Ik ben Yoors jarig vandaag.


Vandaag ben ik 2 jaar lid van de Yoors community, of eigenlijk een deel van de Yoors familie.
Het bevalt mij hier meer dan prima, hoewel ik het ook wel eens moeilijk heb met bepaalde veranderingen, ik heb wat meer tijd nodig om mij daaraan aan te passen dan mijn jongere neefjes en nichtjes hier denk ik.
Maar een aantal nieuwigheden heb ik al/toch onder de knie gekregen en doe daar zelf ook aan mee.

Ik vraag mij soms af, wat heb ik hier nu de afgelopen 2 jaar gedaan op Yoors ?

- Proberen veel te reageren op mede leden, ik vind interactie heel erg belangrijk.
- Cadeautjes geven vind ik leuk, helaas is die functie nog niet terug.
- Upvoten, in het begin nog onwennig maar ik doe het nu dagelijks op voor mij interessante postings, ik schiet er bij in zoals wij Brabanders zeggen, maar dat is niet erg, het is voor mij geen speculeren.
- Posten natuurlijk, uitdragen waar mijn interesses liggen en waar ik mee bezig ben is voor mij de basis.
Maar het schrijversvirus, wat hier heerst, heeft mij ook lichtelijk besmet, af en toe schrijf ik verhaaltjes of plak een simpel gedichtje in een foto. Elfjes vind ik leuk om te maken.

Ik ben gek op statistieken, vooral leuk om te zien wat er uit komt, ik kan wel iets voelen of denken maar misschien is het wel, of juist, te weerleggen met cijfers. Henkjan heeft mij daar ook eens op gewezen.
Ik heb mijn werkzame leven veel gewerkt met spreadsheets zoals Quatro, Lotus en Excel maar de laatste jaren gebruik ik alleen nog Libre Office, ik wil geen illegale MS Office gebruiken, natuurlijk wel flink roestig geworden omdat ik er niet meer dagelijks mee werk.
Maar ik heb toch wat dingen in elkaar kunnen flatsen.

Vorig jaar heb ik al mijn postings in een spreadsheet gezet, flink wat (achteraf)werk aan gehad maar nu is het heel simpel bijhouden. Er zit nog een heel klein verschil in met het aantal dat Yoors aangeeft, ik heb denk ik wat postings weggegooid en niet verwerkt of er staan er een paar dubbel in, dat zoek ik nog wel uit op een regenachtige dag.

Ik heb een simpele spreadsheet met daarin de kolommen : datum, soort blog, aantal views, en een link naar de posting.
Het maken van de onderstaande gegevens en grafieken is niet echt moeilijk en voor de meeste  zijn er automatische bewerkingen.

Hier onder wat grafieken en uitleg.

Het bekende Yoors overzicht dat je kunt vinden onder je naam. Leuk om te zien waar je kijkers vandaan komen en waar je verbeteringen kunt maken. Ik heb alleen Pinterest dus kan niet delen op social media. Maar gelukkig delen soms andere leden mijn postings. Voor mij meer views en zij de supporter views.
Ik ben een open boek, soms vragen mensen aan mij : wat brengt dat nu op Yoors, heel simpel, vooral veel plezier maar ook een leuke vergoeding. Ik heb 3 uitbetalingen aangevraagd en totaal 156 € keurig ontvangen, (zit weer bijna op 10 €) mijn dank is daarvoor groot. Ik heb er fotografie spulletjes voor gekocht zoals een lens en filters.

Ik heb al mijn postings (bijna 750) in een spreadsheet staan, pas als er een mijlpaal gehaald wordt pas ik de views voor die posting aan. Ik hou dus niet elke posting continu bij.
Ik heb nog relatief veel postings in de groep 0-9 views zitten, dat is erg misleidend want dat zijn hoofdzakelijk postings uit het oude systeem. Daar is wel meer op gereageerd dan 9 keer maar die views werden niet meegenomen in de nieuwe telling. Nu wel overigens, dus die hadden de oude +10 punten per reactie en nu de 10 + 33 punten bij de eerste mijlpaal. enz.

Ik maak veel foto´s en dat zie je ook terug in deze grafiek.

Een overzicht van hoeveel ik post in een bepaalde periode. In het begin heel veel, klopt ook wel want toe plaatste ik bv. 10 foto´s over 1 wandeling. Aangezien ik nieuw was en een behoorlijke hoeveelheid ongepubliceerde foto´s heb staan kon (en kan)  ik mij flink uitleven.

Dezelfde gegevens maar dan met het onderscheid per soort posting erin. Duidelijk is de verschuiving van foto´s (rood) naar blogs (blauw) te zien. Ik ben het maken van blogs en plogs leuker gaan vinden dan losse foto´s plaatsen.