×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Mos en groene aanslag verwijderen; mijn ervaring

Mos en groene aanslag verwijderen; mijn ervaringErger jij je ook al tijden aan de groene aanslag en de hoeveelheid mos tussen de tegels van je tuin? Zoek je een eenvoudige oplossing die niet te veel kost? Lees dan vooral verder…

Al maanden irriteerde ik me aan de hoeveelheden mos die weelderig groeide tussen de tegeltjes van mijn achtertuin (zie foto hierboven; inmiddels woon ik hier niet meer). Ooit heb ik al eens met een hogedrukspuit alle mos weggespoten, met veel succes overigens, en vervolgens de boel weer opgevuld met speciaal tegelzand. Helaas was het effect maar van korte duur…

HG

Vorig jaar liep ik bij een bouwmarkt in mijn woonplaats en mijn oog viel op een aanbieding van HG tegelreiniger. Voor slechts 5,98 euro een kant-en-klare substantie die beloofde binnen no-time korte metten te maken met groene aanslag en mos tussen de tegels.  Ik besloot gelijk drie kannen mee te nemen en thuis aangekomen ging ik meteen aan de slag.

Blijft het droog?

Het mengsel dat in een handige plastic ‘gieter’ is verpakt, kun je direct op de tegels sproeien. Echt iets voor mij dus; geen gedoe met lastige verhoudingen, huppakee…dopje eraf knippen en gieten maar. Wel even op de buienradar kijken of het niet zou gaan regenen binnen acht uur, anders is de werking niet optimaal. De buienradar beloofde droog weer, dus gieten maar!

Uitgerust met rubberlaarzen en stevige werkhandschoenen, onder toeziend oog van mijn katten Tommie en Spencer, goot ik enthousiast drie gieters vol over mijn terras. Binnen 36 uur zou alle mos verschrompelen en zou ik het overtollige groen zo op kunnen vegen. Een makkie dus!

Na 36 uur

Natuurlijk had ik de aanwijzingen op de verpakking precies opgevolgd. Een kind kan de was doen. Netjes 36 uur gewacht en vandaag alle ‘mosresten’ even aan vegen.  De zon scheen heerlijk en ik had er echt zin in.

Teleurstelling

Ik begon gelijk bij de achterdeur. Vreemd, het mos zat nog helemaal vast. Op de tv ziet het er allemaal zo gemakkelijk uit. Een fluitje van een cent… niets bleek minder waar.

Koste wat kost

Omdat ik mijn zinnen er op had gezet, besloot ik koste wat kost het mos toch te verwijderen.  Ik vond een oude schroevendraaier in de schuur en op mijn knieën heb ik alle mos verwijderd in ongeveer vier uur. Wat een enorme rotklus. Maar het resultaat mag er wezen!

Azijn

Het schijnt dat goedkope huishoudazijn ook prima kan helpen om mos en groene aanslag te verwijderen. Gewoon onverdund in een gieter doen en de aanslag er mee besproeien.  Volgend jaar maar eens proberen…

Heb jij goede tips? Laat ze weten!

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Ben
Zal het proberen.
23-02-2018 15:55
23-02-2018 15:55 • Reageer
Schorelaar
Nee!!!! Geen gif en geen azijn, arme wurmen en aardbeestjes. Gras steek ik weg, mos, bloemetjes geen probleem.
05-02-2018 00:25
05-02-2018 00:25 • Reageer
Eric's ervaringen
Heb vorig jaar ook met azijn het mos verwijderd en dat ging prima ook het onkruid tussen de stenen verdween. Bij de aldi heb je azijn in 5 liter verpaking. Aangezien we veel bestrating hebben doe ik het in een hogedrukspuit heb. Alleen de buren vroegen zich af waar die geur weg kwam. Ik heb geen idee ;-)
03-02-2018 09:20
03-02-2018 09:20 • Reageer
Rudy Siedlecki 🌳
Dit helpt ook prima: https://y.is/EEXBR Helpt eveneens tegen alle onkruid. Maar... Ik ben er mee gestopt. In Japan hecht men veel belang aan mos in de tuin. Er worden echte mostuinen aangelegd. Je moet wel even de klik in je hoofd maken en de schoonheid er van inzien. Zen worden en het Wabi sabi -principe volgen.
02-02-2018 23:00
02-02-2018 23:00 • Reageer