×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
notifications_noneadd
17-10-2018 21:38
1 volger , 2 antwoorden
camera_alt
Afbeelding toevoegen
2 antwoorden

oven stinkt eerste gebruik


Ondanks de storm en af laten weten van de aannemer had ik toch energie om weer verder te werken aan de keuken.
We hadden laatst een oven gekocht, we wisten welke we wilden hebben en die hadden we met een meer dan fikse korting gekocht. Het ding stond daar maar en aangezien ik verder wil met de keuken en lekkere dingen wil maken moest dat ding er vandaag in.
Op zich ging dat gemakkelijk, weegt iets van 27 kilo maar er zitten gemakkelijke handvatten in de zijkant, paste ook keurig in de lege kast. Stekker door de zijkant en aangesloten op het stopcontact in het andere kastje, speciaal zo gemaakt.

In de gebruiksaanwijzing stond in hoe we hem voor de eerste keer in gebruik moesten nemen.
1 uur op een bepaald programma en op 275 graden, daarna op een ander programma, nog op 275 graden en maar 15 minuten.
Hij werd lekker heet, maar deze uitgezocht omdat hij ook een ventilator heeft in de tussen wanden, de kastjes aan de zijkanten blijven koel en bovenop de oven wordt warm maar niet echt heet.
Ik heb hem op de bodem van het kastje gezet, daarboven komt een mooi rooster en in het blad recht erboven de gaskookplaat en ik hou er niet van als het erg heet wordt bij de gasleiding.
Het stinken vond ik erg meevallen, je ruikt een soort van metaal,- en vetlucht maar die trekt halverwege weg. Het raam wordt heet, ondanks dubbelglas maar ook weer niet zo dat je vel er aan blijft plakken.

De oven schakelt zichzelf na het belletje uit maar de ventilator in de wanden blijft nog even doordraaien, ook die laatste warmte moet weg natuurlijk.
In de oven zelf zit dan nog de ventilator voor de inwendige hete lucht functie.

Hoewel ik niet helemaal mijn plan kon trekken met mijn werkzaamheden heb ik nu wel een mooie werkende oven. Deze week eens kijken voor mijn eerste taart, tja ik moet dat ding natuurlijk wel gaan gebruiken 😊

Van Elisabeth heb ik enkele recepten in mijn collecties gezet en ook op Pinterest heb ik wat verzameld.
Kan de oven mooi draaien als ik noodgedwongen nu maar zelf aan het metselen ben.
Alleen een beetje op mijn gewicht en cholesterol letten.

Beetje armoedige foto gemaakt met mijn mobieltje in het halfdonker.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts