Ik liep over straat en werd bekeken.

Ik liep over straat en werd bekeken.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag liep ik over straat;

Aangezien het best warm is besloot ik een jurkje aan te doen. Mama vroeg me of ik een paar boodschappen wou halen dus deed ik dat. Ik ging te voet, de winkel is toch niet zo ver.

Toen ik voorbij het stamcafé op de hoek van mijn straat liep werd ik nagefloten, door mannen van 40-50 jaar oud. Ik als jong meisje vraag hier niet om. Ik wil niet als een voorwerp bekeken worden omdat ik nu eenmaal als meisje geboren ben. 

Uiteraard ga ik nu opmerkingen krijgen; ‘Draag dan geen “korte” jurkjes.’, ‘overdrijf niet zo.’ 

Zelfs als ik een lange broek aan heb, wat ik eigenlijk meestal draag, in combinatie met een veel te grote trui, word ik nagefloten. 

Ik, als jong meisje, ben het beu als een voorwerp met vormen bekeken te worden. Ik wil niet nagefloten worden door oude mannen. Ik wil over straat kunnen wandelen zonder me bekeken te voelen. Ik overdrijf niet, ik wil gewoon met een gerust gevoel over straat kunnen wandelen, zonder de angst om lastiggevallen te worden door 1 of andere engerd die me mooi vindt. 


Ik ben er zeker van dat er nog veel meisjes/vrouwen hier dezelfde mening over hebben. 

Spread the word!


XOXO 

Aïcha
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik ken het gevoel, en ben er eerlijk gezegd meestal ook niet al te happy mee. Mannen die even kijken, daar kan ik nog mee leven. Maar hoe moet ik me in godsnaam veilig voelen of geflatteerd wanneer die auto plots naast je stopt of heel traag begint te rijden. Een keer, een jaar geleden heeft een jonge man wel mijn dag gemaakt (of zelfs mijn week). Hij sprak me gewoon aan op straat en zei dat ik er prachtig uit zag die dag en liep dan weer verder, zonder wat terug te verwachten. Een compliment aannemen van een vreemde kan dus wel degelijk, maar niet alles voelt zo aan... Mooi geschreven!
| 22:28 |
Dankjewel.
| 12:40 |
Als je zo oud bent als ik wordt het vanzelf heel leuk als er naar je gekeken wordt of gefloten. Ha,ha. Mijn motto is trouwens altijd geweest: Kijken mag, aankomen niet. Kijken of fluiten heb ik nooit als vervelend ervaren. Maar daar lag dan bij mij ook de grens. Seksistische opmerkingen, aanraken, achtervolgen is wat mij betreft van een hele andere orde.
| 10:40 |
Maar vind jij het dan normaal dat mannen van 40-50 jaar naar een meisje van 13 jaar fluiten? Ik zie er misschien 16 uit volgens velen, maar dan nog is dit niet oké. Oude mannen horen gewoon niet naar zulke jonge meisjes te fluiten. En dit is het hele punt in deze blogpost, ik vind het niet oké hoe jonge meisjes worden aangekeken door mannen. En hoe wij altijd maar als objecten bekeken worden omdat we nu eenmaal vrouwen zijn.
| 11:00 |
Ja helaas hebbe dat soort heren geen manieren geleerd of hebben het verleerd
| 19:47 |
Inderdaad.
| 23:18 |
Rustig en ongestoord op straat kunnen lopen, zonder te worden lastig gevallen of nagefloten is normaal - zou het moeten zijn.
Dat vinden niet alleen meisjes en vrouwen, maar ook (gelukkig) de meeste mannen.
| 19:29 |
Je zou er nog van schrikken hoeveel jongens/mannen dit niet vinden. Spijtig genoeg...
| 23:19 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen