nieuwe hobby; fotografie


Al een tijdje zat ik erover te denken om mijn oude hobby 'fotografie' weer op te pakken. Ik ben behoorlijk impulsief en als ik iets in mijn hoofd heb, kun je ervan uitgaan dat het ook gebeurt. Ooit had ik een mooie spiegelreflexcamera die ik een aantal jaren geleden verkocht omdat ik er niets meer mee deed. Het bloed kruipt blijkbaar toch waar het niet gaan kan....

Welke camera?

Afbeeldingsresultaat voor voorbeeldfoto's Sony CyberShot DSC-HX400V

Na het lezen van heel veel (positieve) recensies, ben ik uiteindelijk uitgekomen op de Sony Cyber-shot HX400V.  Een wat grotere compactcamera met zeer veel mogelijkheden.  Hieronder even de belangrijkste specificaties (met dank aan de Consumentenbond):

' De Sony Cyber-shot DSC-HX400V is een superzoomcamera met 50 keer zoom, van 24 mm groothoek tot 1200 mm supertele. De 695 gram wegende camera draag je met meegeleverde schouderriem. De CMOS-beeldsensor heeft een diagonaal van ongeveer 7 mm. De optische beeldstabilisatie kan niet uitgezet worden. Het draaibare hoge-resolutiescherm toont uitleg, fotografietips, hulplijnen en histogram. De flitser moet je handmatig opklappen, maar je kunt ook een losse flitser aansluiten. De camera kan filmen in hd met stereogeluid. Er zijn aansluitingen voor videolamp, afstandsbediening en/of microfoon. Handmatige versterkingsregeling ontbreekt. De camera beschikt over diafragma- en sluitertijdvoorkeuze voor foto’s en video’s. Automatische beeldvergroting helpt tijdens handmatig scherpstellen. Met NFC kun je makkelijker een wifi-verbinding maken met een ander apparaat. Verder beschikt de HX400V o.a. over draaipanoramafunctie, gps, exposure bracketing, HDR en zelfontspanner met gezichtsherkenning'.

Besteld!

Bij Coolblue leveren ze snel en altijd goed (vind ik) en daarom besloot ik de camera daar te bestellen. Voordeel is ook dat je de camera nog terug mag sturen als hij na 30 dagen toch niet bevalt (niet dat ik dat zo snel zou doen, maar de mogelijkheid is er). De volgende dag had ik 'm al in huis. Ongeduldig als ik ben, wil ik altijd direct aan de slag. De handleiding had ik al een beetje doorgelezen via internet en ik dacht dat ik er wel een eind mee zou komen. Niets blijkt minder waar. Zo ongelooflijk veel mogelijkheden! Als je daar professioneel mee aan de slag wilt, is een cursus geen overbodige luxe.

Mijn katten


Tommie


Spencer (Heilige Birmaan)


Gelukkig zijn mijn katten altijd bereid om voor me te poseren. Deze foto's zijn naar mijn idee aardig gelukt. Vanmorgen had mijn dochter een hockeywedstrijd en het leek me leuk om een paar mooie actiefoto's te maken. Dat viel even flink tegen. Door de harde wind kreeg ik de camera niet helemaal stil en van sluitertijden heb ik te weinig kaas gegeten. Op het toestel zagen de foto's er best mooi uit, maar toen ik ze thuis ging bekijken zag het er echt niet uit. Waar het misgegaan is, weet ik (nog) niet. Zie hieronder...zo wazig!


Laudius

Op Yoors heb ik al een keer een blog geschreven over Laudius. Hier heb ik meerdere online cursussen gevolgd en  inmiddels heb ik zelfs een premiumcard. Dat betekent dat ik nu gratis cursussen mag volgen! Ik heb mij ingeschreven voor een 9 maanden durende opleiding fotografie en ga me dus bekwamen in de fijne kneepjes van het vak. Met slechts 40 euro bijbetaling kan ik mijn huiswerk laten nakijken door een ervaren docent. Vanaf nu dus blogs van mij over fotografie (of juist geen blogs meer omdat ik te druk ben met het maken van foto's).

Ik plaats bij dit artikel een paar van mijn 'nieuwe' foto's en schroom vooral niet om commentaar te geven!