Wandelen 2019; trek je wandelschoenen aan en ga!


Het is natuurlijk allang bewezen dat wandelen erg goed is voor de gezondheid. Het is goed voor je hart, voor je longen, spieren en natuurlijk voor je botten. Het ontspant je geest en je hebt veel minder kans op blessures omdat je je gewrichten minder belast dan bij andere sporten. Bovendien verlies je met een stevige wandeling ook nog eens gewicht. Waar wacht je nog op?

Wandelen is leuk!

Getriggerd door de wandelblog van Ingrid wil ik ook graag iets vertellen over mijn nieuwe actieve hobby waar ik sinds november 2018 mee ben begonnen. Wandelen vond ik altijd al leuker dan fietsen (ik heb ook altijd enorme traanogen op de fiets), maar soms is de fiets pakken net even iets praktischer. Toch besloot ik in november het roer om te gooien. In een impulsieve bui kocht ik een paar heerlijke Lowa wandelschoenen en na het weekend besloot ik gelijk van Twello naar Deventer te lopen.


Drie kwartier lopen naar je werk

Ik vertrok om half 8 van huis. Muziekje aan en lopen maar. Door de muziek ging ik steeds harder lopen en lichtelijk bezweet kwam ik om kwart over 8 op mijn werk aan. Ik merkte nu dat het voor automobilisten erg vervelend is als je niet verlicht bent. Zeker met donkere kleding aan val je bijna niet op. Ik zorgde dus voor knipperende lampjes aan mijn tas, zodat ik niet aangereden zou worden (en wat rijden mensen vreselijk hard op wegen waar 50 km het maximum is!!).  In het 'verleden' (afgelopen zomer voor het laatst) heb ik veel hardgelopen. Ooit zelfs de halve marathon van Egmond aan zee (pfff..wat een tocht). Ik beleefde er niet zoveel plezier meer aan en merk dat ik wandelen heerlijk vind. Persoonlijk vind ik 'wandelen' wel wat oubollig klinken. Misschien dat we daar nog eens een nieuw hip woord voor moeten bedenken. Overigens krijgt wandelen opeens een andere benaming als je conditioneel gaat wandelen. Dan heet het fitwalk of powerwalk. Klinkt net even wat 'sneller'.  Als je echt een goede conditie wilt hebben en daarnaast wilt afvallen, dan is een tempo van rond de 6 à 7 km per uur aan te bevelen.

Stappen tellen

Mijn iPhone heb ik altijd in de hand zodat altijd mijn stappen worden geteld. Zelfs als ik koffie haal op mijn werk, gaat de telefoon mee. Het is altijd weer een wedstrijdje met mezelf om nog wat meer stappen te zetten. Op nieuwjaarsdag haalde ik 13.368 stappen. In het weekend loop ik met mijn vriend (ik heb hem ook aangestoken) en drinken we altijd een kop koffie in de stad om vervolgens weer hetzelfde eind terug te lopen. Onderweg genietend van de mooie natuur.

Foto genomen bij de IJssel