×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Hulp gevraagd

Hulp gevraagd


Nu dat ik de lay-out van mijn site bijna klaar heb, ben ik begonnen met foto´s bijzetten.

Ik vind het leuk en vooral leerzaam om de namen erbij te hebben, en daar zit meteen het probleem. Er zijn heel veel soorten insecten, sommige lijken erg op elkaar, sommige lijken op heel andere soorten, bv vliegen op wespen.

Voor mij is het ook nog eens lastig, maar wel lekker, dat ik in Portugal woon en veel soorten die hier zitten niet in Nederland voorkomen en dus ook niet of zeer moeilijk op Nederlandse sites te vinden zijn.
Om ook maar mijn Portugees te verbeteren zoek ik op Portugese sites of op Flickr met Portugese zoeksleutels.
Daar staan meestal alleen de Latijnse namen en daarmee zoek ik dan weer of er een Nederlandse naam is.

Ik ben nu bijna door mijn verzameling kevers en torren heen en heb ze op mijn site toegevoegd.
Maar ik heb er nog 2 waar ik de naam niet van heb gevonden.
Het zou leuk zijn als jullie ze weten of mij een zetje in de goede richting kunnen geven.

 Ik denk dat het allebei boktorren zijn, maar ik kan er ook naast zitten ......
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties