×

Yoors


Inloggen
×

Yoors27 uur

27 uur


Gistermorgen om 11 uur vertrokken naar Coimbra om mijn port-a-cath door te laten spoelen.
Uurtje rijden en deze keer vrij snel een parkeerplaats gevonden.
Loopt er op het trottoir een mevr achter een rolstoel met een oude man zonder benen erin. Het ging allemaal maar moeilijk (ongeveer 6% helling) dus ik de rolstoel overgenomen. Ze moesten naar de pastelaria (koffiehuis) tegenover het ziekenhuis dus daar netjes voor de deur afgeleverd, mensen heel dankbaar en vroegen of ik ook koffie wilde. Uitgelegd dat ik naar het ziekenhuis moest, vonden ze wel apart. Ach 4 jaar geleden ben ik ook wel eens geholpen, dus kan nu weer wat terug doen.

Ik in het ziekenhuis 6 trappen op naar de 3e etage, ik heb op een heel enkele keer na altijd geweigerd de lift te nemen :-) De receptie van oncologie is opgeknapt, mocht ook wel eens. Nu een mooie balie en glasplaat erboven.
Ik expres rechtstaan en dan is mijn hoofd verdwenen achter het glas, de mij zeer bekende dame lachen, ik meteen ook gezegd dat het net een mooie aquarium is, nog meer plezier.
Mijn naam in de computer, ze sprong overeind en bracht mijn aantekenboekje naar de verpleegster. Ik zat nog geen 2 minuten werd mijn volledige naam afgeroepen, vrijwel onuitspreekbaar voor Portugezen :-)
Weer een bekende verpleegster, even snel wat vriendelijkheden uitgewisseld, nieuwe afspraak gepland tegelijk met het eerstvolgende consult. Zitten, doorspoelen, bedankt voor de snellen service.
Even weer langs de balie en de dame bedankt voor het nieuwe snelheidsrecord, weer een brede glimlach en tot oktober zei ze, lieve mensen.

Een vriend van ons heeft vorige week een motor ongeluk gehad en lag in een ander ziekenhuis dus een bezoekje ingepland. Zak sinaasappels gekocht, een St Christoffel en een Boeda, beetje gezondheid en geluk.
Hapje gegeten en naar het ziekenhuis gewandeld, ik was een kwartier te vroeg, dus lekker buiten in de schaduw zitten wachten. Op tijd naar binnen gegaan en zijn afdeling en kamer gezocht, dat valt daar niet mee, er zijn bv 6 liften naast elkaar. Uiteindelijk zijn kamer gevonden, was ik nog te vroeg, moest ik nog op gang wachten :-)
Keurig op tijd naar binnen, ik schrok van zijn ogen, hij had het zwaar. Wat wil je, hij is pas hier, spreekt nog weinig Portugees, en heeft nog niet meer gezien dan zijn kamer met 2 kamergenoten, 1 dement en de andere over de 80. :-( Gelukkig wel WiFi.
Pols meervoudige breuk, met wat uitstekend ijzerwerk en buitenboordbeugels aan elkaar gezet. Hij heeft veel tatoos op zijn onderarm, maar de doktoren hadden de pennen keurig tussen de lege plekjes gezet.
Bovenbeen meervoudige breuk, in een tractie met een katoenen doek aan een pen naar een gewicht. Afwachten of er een plaat in moet. "Gelukkig" heeft hij dat al vaker gehad, maar toch kl....
Wat verhalen aangehoord hoe het hier anders gaat dan in België, tja hij kan wennen en de taal leren want hij zal nog wel 2-3 weken moeten blijven. Toen zijn vrouw kwam ben ik even later weer gegaan, bezoek is hier van 14-20 uur.

Weer een ritje van 1 uur naar huis, daarna bij een vriend planten water geven en uiteindelijk om 19 uur thuis en aan de thee.

Vannacht zeer slecht geslapen, komt wel vaker voor, maar nu slecht. Op een gegeven moment bleven de honden maar blaffen, ik eruit en een broek aan, lamp mee en boven aan de weg kijken want ik zag autolampen.Stond er een vrouw, vanuit ons dorp, met een auto dus ik vragen of er problemen waren, ja haar zoon lag langs de kant van de weg 8-) moet je nagaan dat wij overal taluds hebben die daar tot wel 10 meter stijl omlaag gaan. Bleek er een auto op zijn kop te liggen, ik meteen kijken, de jongen bleek ongeveer 25 te zijn, uit de bocht gevlogen en zijn ouders gebeld. Gelukkig niet gewond en zelfs geen schrammetje, wel een sterke alcohol geur.
Licht gegeven om nummer van de verzekering te vinden, gebeld en de takelwagen zou hem binnen een uur opladen. Ik zei nog hopelijk komt de politie niet mee, zijn moeder was het met mij eens. Heb nog gevraagd of ze iets nodig hadden en of ik iets kon doen, nee ze waren al gered gezien de situatie.
Toen ik 1,5 uur later de hond uitliet was de auto al opgetakeld.

Ik had nog een emmer peren staan en wilde er perensap van maken, dus dat vanmorgen ook maar gedaan. Ik heb een sapketel die je op het gas zet en dan met stoom het sap uit de vruchten haalt.
Toch weer 4 liter puur en eerlijk vruchtensap zonder troep toegevoegd.Hoezoo die gasten zitten daar alleen maar vakantie te houden :-)

Vandaag doe ik dus niets meer, dadelijk een lekker pilsje en vanavond een Westmalle triple.
Proost