Ik heb het gedaan, 10 dingen waar ik trots op ben.


Naar aanleiding van de challenge"Wat heb ik nog nooit gedaan"van Ingrid verzon Sabrina het tegenovergestelde "10 dingen die je wel hebt gedaan"

Wat zijn we (ik ook) als Nederlanders, ik kan niet voor de Belgen spreken, toch heel erg bescheiden, het siert ons natuurlijk dat we ons niet op de borst willen kloppen, van de andere kant mogen we gerust trots zijn op wat we gedaan of bereikt hebben.

Onderstaand mijn lijstje (willekeurige volgorde) van dingen waar ik met een tevreden en trots gevoel op terug kijk en ik laat jullie eenmalig mee kijken.

Toen ik een jaar of 11 was samen met een vriendje een ander vriendje het zwembad uitgetrokken omdat hij dreigde te verdrinken, stelde op dat moment niet veel voor en ook niet bij stil gestaan.

Toen ik een jaar of 22 was samen met een vriend een afgeslagen en stilstaande camper van een spoorovergang kunnen krijgen. De moeder met 2 kinderen eruit laten gaan, de man kreeg het ding niet aan de gang. Ik hem in zijn 2 gezet en op de startmotor van de overweg later hobbelen. Mooi op tijd want op dat moment begonnen de bellen te rammelen.
De motor bleek verzopen te zijn door de startpogingen, toen hij eenmaal liep even plankgas gehouden en toen ging hij weer normaal lopen, konden de mensen weer verder en wij ook.

Vader geworden van 3 kinderen, ons oudste dochtertje helaas na 6 dagen overleden, onze 2 zoons hebben hun plaats gevonden, voor een groot deel op eigen kracht aangezien wij in Portugal zijn gaan wonen. Dat zij dat bereikt hebben ben ik trots op.

Bij Philips was ik een trouw inzender van de ideeënbus, er waren verschillende actie waarbij producten weggegeven werden voor elk ingezonden serieus idee, ik heb een aantal transistorradio´s mogen ontvangen.
Ik heb in pakweg 13 jaar meer da 250 ideeën ingezonden :-) Mijn score was ongeveer 1 op 4 minimum uitgekeerd bedrag was 100 gulden dus een mooie bijverdienste.
Ik heb meerdere mijlpaal onderscheidingen gekregen. Als kers op de taart een topidee bedacht, een uitkering ineens van het maximale bedrag wat er mogelijk was en een gouden speld met briljant. Mooi stuk in het landelijk Philipsblad en in de krant.

Met 14 jaar van school gegaan met een LTS diploma en begonnen in de Unox fabriek op de jeugdafdeling en daarna daar het slagers vak diploma gehaald. Daarna bij Philips gaan werken en daar uiteindelijk op het kantoor als inkopen/planner terecht gekomen.
Bij Emi begonnen als magazijn ploegbaas en binnen een jaar de gehele afval en recycling mee kunnen omzetten van stortafval tot een zeer strak georganiseerde stroom waardevolle restproducten.
Begonnen met 75 % afval, 15 % gevaarlijk afval en 10 % recycling binnen 10 jaar naar 8 % afval, 4 % gevaarlijk afval en 88 % recyclingstromen. Dit alles bij een productie stijging van 25 miljoen per jaar naar meer dan 1 miljoen per dag.
Daarnaast bedrijfsveiligheidskundige en coördinator van interne en externe inspecties geworden.

Veel prijzen gewonnen met mijn eigen (verschillende soorten) vogels, bekers, medailles en ook goud op het Nederlands kampioenschap.

Voorzitter geweest van een grote computerclub en secretaris van een vogelvereniging.

Met 50 gestopt met werken. Daar ben ik nog steeds heel blij om.

Deels voor gespaard en deels geholpen door de huizenbubbel, ons huis werd in 14 jaar tijd bijna 4 keer zoveel waard.

Huisje in Portugal verkocht en een opknaphuisje gekocht voor 12.000 €, muren en dak waren (deels) goed, voor de rest was er eigenlijk niets, alles zelf gedaan en gemaakt. Alleen een mannetje laten komen om de gasleiding te leggen.
Hoewel ik de badkamer nog moet afwerken is het een heerlijke woonplek geworden waar ik de rest van mijn leven wel kan blijven wonen.

Misschien wel waar ik het meest trots op ben, gevochten tegen kanker en zo het er naar uit ziet gewonnen.

Dit is een eenmalige optekening van de dingen omdat ik er niet mee te koop loop, de eerste 2 dingen weten mijn vrouw en kinderen niet eens.