27 uur

27 uur


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gistermorgen om 11 uur vertrokken naar Coimbra om mijn port-a-cath door te laten spoelen.
Uurtje rijden en deze keer vrij snel een parkeerplaats gevonden.
Loopt er op het trottoir een mevr achter een rolstoel met een oude man zonder benen erin. Het ging allemaal maar moeilijk (ongeveer 6% helling) dus ik de rolstoel overgenomen. Ze moesten naar de pastelaria (koffiehuis) tegenover het ziekenhuis dus daar netjes voor de deur afgeleverd, mensen heel dankbaar en vroegen of ik ook koffie wilde. Uitgelegd dat ik naar het ziekenhuis moest, vonden ze wel apart. Ach 4 jaar geleden ben ik ook wel eens geholpen, dus kan nu weer wat terug doen.

Ik in het ziekenhuis 6 trappen op naar de 3e etage, ik heb op een heel enkele keer na altijd geweigerd de lift te nemen :-) De receptie van oncologie is opgeknapt, mocht ook wel eens. Nu een mooie balie en glasplaat erboven.
Ik expres rechtstaan en dan is mijn hoofd verdwenen achter het glas, de mij zeer bekende dame lachen, ik meteen ook gezegd dat het net een mooie aquarium is, nog meer plezier.
Mijn naam in de computer, ze sprong overeind en bracht mijn aantekenboekje naar de verpleegster. Ik zat nog geen 2 minuten werd mijn volledige naam afgeroepen, vrijwel onuitspreekbaar voor Portugezen :-)
Weer een bekende verpleegster, even snel wat vriendelijkheden uitgewisseld, nieuwe afspraak gepland tegelijk met het eerstvolgende consult. Zitten, doorspoelen, bedankt voor de snellen service.
Even weer langs de balie en de dame bedankt voor het nieuwe snelheidsrecord, weer een brede glimlach en tot oktober zei ze, lieve mensen.

Een vriend van ons heeft vorige week een motor ongeluk gehad en lag in een ander ziekenhuis dus een bezoekje ingepland. Zak sinaasappels gekocht, een St Christoffel en een Boeda, beetje gezondheid en geluk.
Hapje gegeten en naar het ziekenhuis gewandeld, ik was een kwartier te vroeg, dus lekker buiten in de schaduw zitten wachten. Op tijd naar binnen gegaan en zijn afdeling en kamer gezocht, dat valt daar niet mee, er zijn bv 6 liften naast elkaar. Uiteindelijk zijn kamer gevonden, was ik nog te vroeg, moest ik nog op gang wachten :-)
Keurig op tijd naar binnen, ik schrok van zijn ogen, hij had het zwaar. Wat wil je, hij is pas hier, spreekt nog weinig Portugees, en heeft nog niet meer gezien dan zijn kamer met 2 kamergenoten, 1 dement en de andere over de 80. :-( Gelukkig wel WiFi.
Pols meervoudige breuk, met wat uitstekend ijzerwerk en buitenboordbeugels aan elkaar gezet. Hij heeft veel tatoos op zijn onderarm, maar de doktoren hadden de pennen keurig tussen de lege plekjes gezet.
Bovenbeen meervoudige breuk, in een tractie met een katoenen doek aan een pen naar een gewicht. Afwachten of er een plaat in moet. "Gelukkig" heeft hij dat al vaker gehad, maar toch kl....
Wat verhalen aangehoord hoe het hier anders gaat dan in België, tja hij kan wennen en de taal leren want hij zal nog wel 2-3 weken moeten blijven. Toen zijn vrouw kwam ben ik even later weer gegaan, bezoek is hier van 14-20 uur.

Weer een ritje van 1 uur naar huis, daarna bij een vriend planten water geven en uiteindelijk om 19 uur thuis en aan de thee.

Vannacht zeer slecht geslapen, komt wel vaker voor, maar nu slecht. Op een gegeven moment bleven de honden maar blaffen, ik eruit en een broek aan, lamp mee en boven aan de weg kijken want ik zag autolampen.Stond er een vrouw, vanuit ons dorp, met een auto dus ik vragen of er problemen waren, ja haar zoon lag langs de kant van de weg 8-) moet je nagaan dat wij overal taluds hebben die daar tot wel 10 meter stijl omlaag gaan. Bleek er een auto op zijn kop te liggen, ik meteen kijken, de jongen bleek ongeveer 25 te zijn, uit de bocht gevlogen en zijn ouders gebeld. Gelukkig niet gewond en zelfs geen schrammetje, wel een sterke alcohol geur.
Licht gegeven om nummer van de verzekering te vinden, gebeld en de takelwagen zou hem binnen een uur opladen. Ik zei nog hopelijk komt de politie niet mee, zijn moeder was het met mij eens. Heb nog gevraagd of ze iets nodig hadden en of ik iets kon doen, nee ze waren al gered gezien de situatie.
Toen ik 1,5 uur later de hond uitliet was de auto al opgetakeld.

Ik had nog een emmer peren staan en wilde er perensap van maken, dus dat vanmorgen ook maar gedaan. Ik heb een sapketel die je op het gas zet en dan met stoom het sap uit de vruchten haalt.
Toch weer 4 liter puur en eerlijk vruchtensap zonder troep toegevoegd.Hoezoo die gasten zitten daar alleen maar vakantie te houden :-)

Vandaag doe ik dus niets meer, dadelijk een lekker pilsje en vanavond een Westmalle triple.
Proost



Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Proost, wat een belevenissen zeg..mazzel dat jij er net ff was voor die meoder en zoon
Jammer dat het ziekenhuis toch vrij ver van jullie vandaan is
Gaan jullie er niet samen heen ? lijkt mij zoveel gezelliger.
| 15:15 |
Ik denk vader in en dochter achter de rolstoel.
De dichtsbijzende dokterspost is op 12 Km.
Marja moest hele dag werken, verschil moet er wezen :-)
| 16:32 |
hahaah ze doet t toch maar en fijn dat t zo kan he.
12 km is te overzien en jij kunt thuis weer wat avn haar oudere werkjes doen mooi
| 20:31 |
Goh, je kunt wat meemaken zo! Ja, dan verveel je je in elk geval niet!
Maar de zorg is daar dus echt niet slecht maak ik op uit je verhalen.
Vriendelijke mensen en gelukkig hebben ze daar goed bier!
| 11:08 |
De zorg is hier aan bed erg goed, veel aandacht voor de patiënt.
Capaciteit, planning en communicatie kan een heel stuk beter, maar ja we leven in een "arm" land.
| 11:24 |
Jij bent een bezige bij
| 00:02 |
pffff druk baasje hoor. En hulpvaardig en attent ook!! Nou geniet maar van je Westmalle proost!!
| 23:23 |
Ik ben ook geholpen door anderen, nu kan ik af en toe wat terug doen, en het is nog leuk en direct ook.
| 03:51 |
ja dat had ik gelezen. Tuurlijk is het mooi als je wat terug kan doen. Je krijgt er ook nog leuke contacten door.
| 22:35 |
Was wel grappig, ik vond gisteren bij het uitlaten van de hond ergens langs een verlaten weg in de berm 10 €
| 22:43 |
zo en.....heb je die naar de politie gebracht?? hihi
| 23:05 |
Nee, naar het café :-)
| 23:25 |
tja.........moet ook kunnen!!
| 00:49 |
Je maakt nog eens wat mee, proost!
| 21:51 |
weer een drukke dag achter de rug, groot gelijk dat je nu rust neemt
| 21:49 |
zo zo je beleeft wat zeg.
je schrijft het wel mooi en leest lekker weg.
fijne avond.
| 20:41 |
Wat een drukke dag en onrustige nacht waren dat, dus geniet van je triple van avond, dan zeg ik vanuit een bewolkt Amsterdam proost.. (ook namens Vincent)
| 19:44 |
Dank je wel, ik zal er van genieten, jullie ook.
| 20:08 |
Zo hé bezig bijtje! Ik zeg alvast proost!
| 19:37 |
Komt er net nog een vriend langs, vakantie zit erop en woensdag terug naar Nederland, toch weer een paar biertjes op. :-)
| 20:10 |
Heerlijk toch
| 20:48 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen