Wat een gedoe

Wat een gedoe


Afgelopen maanden druk bezig geweest met een klein huisje hier in de buurt met 2000 m2 land en de vraagprijs 17.500 €. Het zag er leuk uit, moest wel veel aan gebeuren en dat was ik in mijn hoofd aan het berekenen en uitzoeken. We hebben zelfs 2 bezichtigingen gedaan, waarvan 1 zelfs met de eigenaar, die even uit het bejaardenhuis was gehaald.
De makelaar kwam met de gevraagde papieren op de proppen en daar zag ik aan dat de bebouwde meters niet overeen kwamen met de documenten. Het komt hier wel vaker voor en dat kan soms nog wel opgelost worden, ik heb de makelaar gevraagd dit uit te zoeken. Het terrein en huis ligt niet direct aan de hoofdweg en ik wilde natuurlijk ook de toegang gewaarborgd hebben.
Na 2 maanden en zelfs de enigste dochter van de eigenaar een mail gestuurd te hebben kwam het hoge woord eruit, moeilijk moeilijk. Er was vroeger een bepaalde vastlegging in het conservatorio (soort kadaster) niet gedaan, waardoor er nu, een vaker gebruikte, en een min of meer legale truc uitgehaald moest worden.
Wij zouden de grond moeten kopen en beschrijven, de eigenaar daarna 3 getuigen laten verklaren dat hij daar al meer dan 20 jaar woonde, dan een week later het "huis" kopen.
Echter verder in de papieren blijkt het dan een gebouw te zijn, wij zouden dan moeten weten dat verkoop of zelfs schenking voor ons dan niet mogelijk was en om er te mogen wonen het bestemmingsplan aangepast zou moeten worden.
Iedereen snapt wel dat ik daar niet aan begin, teveel haken en ogen en wij dan een stuk grond wat eigenlijk niet meer is dan een moestuin met een luxe schuur erop, waar we ons hele leven aan vast zouden zitten.
Jammer van de energie die ik erin gestoken heb, maar zo gaat dat vaker hier. Wat een gedoe dat wel.

Ook met een ander huisje al een tijdje bezig, klein met een stukje grond van 100 m2 en een vraagprijs van 20.000 €, op een goede locatie en een schitterend uitzicht. Afgelopen week voor de 2e keer bekeken, moet ook veel aan gebeuren o.a. een nieuw dak en een terrasmuur die overhelt en we weten niet hoe we het in moeten delen, dat is allemaal nog te overzien en te doen. Er zat een kleine constructiefout in de keukenvloer die verder bekeken moet worden.
Echter er zijn 8 erfgenamen, waarvan 1 binnenkort het aardse voor het eeuwige ruilt, dan worden het nog meer erfgenamen. De kans is groot dat dit ook een doodlopend spoor is.

Afgelopen donderdag nog een huis bezichtigd, een groter huis waar ook het een en ander aan gedaan moet worden, vraagprijs 21.000 € Er zit een flinke patio bij en waarschijnlijk een stukje grond iets verder op. De locatie staat Marja niet aan en ik heb er mijn twijfels over. Er loopt een raar paadje over de patio naar een ander stuk land, het zou zomaar een overpad kunnen zijn, daar hebben we helemaal geen behoefte aan. Misschien nog eens navragen bij mensen daar in de buurt die ik ken.
We schrijven het nog niet af, maar we lopen er ook niet warm voor.

Afgelopen week paar keer naar de advocaat geweest als voorbereiding voor de uiteindelijke overdracht van ons huis. Wij hebben alles klaar en de advocaat wilde alleen nog een kopietje maken van het energie certificaat, dus ik meteen aangeleverd. De nieuwe eigenaar heeft gevraagd of de advocaat hem een mail wil sturen omdat hij ook gegevens nodig had en wat vragen over verder verloop.
Zoals zo vaak in Portugal gebeurde dat niet en ben ik er uiteindelijk 2 keer achteraan gegaan. De laatste keer stond ik ´s morgens voor opening aan de deur en werd het dus ter plekke geregeld. Wat een gedoe, Ik ben verdorie het werk van de advocaat of de assistent aan het doen. Voor het goede doel zullen we maar denken.

Vandaag weer veel regen, we hebben nog wat kleine dingetjes nodig dus besloten vandaag maar naar Coimbra te gaan. De auto bij Leroy Merlin geparkeerd en boodschappen gedaan, helaas drie kwart van wat we wilden, hadden ze niet of niet naar onze zin. Daarna zijn we even lopend naar de Burger King gegaan en wat gegeten, toen we terug liepen naar de auto hoorden we wat kraken en zagen een bestelbus kort langs onze auto draaien, Marja zag plastic op de grond liggen.
De bus reed langzaam door en de man gemaand te stoppen, hij bleef een beetje voor zich uit staren. Ik kijken en ja hoor schade, achterlichtunit kapot en de bumper beschadigd, ik dus ook naar de bus en flink kloppen op het raam en meteen foto´s maken van zijn kenteken. Ja hij had het gezien en wilde echt stoppen hoor !!
Hij, oudere man, zijn auto weer achteruit gereden en sorry sorry, ik hoe gaan we dat oplossen ? Zijn fout zei hij en wilde betalen, ik schatte het snel 200-300 €. Dat had hij niet in zijn zak zitten, ik zei "hier binnen kun je pinnen", maar dat was ook moeilijk, maar konden we deze week wel regelen samen, daar trap ik niet in en zei "dan maar politie", nee dat wilde hij ook niet.
Ik heb een stel foto´s gemaakt van de schade aan mijn auto en het krasje op die van hem.
Op dat moment kwamen er een bewaker en medewerkster van Leroy Merlin aanlopen, ze hadden het gezien op de camera´s of iemand had het gezegd, zeer aardige mensen en die spraken ook goed Engels.
De bewaker heeft het schadeformulier ingevuld en verder geholpen met vertalen.
Toen alles klaar was heeft de oude man nog zijn excuses aangeboden en hebben we de bewaker bedankt voor zijn zeer vriendelijke hulp.
Ondertussen hadden al een paar mensen gezegd dat we geluk gehad hebben dat we het zagen, de dader was anders gewoon doorgereden.
Maandag naar mijn eigen verzekering en dan maar eens kijken hoe het hier werkt, ik heb echt geen zin en energie dit zelf op te gaan lossen, de auto maar naar de garage en gewoon netjes laten maken, het is tenslotte totaal niet mijn schuld, maar wat een gedoe heb ik er weer door.

Komende week ook nog een drukke week. Klik hier als U daar nog meer over wilt lezen.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een gedoe zeg...
| 17:36 |
Ik rij nog steeds met kapot achterlicht rond, vorige week pas de expert geweest.
De schade na de grote brand was eerder afgewerkt dan een achterlicht van een 20 jaar oude Opel.
| 19:07 |
Absurd eigenlijk als je na gaat...
| 19:34 |
Wat een gedoe allemaal, vervelend voor jullie, maar ik ben helemaal verbaasd over de prijzen zo goedkoop.
| 11:04 |
Vaste lasten en belastingen zijn ook laag, boodschappen en benzine relatief duurder.
| 15:10 |
Maar uit eten is weer super goedkoop toch? Ik ben in een klein plaatsje vlakbij Porto geweest, geweldig daar!
| 20:23 |
Inderdaad, deze week avonds nergens meer dan 8,50 betaald voor een compleet menu en drinken. Avonds is het altijd iets meer.
| 20:39 |
ja geweldig is, ohh wat mis ik Portugal haha ik hoop dit jaar weer te gaan
| 11:33 |
je zit wel ind e 'gedoe' hoek zeg! Er zijn leuker dingen om je energie in te steken. Sterkte!
| 12:08 |
Ach zijn fases, hou ik mezelf maar voor :-)
| 14:33 |
Wat een gedoe idd allemaal. En dan merk je wel dat het in Portugal toch allemaal anders er aan toe gaat als hier in nederland. Veel succes en sterkte met het regelen allemaal. Ik ga zo even je volgende post lezen ...
| 10:24 |
das niet zo'n goed begin van het nieuwe jaar, hopelijk wordt alles netjes geregeld. Het zoeken naar een andere woonst lijkt jullie ook niet echt mee te zitten hè, veel succes verder
| 10:12 |
Wat een toestand allemaal om zowel een huisje te vinden als dus het oplossen van de aanrijding. Gelukkig dat je het zag inderdaad. Ik ga alle blogs door, dus kom vanzelf nog andere verhalen over je huisje tegen. Ik hoop echter dat er snel iets moois op jullie pad komt!
| 09:46 |
Wat een gedoe, en wat een (ik zou haast zeggen typische) mentaliteit als je schade aan een auto veroorzaakt. Je bent gelukkig niet van gisteren !
| 18:07 |
Geluk en volhouden, daar moet je het van hebben. :-)
| 20:15 |
ja dat is helemaal waar lieverd !
| 19:55 |
Zeker een gedoe! Daar zit je gewoon niet op te wachten...
Hopelijk komt er snel een geschikt huis voorbij. Ik blijf het volgen :-)
| 13:36 |
Balen van je auto. Goed dat je er met dat huis niet bent ingetrapt.
| 11:53 |
Hé, wat vervelend van de auto. Ik hoop dat het goed opgelost wordt. Doorrijden is blijkbaar van alle landen. Ik heb vol verbazing gelezen voor welke prijs er huizen te koop zijn. Bij het eerste bedrag dacht ik dat je een nul vergeten was maar toen ik de bedragen van de andere huisjes zag begreep ik dat jij helemaal geen nul vergeten was. Ik ben nu wel erg nieuwsgierig naar hoe die huisjes er dan uitzien. Mag ik je vragen om daar eens foto's van te posten? Ik vind dat wel interessant. Ik wens je heel veel succes met het vinden van een huis en ik ben erg benieuwd welk huis jullie huis uiteindelijk zal worden.
| 08:22 |
Ik heb nog het geluk dat ik hier woon, maar stel je voor dat je je zoektocht deels vanuit Nederland/België moet doen.
Ik denk dat beide huisjes met de nodige basis werkzaamheden om redelijk fatsoenlijk te kunnen wonen ergens 30.000 € gaan kosten.
Dit zijn de links naar de 2 opknaphuisjes.
home.imovirtual.com/salideia/offers/2794964
www.remax.pt/House-For-Sale-Midoes-Tabua_124891006-21?LFPNNSource=Search&cKey=124891006-21
| 11:01 |
Oeh, mijn handen beginnen te kriebelen. Geweldig om van die huizen iets moois te maken. De oven bij huisje nummer 3 is trouwens geweldig. Ik zou het bij ze alle 3 wel weten hoor. Heel veel succes. En thanks voor de linken.
| 11:32 |
Graag gedaan.
Als het goed is deze week weer een bezichtiging, ik had een huisje gevonden op de site en toen gaan zoeken, daar aangekomen zaten de sleutels op de deur en schuur. Ik kloppen maar niemand thuis, binnen was alles leeg, dus een mooie gelegenheid voor een prive bezichtiging. :-)
Dat is gerenoveerd en hoeft feitelijk alleen een nieuwe keukenblok in. Is wel wat duurder natuurlijk.
| 11:37 |
Een hoop energie voor niks dus, jammer.. maar dan was dit niet het huis voor jullie.. er komt wat beters! Met al die erfgenamen zou ik daar ook niet aan durven beginnen denk ik.. Mazzel zeg bij de Leroy Merlin met de auto en doorrijder.. Fijn dat dat nu toch zo opgelost word.. Veel geluk bij de zoektocht naar het huisje, jullie blijven nog wel een tijdje housesitten voorlopig toch?
| 00:45 |
We kunnen hier nog ruim 2 jaar blijven, maar ik heb toch graag iets achter de hand.
| 00:49 |
ja dat begrijp ik :)
| 02:14 |
Heel veel succes met je zoektocht, gelukkig heb je voorlopig nog een dak boven je hoofd. Je gaat denk ik ook niet voor een bouwval gezocht lijkt me
| 15:03 |
Bouwval niet, maar een nieuw dak erop is geen probleem.
Locatie en buitenruimte zijn belangrijk.
| 15:41 |
dat was dus best pech zeg met jullie bezichtigingen. Maar 100m2 grond lijkt me nou ook niks voor jou toch?? Wordt nog ff doorzoeken ben ik bang.
Wat een gedoe weer zeg met die schade hoop dat het goed opgelost wordt.
Volgende week succes hoor bij derma het wordt zeker een drukke week. Hou je morgen maar ff rustig.
| 00:30 |
100 meter is ook wat krap, mij voorkeur gaat uit tussen 500 en 2000 m2.
Huisje van 35 tot 50 m2.
Dank je, zal blij zijn als het weer zondag is :-)
| 00:38 |
gaat vast wel lukken. Ja dat geloof ik ik denk aan je van de week!!
| 00:59 |
Een hoop drukte en een hoop gedoe waar je niet op zit te wachten. Succes met de afhandeling en de plannen!
| 00:06 |
Pff, wat een gedoe!
Hopelijk komt het snel in orde!
| 23:55 |
Wat een aso, dat hij wilde wegrijden na je auto te hebben geramd.
Onroerend goed is wel lekker goedkoop bij jullie; die onverdeelde boedels waar de erfgenamen het niet eens kunnen worden, dat is vaak een ellende. Sterkte en succes!
| 23:42 |
Dank je. Het zijn kleine huizen en hoe wel ze water en wind dicht zijn net niet in bewoonbare staat.
| 00:29 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden