Dromen door morfine

Dromen door morfine


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Naar aanleiding van het aangrijpende verhaal van Harrie te lezen op https://yoo.rs/harry_bodden1/blog/kantje-boord-1486476828.html?Ysid=31546 mijn ervaring met morfine.
Ik ben geopereerd aan mijn dikke darm met als doel een tumor en een onrustige poliep weg te halen, dit is gebeurd door het wegnemen van een stuk dikke darm en het plaatsen van een definitieve stoma, behalve het laatste is alles gedaan. De chirurg was zo kundig en doorzettend dat hij na 3 pogingen toch mijn darm aan elkaar kon maken en de boel netjes helemaal dicht kon maken. Na de lange operatie lag ik 2 dagen op een soort verkoeverkamer en onder de morfine en slaapmiddelen, ik heb van die 2 dagen weinig mee gekregen.
Toen ik naar zaal mocht ging het allemaal snel, de eerste dag met hulp en in een stoel douchen en de urine katheter eruit,de andere dag wat zitten en lopen en beetje vloeibaar voedsel om de darmen weer te activeren en te kijken of je geen nabloedingen hebt, bij de eerste vloeibare ontlasting moet je de zusters roepen. Door de flinke wond aan mijn buik, de buikdrain, 2 kanten een infuus was in en uit bed komen erg moeilijk en duurde 5 minuten.
Op zaal hadden we TV en keken we naar Portugese spelprogramma´s, een ervan is een soort Rad van Fortuin, ´s nachts droomde ik (ik droom zelden) dat ik in het programma zat uitgekozen werd en aan een proef mee mocht doen om een prijs te winnen, ik rende naar beneden, liep over een muurtje, sprong eraf, greep een urinefles en ging die vullen, dat was de opdracht !! Toen ik stond te plassen keek ik eens de studio rond, de tegels op de vloer, het bed wat er stond en heel vreemd, daar lag mijn bril en telefoon, wat bungelde daar aan mijn armen ??
Ik stond op mijn blote voeten naast mijn bed, plassend in de urinefles, mijn arm infusen waren grotendeels los, de zak van de buikdrain lag op de grond, mijn buik voelde pijnlijk aan, dus de zuster maar gebeld en mijn verhaal verteld en dat ik dacht gewonnen te hebben, ze had al gezien dat het meeviel en stelde mij gerust, komt door de morfine. Ze heeft mij weer het bed in geholpen, de infusen weer goed vastgemaakt, drain zat gelukkig nog goed, wond gecontroleerd, gelukkig ook alles in orde en geen hechtingen los, neusdrain opnieuw vastgeplakt en ik was weer de oude.
Ik durfde niet meer te gaan slapen uit angst dat de droom verder ging, na 2 uur moest ik naar het toilet, weer met veel moeite uit bed en naar het toilet, eerst plassen, ik voelde ontlastingsdrang en er kwam darmvloeistof en het vloeibare voedsel mee, keurig van kleur dus opgelucht. De zuster geroepen en die heeft de pot gecontroleerd en was tevreden, ze zei meteen met een lieve glimlach, "heb je toch nog de prijs gewonnen" en heeft mij weer naar de kamer en bed geholpen. Natuurlijk was ik de volgende dag het gesprek van de dag en kwamen de zusters en broeders met vriendelijke woordjes. Mijn medicatie is aangepast en heb geen last meer van die kunsten gehad.
Alles is goed gekomen, iedere dag ging er weer ergens een slang uit en een paar dagen later ontslagen.
Het is nu 3,5 jaar geleden, maar ik weet de doom nog in details, ik zie nog zo de kleuren en streepjes in de vloertegels, ik weet zeker dat ik gedroomd heb, maar het is tot nu toe bijna angstig echt.
Foto is van mijn buikdraine om te zien of er geen vuil in het buikvocht zat.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (25 reviews)
expand_more
Verberg reacties
ik heb bij een vrouwtje op de kamer gelezen die ook onder de medicijnen zat waar ze van ging hallucineren. Zij zag enge mannen naast haar bed en op onze kamer staan. Ze werd er echt bang van. Uiteindelijk heeft ze andere medicatie gekregen.
| 23:38 |
Bbbrrr. Een vriend van ons lag op zaal en zag de muren open gaan en machines uit de muur komen die iemand doden en meenamen, even later bleek dat er iemand overleden was en ´s nachts van zaal gehaald is, hij heeft hier heel lang last van gehad, wist dat hij gedroomd had door de morfine maar het was levensecht.
| 23:41 |
dat is een minder leuk verhaal. Geloof zeker dat hij daar last van gehad heeft.
| 23:56 |
Dat is heel eng als je gaat dromen en zelfs slaapwandelen. Beide heb ik gedaan onder invloed van slaapmedicatie en ook rare dingen gedaan. De deuren had ik gebarricadeerd omdat ik bang was naar buiten te gaan al slapende. ik was ook bang om te gaan slapen toen. Apart dat je de droom zo levensecht hebt meegemaakt en herinnert.
| 00:39 |
Dit soort heftige dromen is het gelukkig bij gebleven, alhoewel ik hem nog steeds goed herinner. Ik droom hierna wel meer dan vroeger en weet nu ´s morgens meestal wel waar het over ging.
| 08:00 |
Gelukkig dan maar! Regelmatig droom ik wel maar onthoudt maar een deel. Dit herinner ik me maar even; het is heel vluchtig.
| 13:22 |
Dromen zijn echt heftig ja, toch weer schrikken geweest ook 
gelukkig goed afgelopen.. k zoek Harry s stuk en vind hem niet, jammer
| 12:49 |
Harry zijn stuk/blog is verwijderd zie ik nu.
| 20:16 |
ja  geeft te denken he.. vanmorgen zag ik zijn eerste nog staan, maar kreeg t niet open
| 21:21 |
Ik vind hem niet meer, hopelijk alleen hier vertrokken.
| 21:26 |
 zeg d at en anders is zijn pijn    voorbij
| 22:05 |
Wat een bijzondere ervaring, Albert! 
| 11:25 |
Wow heftig dit. Ja het is troep Maar nodig helaas.
| 23:31 |
Wat een heftig verhaal!
Ik heb jaren heftige dromen gehad maar niet door de morfine.
Ik beleef veel dingen in mijn dromen waar ik mee bezig ben in mijn hoofd zoals toen die keer dat ik beschuldigd werd van onruststokerij en geroddel op school. Ik kon dan smorgens zo suf zijn en onuitgeslapen door die dromen
| 08:37 |
Ik kreeg er in het begin ook hele enge dromen van inderdaad, gelukkig was dat voor korte duur en inmiddels heb ik het gelukkig niet meer nodig. Het is rotzooi, maar soms helaas nodig.
| 21:19 |
Geweldig spul voor je lichaam, ik heb helemaal geen pijn gehad, maar je geest kan er rare dingen van
| 21:28 |
Ja morfine kan rare dingen doen, ik word er vooral heel misselijk van... Thanks voor het delen!
| 00:15 |
Pff.. Wat heftig zeg
| 09:08 |
Dit is heftig...
| 10:55 |
Wow, wat een bizar verhaal.
| 10:18 |
Phfoe, heftig hoor!
| 23:22 |
Ja, morfine is in feite wel een soort drug en daar kan je natuurlijk wel heel eigenaardig gaan reageren. Goed dat alles goed is gekomen. :-)
| 18:17 |
Ik hoop maar dat je sindsdien veiliger dromen hebt ;-)
| 14:12 |
Veiliger zeker :-)
Maar wel hardnekkige andere dromen maar met hetzelfde thema.
Moet ik eens uitzoeken wat ze betekenen.
| 14:38 |
ja je maakt er de meest idiote dingen door mee
toch wat een ellende zulke operaties he
maar goed dat jew eer 3.5 jr verder bent en khoop dat t goed met je gaat
| 11:12 |
Gaat goed gezien de situatie, maar hetzelfde zal het nooit meer worden.
Accepteren dat ik niet meer 100% kan geven is lastig geweest voor mij.
| 14:40 |
dat geloof ik en sta er zelf nu ook zo in, weet exact wat je bedoeld
toch mag t geen bal uitmaken haah
| 16:36 |
Gelukkig is het goed gekomen. Hoe zo'n droom dan toch blijft hangen.
| 09:06 |
Raar spul Morfine, ik nu nog steeds de lijntjes in de tegels voor
| 09:51 |
Zeker raar spul.
| 10:11 |
Haha wauw. Das wat...
| 06:15 |
Dat leek verdacht veel op een voorspellende droom, dat alles snel goed zou komen met je.
| 06:01 |
Ik gebruik dagelijks Tramadol om de zenuwpijn onder controle te houden en ik heb elke keer wanneer ik de pijnmedicatie slik, zulke dromen. :)
| 05:22 |
Vroeger droomde ik zelden en kon ze ook niet onthouden, sindsdien veel dromen en vaak onthouden, ik denk dat er een blokkade weg is.
| 09:50 |
Wat een verhaal, gelukkig is het allemaal goed gegaan
| 22:52 |
Dat zijn dan prettige dromen geweest. Ik heb helaas nare ervaringen gehad van de morfine. Ik weiger ze nu pertinent te slikken, dan maar pijnlijden... :(
| 22:52 |
Jee, wat een verhaal zeg.
Morfine is echt raar spul
| 22:34 |
Mooi verhaal . Morfine is idd een paarde middel. Na mijn operatie ben ik ook een aantal dagen aan de Morfine geweest. Tegenwoordig kan je drukjes geven op de pijnpomp en dan krijg je weer een schot Morfine. De eerste dag ben je gewoon high. Ik durfde dat ding haast niet te gebruiken. Al gaven ze aan dat het verstandiger was het wel te doen. Maar als je dan soms verhalen hoort van mensen die naast je stonden achteraf . Dan hoop je echt dat je niets geks hebt gedaan of gezegd . Haha.
| 22:13 |
Soms heb je van die dromen, die je altijd bij blijven. Morfine kan gekke dingen doen met de mind van de mens.
| 21:56 |
Ook een stevig verhaal zeg!
| 21:45 |
Morfine kan hallucinaties geven
| 21:38 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen