Prikkels die invloed hebben op mijn gezondheid en welzijn.

Prikkels die invloed hebben op mijn gezondheid en welzijn.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Dit is een blog wat ik op mijn eigen site geschreven heb. (https://www.albertvdberg.nl/)

Ik heb last van prikkels, vooral de negatieve, ik ben daar blijkbaar heel gevoelig voor geworden door de ziekte en zware behandeling.

Op Facebook zag ik van alles voorbij komen, dierenmishandeling, winacties, een hoop onzin berichten over voedselhypes die een paar weken duren, backing soda, veel commerciële dingen waar ik helemaal geen behoefte aan heb.
Daarom besloten mijn account leeg te maken en te verwijderen, het bevalt mij prima zo.

Van mijn goedkope smart telefoon is het scherm van gescheurd, het ding viel nog al eens uit mijn zak, ik ben gaan kijken voor een andere maar ik vind ze de aanschafprijs niet waard, voor een leuk toestel waar ik technisch gezien een paar jaar mee vooruit zou kunnen zou ik minimaal 140 € voor neer moeten tellen, met dat geld kan ik wel leukere dingen doen.
Aangezien ik geen internet bij mijn pre-paid telefoon heb zou ik de meeste functies alleen thuis kunnen gebruiken, ik heb een goede tablet, dus vind dat dubbelop. Ik heb een dom fone gekocht, een ouderwets telefoontje wat kan bellen en sms en op de ouderwetse manier, dus 3 keer de 2 indrukken om de letter C te krijgen. Het ding koste 10 € en het werkt prima, voldoet aan waar ik het voor nodig heb, bellen en gebeld worden.
Nu dus ook geen Whatsapp meer, in het begin miste ik dat, maar nu niet echt meer. Instagram heb ik even geprobeerd maar dat is niet mijn ding en werkt dus ook niet meer met deze telefoon.

Tegenwoordig zit ik alleen nog op www.Yoo.rs.
Om toch wat meer te delen en te zien heb ik nog Pinterest, ik merk wel dat ik daar ook (te)veel dingen voorbij zie komen, dus nog even aankijken of ik dat aanhoud of er uit doe.

TV kijken doe ik vrijwel niet meer, ik merk dat al die reclames mij steeds meer irriteren, zit je een film (vaak herhaling) te kijken krijg je om de 15-20 minuten reclames. Bij tuin programma´s word je daarin ook nog eens overladen met reclame. Ik heb daar gewoon geen zin meer in en behoefte aan. Ik kijk heel af en toe nog naar de publieke omroepen als er goed informatieve programma of een goede film op is.

Vrijwel elke dag sta ik om 7 uur op, neem dan altijd ontbijt, kijk even het journaal en geef dan de honden eten. Daarna laat ik Alice (mijn hond) uit, meestal ben ik dan drie kwartier tot een uur met haar wandelen, voor ons beide leuk en voor mijn conditie en darmen goed. Troi (andere hond) gaat niet mee want die loopt hier altijd los.
Ik neem mijn camera niet mee bij het wandelen met Alice, ik wil dan mijn tijd dan met haar besteden en lekker rondkijken, ze heeft een aardig jachtinstinct in zich en weet dan ook veel wildsporen te vinden, ik zie nu de kleine tunneltjes ook waar de vossen, mangoestes, zwijnen en dassen gebruik van maken.

Af en toe ga ik met een groepje mee wandelen in de Serra da Estrela, heerlijk boven op het "dak van Portugal" met geweldige uitzichten en natuur. Ik merk wel dat mijn conditie niet meer is wat het geweest is, maar ik kan met de oudere mensen nog wel meekomen. Vooral bergopwaarts merk ik dat ik veel spierkracht verloren ben
Ik moet mij daar bij neer leggen zeggen de doktoren, het is niet anders, maar als ik mijn eigen tempo loop valt het bijna niemand op, ik pauzeer regelmatig om foto´s te maken en kan dan zo weer op adem komen. Met een groep heerlijk gezwommen in een paar meertjes, heel helder en lekker verkoelend water op zo´n warme dag.

Ik ben druk bezig met het stekken van planten, paar cactussen gevonden aan de kant van de weg en die thuis opgepot, ook wat yucca´s die ik ergens gered heb. Poos geleden bij vrienden wat oleanders en een klein soort vlinderstruiken gesnoeid. Daar heb ik vele stekken van gepland en die doen het boven verwachting goed.

Ik heb nog regelmatig last van mijn darmen en stoelgang, ik moet opletten wat ik eet, vooral na te kruidig heb ik er dagen last van. Ook de hoeveelheid vezels maakt nogal wat uit, dan weer harde kogels, dan weer dunne sliertjes ontlasting. Het inkorten van mijn dikke (endel) darm is daar de oorzaak van, het is wel beter geworden vergeleken met 3 jaar geleden, maar soms is het lastig en ook vervelend.
Ik kom dan net van het toilet vandaan, weet zeker dat ik klaar ben, kan dan ook niet meer persen, moet ik binnen een kwartier weer terug en moet dan weer.
Ik heb waterkefir geprobeerd, maar vond dat niet zo lekker en vaak boerde het op. Pas geleden van vrienden een melkkefir kweek gekregen, dat is lekker, een soort karnemelk, en geeft ook meer rust aan mijn darmen omdat er veel goede bacteriën in zitten.

Veranderingen, ander eten, negatieve prikkels en stress ben ik gevoelig voor, dat geeft spanningen in mijn darmen. De laatste paar keren dat ik in Nederland geweest ben, ben ik vrijwel iedere keer ziek geweest, waarschijnlijk door de stress (vind vliegen niet prettig) ander eten en tijden. Ik heb dan diarree en ga dan binnen 1-2 uur helemaal leeg, het is erg vermoeiende en kost veel energie, het voordeel is dat ik de dag erna weer gewoon kan eten en een week niet naar het toilet hoef. Het nadeel is dat mijn darmflora helemaal van slag is en zich weer moet herstellen.
Ook de laxeer kuren voor de laatste 2 darmonderzoeken hebben hetzelfde effect.
Het is lastig om mijn gewicht op pijl te houden, ik zit meestal tussen de 74 en 77 kilo, terwijl ik eerst 80-83 kilo woog. Ik kan eten wat ik wil maar ik kom vrijwel niets aan.
Ik probeer zoveel mogelijk rust en regelmaat in mijn leven te bouwen, negatieve prikkels buiten te houden en zoveel mogelijk te ontspannen, dat is ook beter voor mijn INR waarden voor de trombose metingen, soms schommelen die ineens en moet ik mijn bloed veel vaker laten controleren.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (22 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Doen waar jij je goed bij voelt!
Ik wens jou heel veel beterschap
| 15:35 |
Dank je. Mensen verwachten dingen van je of zijn door de jaren teveel gaan vragen.
Sommige keuzes zijn niet gemakkelijk en zelfs verdrietig, maar wel noodzakelijk.
| 15:38 |
klopt!!
| 15:43 |
Je weet in elk geval waar je niet goed van wordt en dat heb je verwijderd en doe je niet meer. Dat is een grote stap in een minder stressvol leven. De darmproblematiek is super vervelend en je vindt je weg erin.
Je bent mijns inziens goed bezig, Albert. Xxx
| 21:10 |
Dank je wel, X en een knuffel.
| 11:37 |
:))
| 12:25 |
Gelukkig ben je omringt met prachtige natuurschoon welke je een rustig gevoel zullen geven. En als ik het zo lees heb je aardig een draai gevonden ver weg van de negatieve prikkels waar we allemaal zo last van hebben. Jij bent op de goede weg nu wij nog :-)
| 14:53 |
10 Jaar geleden voor een ander leven en dat is de beste keuze die ik ooit gemaakt heb.
Het is zalig hier, de lieve en betrokken mensen, het klimaat, veilig en de natuur met heel andere dieren dan ik gewend was.
| 15:37 |
Wie weet kan ik ook ooit deze stap nemen.
| 16:20 |
Het is altijd een kwestie van keuzes, het heeft natuurlijk ook consequenties, je levert in op luxe, familie, vrienden, financiën en toekomst zekerheid. Maar je krijgt er ontzettend veel voor terug.
| 16:23 |
Luxe ach wat is luxe..... familie en vrienden kunnen op bezoek komen, financien zien we tegen die tijd wel en zekerheid, die hebben we nooit. Dus ik voldoe aan de voorwaarde ;-)
| 16:26 |
Heel goed dat je zo aan jezelf kan denken!
| 12:28 |
Dat is voor jou dan helemaal het beste.
En je moet altijd eerst aan je gezondheid denken hoor.
Niet te veel prikkels hoor is helemaal niet goed.
| 21:07 |
Ik heb geleerd op de rem te trappen naar anderen toe en meer voor mijzelf af te bakenen.
Prikkels ben ik nu aan het regelen :-)
| 21:47 |
helemaal goed Albert, goed voor je zelf zijn
| 22:08 |
tja prikkels maar wat doe je eraan?
oplossingen zijn niet gemakkelijk te vinden
toch zijn ze er die jezelf kan ondervinden en ervaren
| 18:49 |
Lukt wel, de negatieve zaken waar ik de keuze heb ga ik uit de weg.
Ik heb gelukkig de mogelijkheid veel positieve prikkels van de natuur en het land te krijgen.
| 18:59 |
ja de natuur levert je alles maar dan nog, maar dat ga ik je hier niet uitleggen
een verhaal over positief en negatief en waarom het zich steeds herhaald
| 19:07 |
Mooie openhartige blog. Je hebt gelijk dat je je gezondheid in acht neemt.
Stress is waardeloos, zelfs voor wie niet ziek is, maar soms ontkom je er door de omstandigheden niet aan.
Groot gelijk dat je Beestboek heb opgezegd.
| 18:24 |
Dank je, gelukkig kan ik een aantal vrijwillig uit de weg gaan :-)
| 18:59 |
Goed dat je zo je eigen weg zoekt in herstel en (be)leven.
Ja stress is killing, voor heel veel. Het incasseren dat het nooit meer is of zal worden zoals het was zal vast niet altijd makkelijk zijn.
Gezien je klacht denk ik dat je al veel geprobeerd hebt. Ooit van pré-pro biotica gehoord (dat bij elkaar dus) ? Ik wens je veel sterkte op je weg naar min of meer herstel en aanpassen en inpassen Albert !
| 12:05 |
Dank je wel. Ik heb een paar weken water kefir gebruikt, ging goed maar vond het niet zo lekker.
Heb nu een melk kefir kweek en dat is erg lekker en moet ook helpen.
Ik heb ook zakjes met probiotica liggen voor als ik iets extra nodig denk te hebben.
Vitamine D, calcium, magnesium, selenium en zink neem ik extra in.
pré-pro biotica heb ik nooit van gehoord, zal het opzoeken, dank je voor de tip.
| 12:17 |
pro EN pre biotica zorgen samen voor EN je darmflora , maar OOK voor het herstel van de slijnlaag van de darm. Als deze 'stuk' is (of deels) dan krijg je lekkende darmen en kunnen gifstoffen zo je bloed in met alle klachten van dien. In probiotica zitten alleen de culturen.
| 16:52 |
Kort door de bocht gezegd, voeding voor probiotica.
Wat is een goede manier om die binnen te krijgen, in plaats van pilletjes bedoel ik :-)
| 17:09 |
Het zijn culturen (orthomoluculair) dus poeder(of pillen) ja... maar geen pharmacy.. natuurlijk spul. daarmee zorg je dat je DAT aanmaakten herstelt wat is beschadigd
| 17:26 |
Dank je wel. Ik zal hier eens in de natuurwinkel kijken of ze het hebben.
| 17:35 |
Mooie blog En ook ik ga Facebook verwijderen Ook ik ben er klaar mee
Nog veel geluk toegewenst
| 20:22 |
Dank je wel, gaat goed komen.
| 21:36 |
De enige prikkels die je nog hebt, zijn dus die van je cactussen :)
Wij kijken ook al jaren geen TV meer en hebben ook onze smartphone gedumpt. Blijkt dat Smartphones je eerder dommer maken ipv slimmer!
Ik wens je veel beterschap met je darmen, ik hoop dat je lastig probleem snel opgelost is!
| 00:47 |
Ja, minder sociale media maakt het leven heerlijk een stuk rustiger :)
| 20:05 |
Wat een mooie, open blog, en wat een inzicht in de dingen die je welzijn beïnvloeden! Dat vind ik bewonderenswaardig. Ik denk dat je uitstekend bezig bent: laat die dolle wereld maar draaien, jij leeft jouw leven. Dikke digiknuffel vanuit deze kant.
| 08:48 |
Dank je wel. Maar dat is niet zomaar ontdekt bij een glaasje wijn in het zwembad ;-)
Het heeft mij heel veel pijn, tijd en verdriet gekost om dit te ervaren, ik weet het nu, nu nog mee leren werken en leven, maar ook afscheid nemen hoort daar bij.
| 10:16 |
Ik begrijp heel goed dat dit jaren en veel pijn heeft gekost. Maar zelfs dan: niet iedereen kan/wil deze inzichten opdoen...
| 10:20 |
Helemaal mee eens.
| 10:35 |
Mooie en openhartig.
Herkenbaar, gedeeltelijk. Op Facebook heb ik veel van die dierenmishandeling en andere zaken afgezet. Ik kleur liever zelf de plaatjes. Geen stress voor mij meer. Tv kijken naar doen we selectief. Is er iets op de commerciële dan nemen we het op. Scheelt een boel ergernis.
Ondanks dat je spierkracht kwijt bent, wandel je toch en tuinier je nog. En dat is goed.

Liefs en sterkte. XXX
| 08:31 |
Dank je wel XX
| 10:17 |
Heel mooie open blog Albert. Gezondheid, niet altijd eenvoudig en toch geeft je lichaam continu signalen. X
| 07:13 |
Dank je. Maar de meeste, ook ik, verdrukken die signalen vaak en gaan maar door met wat van ons in de privesfeer, werkgerelateerd en maatschappij verwacht wordt.
| 10:27 |
Ja dat is idd zo, en herkenbaar ;-)
| 07:33 |
Mooie open blog
| 01:33 |
wij nemen een serie of film op rtl altijd op kunnen we de reclame doorspoelen. Ergerlijk is dat hé en ze duren ook steeds langer.
Dat lopen herkende ik als je alleen bent heb je het niet in de gaten maar met iemand kan je het niet bijhouden. Ik heb dat opgegeven hoor dan kom ik wel achteraan sjokken. Mooie blog!!
| 00:16 |
Ik heb laatst met Leen een hoge rots beklommen, de rest bleef beneden, dat was heerlijk en had tranen in mijn ogen.
Ik ben er nu wel door, maar ik had een zeer goede conditie, ik kan en doe alles en ben mensen van 10 jaar jonger vaak ruim de baas en ik zie er nog beter uit ook :-)
De laatste 4 jaar ben ik echter 15 jaar ouder geworden, maar ik zie er nog steeds goed uit :-) :-)
Komt allemaal goed.
| 10:32 |
ja dat had ik toen gelezen. Dat jij een zeer goede conditie had is nu dus echt in je voordeel. Kijk de mijne was al 0,0 dussss valt niet eens op hoewel ik toch hoor dat ik een goeie conditie heb. Snap niet waar ze dat op baseren maar goed. Kan soms best trots op mezelf zijn en denk dan dat heb je toch maar mooi weer gedaan.:-)
Jouw gevoel geeft dat dus aan dat je 15 jaar ouder geworden bent maar tis je dus niet aan te zien "denk je"hihi
| 21:30 |
:-)
| 22:27 |
Wat goed beschreven, ik wens je veel rust toe.
| 00:11 |
Heel goed geschreven. En herkenbaar dat die negatieve prikkels invloed hebben op jouw gezondheid en welzijn. Blijf gewoon doen waar jij je het beste door voelt :)
| 00:09 |
Wat een eerlijke en open blog, is het eerste wat in mij op komt, een kijkje in je leven, dank je wel.
| 23:47 |
Goed naar je lichaam luisteren.. al heeft mij dat ook lang gekost te leren.. erg herkenbaar die prikkels
| 23:42 |
Goed dat je voor jezelf kiest en negatieve prikkels vermijd en of uit sluit. Ik prik zelf mijn inr waarde (stolling ziekte met verhoogd trombose gehalte) en al zeggen de artsen dat er geen invloeden van buitenaf of eten m'n waardes kunnen beïnvloeden herken ik die schommelingen ook heel duidelijk.
| 22:59 |
Ik heb dat in Nederland ook jaren gedaan, maar hier hebben ze niet zo´n service. In de dokterspost met 8 doktoren hebben ze 1 apparaat :-)
Inderdaad, ik denk dat die invloeden meer doen dan het soort eten.
Wel grappig, voordat ik met de chemo´s begon heb ik jaren zo rond de 20 mg per week gezeten, sindsdien zit ik rond de 14 mg, ik denk dat het komt door de kortere dikke darm.
| 23:10 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen