×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Een foute moedervlek.


De meesten hier weten dat ik een nacontrole zit naar aanleiding van darmkanker behandeling in 2013.

2 Weken geleden had ik een consult bij mijn oncoloog, ik kreeg bloed,- en scanuitslagen en het ziet er allemaal goed uit. Ook mijn markers zijn goed zei ze, ruim binnen de marge, thuis viel het mij op dat mijn markers sinds 2013 nooit gedaald zijn, maar dat vraag ik binnenkort wel weer.
Ik heb al vele jaren een klein moedervlekje op mijn been, maar het laatste jaar heb ik het gevoel dat het wat ruwer wordt, ik heb dit besproken met mijn oncoloog, ze heeft mij doorverwezen naar de dermatoloog in hetzelfde ziekenhuis.
Ik kon vandaag al terecht, deze keer zeer snel aan de beurt, gesprekje gehad met de dokter en daarna heeft ze mijn lichaam zeer gedetailleerd bekeken.
Het moedervlekje is niets mee aan de hand, maar ze vond op mijn rug een plekje wat haar niet beviel, ik heb ook nog een soort actief wratje op mijn hoofd (onder mijn haar) krab ik regelmatig kapot, dat heeft ze ook meteen bekeken en dat bevalt haar ook niet.
Niets schrikbarends zei ze maar ik ga het wel weghalen en onderzoeken. Bleken uiteindelijk 2 verschillende soorten huidkanker te zijn, gelukkig wel ingekapseld.
Afspraak gemaakt voor 18 januari, kunnen beide onder plaatselijke verdoving weggehaald worden.
In principe is dat het, bij deze vormen is verwijdering vrijwel altijd voldoende, ik maak mij weinig zorgen.

Hoewel ik mijn lichaam goed ken, kan ik natuurlijk niet mijn rug controleren, ook in de spiegel is het niet goed te zien.   Mijn vrouw heeft dit ook gemist, kan ik mij voorstellen, ik ben behoorlijk gebruind en behaard.
Ook ziet het plekje er niet uit als een normale moedervlek, als je tenminste heel goed kijkt. Toch een trigger nog beter op ons lichaam te letten.

Een goede raad.
Kijk voor de aardigheid Uw lichaam eens heel goed na, nog beter laat je partner het doen, die ziet het misschien beter en is ook een goed excuus wat aan ons sociale leven te doen, een soort vlooien zal ik maar zeggen. 


Onderstaand de foto, niet zo duidelijk als mijn macrofoto´s :-) maar mijn vrouw heeft hem net gemaakt met de telefoon bij slecht licht.

Duidelijk is te zien dat het vlekje niet egaal van kleur is, zeker niet vergeleken met de andere gewone moedervlekjes. Als je weet waar je op moet letten is het goed te zien.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lidexpand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts