#Tweede verandering ook al achter de rug

#Tweede verandering ook al achter de rug


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn tweede verandering dit jaar ook al achter de rug, het gaat snel nu.
Afgelopen woensdag naar Coimbra voor controle bij de chirurg en doorspoelen van mijn port-a-cath.
´s Morgens om 7.30 van huis gegaan, we waren rond 8.30 bij het ziekenhuis en dan is het altijd weer zoeken naar een parkeerplaats. Ik stapte uit en Marja nam de auto over zodat ik mij kon melden en Marja een plek ging zoeken, toevallig kwam er net tegenover het ziekenhuis een plekje vrij en kon ze de auto snel en dichtbij kwijt.
Ondertussen had ik op chirurgia een nummertje getrokken, nr 8 had ik en nr 5 stond op de teller dus lekker snel aan de beurt met melden.
Daarna was het wachten en wachten, na 2 uur wachten toch maar eens wezen vragen hoe lang het nog duurde, nog maar 1 patiënt voor mij.

Mijn gehele naam inclusief doopnamen werd afgeroepen en ik mocht door naar de chirurg. Hij had 2 co-assistenten zitten, waarschijnlijk de reden waarom het uitgelopen was.
Zoals altijd was hij zeer vriendelijk en nam alle tijd, de co-assistent mocht mij onderzoeken en verslag uitbrengen, de andere zat achter de computer en keek de verslagen in. Ik vroeg aan de dokter naar mijn licht stijgende markers, niets mee aan de hand zei hij, dat is normaal en ik zit ver onder de waardes.
Ook heb ik hem gevraagd naar een opmerking op de uitslag van de scan, ik heb blijkbaar wat verdikking of vet rond de operatiewond van mijn darm, hij wist mij te vertellen dat dit komt door de bestralingen en heel normaal is in deze situatie.
Meteen een nieuwe afspraak ingepland voor oktober dit jaar en weer ´s morgens om 9 uur, ik vroeg hem met een lach, om 9 uur ? Ja zo ongeveer zei hij lachend en zich verontschuldigend.
Toen we weggingen stond de nummertjes teller boven de 90, zo druk is het daar.

Daarna meteen door naar oncologia, mij gemeld bij de lieve receptioniste en mijn boekje afgegeven, ze stond meteen op om het naar de verpleegster te brengen, ook hier een volle wachtkamer natuurlijk weer. Na 5 minuten werd weer mijn volledige naam afgeroepen en kon ik naar binnen, ook een altijd vriendelijke verpleegsters even gepraat, doorgespoeld en nieuwe afspraak gemaakt en klaar. Even snel gezwaaid naar de receptioniste en haar bedankt voor de snelle service.

Donderdag, de dag erna dus weer naar Coimbra, iets later kunnen vertrekken, daar aangekomen werd meteen een lege parkeerplek aangewezen en stonden we recht voor de deur van het ziekenhuis, de man bedankt en wat gegeven, daar staan ze voor.
Op dermatologia een nummertje getrokken en mij gemeld, volgens de receptioniste stond ik niet in het systeem voor een afspraak, na wat verder zoeken en niet vinden besloot ze het op de afdeling te vragen. Gelukkig stond ik wel ingepland in de papieren agenda maar vergeten in het systeem te zetten, maakte verder niets uit.
Ook hier weer wachten, dat is normaal, er zijn in dit ziekenhuis heel veel patiënten en die komen soms van wel van 150 km ver weg, afspraaktijden maken is dan lastig, dus doen ze het op volgorde van binnenkomst en prioriteit.
Weer werd mijn hele naam afgeroepen en mocht ik door naar de afdeling, na even op de gang gewacht te hebben mocht ik naar binnen en omkleden, Marja mocht daar niet binnen. Na een paar vragen beantwoord te hebben over allergieën en protheses mocht ik gaan liggen.

Lokale verdoving in mijn rug en werd er begonnen, de dokter zei wel een paar keer dat als ik iets voelde ik het moest zeggen, maar ik voelde helemaal niets.
Op een gegeven moment liet ze zien wat ze eruit gehaald had, toch groter dan wat ik had verwacht. Ik kreeg een stel interne en externe hechting, schoongemaakt en pleister erop.
Daarna hetzelfde met mijn hoofd, het zetten van de verdoving voelde ik wel maar was snel weer over, er zit daar geen vlees en vet natuurlijk.
Ook het snijden voelde anders aan, geen pijn maar een schrapend geluid in mijn hoofd. Dit uitgehaalde stukje liet ze ook weer zien. Ik voelde een paar straaltjes vocht over mijn gezicht lopen en dacht dat het desinfectie middel was, maar later bleek het bloed te zijn. Ook hier weer hechtingen en wat lijm en zo´n pleister uit een spuitbus.

Ze zijn daarna zeker 5 minuten bezig geweest het bloed van mijn gezicht te wassen, hoofdwonden kunnen soms flink bloeden. Hierna nog een hoop uitleg over wat wel en niet te doen en een brief voor het centre de saude in Oliveira do Hospital, de verplegers daar moeten de wonden verzorgen en de hechtingen er over 15 dagen uithalen.
Nieuwe afspraak bij de dermatoloog in oktober op de dezelfde dag als de chirurg zodat we minder vaak hoeven te rijden.
Mocht er iets helemaal niet goed zijn met de 2 biopten nemen ze eerder contact met mij op.
Ik had behalve een flink beurs gevoel in mijn hoofd en wat spanning op mijn rug nergens last van, maar ik was wel heel moe. Marja zat in de wachtkamer en we zijn naar buiten gelopen, ik was helemaal de weg kwijt in het ziekenhuis, ik ben er wel 70 keer geweest maar wist helemaal niet welke richting ik op moest lopen. Naar huis rijden heb ik dus deze keer maar niet gedaan.
Thuis het lekker rustig aan gedaan, slapen ging redelijk goed en ik kan gelukkig goed op mijn rug liggen, rechtse zijde op mijn hoofd niet echt.
Alles wat ik beweeg in mijn gezicht trekt de huid rond de wond strak, er is een stukje weggehaald en dat merk ik goed, niet echt pijn maar gewoon veel spanning.

Vrijdag naar de verpleger in Oliveira do Hospital gegaan, ik mocht meteen doorlopen, hij heeft de brief gelezen en de wond op mijn hoofd verzorgd en weer spray pleister erop gespoten, in de pleister op mijn rug was helemaal geen bloed doorgekomen en dan laten ze die de eerste dagen gewoon zitten.
Dinsdag moet ik toch bloedprikken voor trombose waarden en dan doen ze weer wondverzorging
Als ik mij aan de beperking van bewegen hou gaat het prima, geen pijn alleen beurs, bonken en het strakke gevoel, maar dat wordt ook wel minder. Wel erger gehad de laatste jaren.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (21 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat fijn dat het goed hersteld!
| 02:14 |
Het geeft vertrouwen in je lichaam als je van dingen als griep en dit soort kleine ingrepen snel hersteld.
| 09:25 |
Gelukkig. Van harte beterschap
| 06:52 |
Dank je wel, ook alweer achter de rug, alleen nog een interne hechting die wat prikt, gaat ook wel weer over :-)
| 09:32 |
Ik wilde vragen hoe het nu was, maar lees dat toevallig Marion's Moon dat al gedaan had en je antwoord gegeven hebt. Geen telefoontje gehad dus dat er iets vreemds was? Hoop dat je niet voor oktober terug moet, je hebt het ziekenhuis al genoeg gezien!
| 06:20 |
Jeej, je weet ik lees jouw logjes zo ongeveer achterste voren, maar er is een hoop gebeurd. Ik ga ervan uit dat het allemaal goed is afgelopen?
| 22:42 |
Niet gebeld of een brief gehad dus ga er vanuit dat ze ingekapseld waren.
Hechtingen zijn er ook uit.
| 23:11 |
Oh tof. Kan je weer een beetje ademhalen?
| 00:26 |
Je hebt er niets over te zeggen, hoe wel het je gedachten beïnvloedt moet je je je niet depressief laten maken.
| 09:12 |
Soms overvalt depressie je ;-) Maar ik begrijp hieruit dat je het niet bent gelukkig
| 20:22 |
Ik heb regelmatig een "zwaar" gevoel, maar dat probeer ik zo snel mogelijk weer om te zetten, meestal lukt het vrij snel soms kost het een paar dagen.
| 21:21 |
Ik vind het knap. Echt. Is echt wel iets om te verwerken al die ellende. Het maakt je leven zo onzeker....
| 21:30 |
Nee hoor, het is een noodzakelijke keuze. De onzekerheid blijft natuurlijk knagen.
| 21:33 |
Ja de keuze herken en de onzekerheid ook ;-)
| 17:13 |
Heel fijn dat het achter de rug is. Nu goed herstellen.
| 17:05 |
Met het weekend de griep eroverheen gekregen, ook al weer bijna over.
| 17:07 |
O dat is minder. Maar lekker rust houden.
| 17:08 |
Nou wel fijn dat het achter de rug is, nu goed herstellen en dan in oktober weer heen dat is nog even.
| 09:43 |
Voelt verder goed aan, de wonden zien er ook schoon uit en de hechtingen trekken al minder, volgende week woensdag de eerste eruit, gelukkig.
Paar dagen al grieperig, komt mooi uit met mij rustig houden :-)
| 11:48 |
oh gelukkig dat je niet veel last hebt.
de griep is natuurlijk minder, maar dan hou je wel goed rust inderdaad ;-)
beterschap Albert
| 19:24 |
Dank je wel, morgen maar eens kijken of ik het in een uurtje eruit kan wandelen.
| 19:27 |
ik hoop het voor je, maar doe niet te gek he als je griep hebt!
| 19:40 |
Nee gewoon rustig.
| 20:16 |
Super fijnd at dit onderdeel weer achter de rug is zeg..foei wat n gedoe dan he
Nu afwachten op de uitslag zeker..hoop dat je er snel dooheen bent
| 23:16 |
Komt goed op een of andere manier.
| 00:27 |
Jeetje lijkt me wel wat als je behandeld wordt met plaatselijke verdoving. Het liefst ben ik zelf onder zijl. Hoop dat de uitslagen allemaal goed zijn.
| 22:33 |
Ik heb er helemaal geen moeite mee. Een colonoscopie doe ik zonder roesje, hoe minder hoe beter van dat verdovingsspul.
Dank je wel, ik hoop het ook.
| 22:36 |
Daar heb je ook wel weer gelijk in.
| 22:39 |
Nou dat zijn toch hele behandelingen weer, gelukkig eerst weer achter de rug, letterlijk eigenlijk haha.
Hopelijk is alles goed!
| 21:35 |
Dank je wel, daar ga ik wel van uit, "en anders maar niet" zeggen we in Brabant ;-)
| 21:39 |
Haha! Komt vast goed! ;-)
| 21:55 |
Een hele beproeving zeg maar even op afspraak.. daar gaat een hele hoop tijd mee gemoeid! Benieuwd hoe het verder met je zal gaan. Fijn dat je het hier met ons hebt gedeeld!
| 23:26 |
Ik trek er altijd een ochtend voor uit. Toen ik behandeld werd heb ik er eens van 8.30 tot 19 uur gezeten. Gelukkig worden we door de vele vrijwilligers voorzien van eten en drinken, ook de partners.
| 23:29 |
Tjee zeg.. dat is een lange zit! Wat super dat deze vrijwilligers het in elk geval wat aangenamer voor je maken, maar vind het toch wel een beetje een beproeving als je zolang ergens moet zitten te wachten. Hopelijk mag het allemaal voorspoedig met je gaan! ;)
| 16:41 |
De vrijwilligers zijn heel aardig en hebben meer dan genoeg, water, drink yoghurt, koffie, thee, melk, koekjes, fruit, soep en pudding bij. Ook kranten en tijdschriften worden uitgedeeld, TV´s staan aan en Wifi is in het hele ziekenhuis gratis. Maar het blijft een lange zit de meeste keren.
Dank je wel.
| 20:26 |
Jeetje, dat zijn nog eens een hoop uren die je in het ziekenhuis hebt doorgebracht. Wat een wachttijden zeg, maar ja, het moet toch en goed dat je het dus ook kunt combineren. Hechtingen kunnen zeker op strakke huid erg trekken inderdaad, maar zodra ze eruit zijn, is dat direct ook weer over gelukkig. Nu hopen dat er een positieve uitslag van komt. Even toch wel weer spannend denk ik dan maar zo. Hou je taai kanjer xxx
| 20:21 |
Dank je wel, gaat helemaal goed komen. :-)
| 21:00 |
Er zijn leukere dagjes uit ;-) Fijn dat je zo goed geholpen bent. Nu rustig aan en niet teveel lachen, voor een paar dagen, daarna schuddebuikend inhalen graag....
| 19:29 |
Fronsen geeft ook een raar gevoel :-) :-)
| 21:00 |
Als er iets niet goed zou zijn met de biopten, had je het denk ik al gehoord. Hoofdwonden bloeden altijd buitensporig.
Wat grappig dat ze je volledige voornamen er bij omroepen. Dat wordt hier in onze regio ook gedaan, omdat er minder verschillende familienamen zijn, dan b.v. in NL. Maar ik neem aan dat er niet zo heel veel Portugezen Van Den Berg heten:)
| 18:52 |
Albertus kennen ze nog wel, maar de rest is bijna onuitspreekbaar :-)
Meestal kunnen ze aan de vorm al vrij snel zien, dus ik heb er goede moed in.
| 20:59 |
Ik kan me daar alles bij voorstellen: Albertus lijkt op Alberto, maar de volgende 2 a 3 Bijbelse namen in Nederlandse vorm, zijn beslist moeilijk voor wie een Romaanse taal spreekt.
| 19:38 |
J = ook lastig uit te spreken om van tussenvoegsels en een G op het eind maar niet te spreken.
| 20:22 |
Je hebt weer heel wat achter de rug. Ik hoop van harte dat je nu rust krijgt en niets over de biopt te horen.
| 17:59 |
Ik ga er gewoon van uit dat het goed is. Dank je wel.
| 18:35 |
Dit is gelukkig weer achter de rug. Blijft altijd spannend. Hopelijk alles goed en rust tot september.
| 17:46 |
Altijd een gedoe, maar ik ben er nog :-)
| 18:34 |
Zo das niet niks sterkte en beterschap
| 17:12 |
Dank je. Paar dagen de rem erop :-)
| 18:34 |
zo dat is weer achter de rug. Hoop dat je idd weg kan blijven tot oktober. Kalm aan hoor!!
| 16:42 |
Doe ik zeker.
| 16:58 |
Blij te horen lieverd dat alles gezien de omstandigheden naar wens is verlopen ! NU duimen voor de uitslag . Ik brand een kaarsje voor je hoor !!
| 15:19 |
Lief van je, niet te lang hoor, duurt nog een poosje :-)
| 16:19 |
Ik brand elke avond kaarsjes, en zo kan ik dat wel volhouden ;-)
| 21:50 |
Lief van je dat je zo aan anderen denkt.
| 22:53 |
lieverd , uiteraard...en je hebt ene speciaal plekje in mijn hart hoor !
| 23:53 |
Xx
| 10:19 |
Hopelijk zijn ook alle uitslagen goed.
| 14:54 |
Als ze ingekapseld zitten is het prima. Mijn markers gaven niets geks aan, dus ga er vanuit dat het goed is.
| 14:56 |
SUPER !!! hou je maar rustig nu en verzorg jezelf
| 19:11 |
Hopelijk is het allemaal goed, maar je gaat in elk geval snel door de veranderingen die gepland waren voor 2018 heen. Ik hoop dat vanaf nu de positievere veranderingen ook goed doorgang vinden.
| 14:24 |
Dank je. Gaat goed komen.
| 14:25 |
zo, jij hebt het groot onderhoud weer gehad, hopelijk is dat het voor voorlopig.
| 14:13 |
In principe pas september en oktober weer onderzoeken en consulten. Alleen om de 2 maanden de port-a-cath even doorspoelen.
| 14:22 |
Je bent weer apk gekeurd... zonder dollen, ik hoop dat de biopten gewoon goed zijn.
| 13:48 |
Daar ga ik ook vanuit. Het voordeel is dat je in dit ziekenhuis maar hoeft te kikken en aandacht hebt en er snel naar gekeken wordt door vriendelijke en kundige mensen.
| 13:50 |
Superfijn dan!
| 13:53 |
Inderdaad, Joepie ;-) :-)
| 14:07 |
Ze hebben je weer lekker beziggehouden dus :-)
| 13:43 |
Ach je bent even van huis ;-)
| 13:47 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen