Weer een bezoekje aan de oncoloog


Gisteren weer bloedonderzoek en consult gehad bij de oncoloog in Coimbra.
Een uur rijden naar het ziekenhuis, de auto nog ergens in een straatje gratis kunnen parkeren, die 2 € maakt mij niet uit maar ik weet nooit hoelang het duurt in het ziekenhuis.

Ik moest nuchter bloed laten prikken, na mij gemeld te hebben hoefde ik maar 5 minuten te wachten, om 10 uur was ik klaar en meteen daarna een broodje gegeten dat ik meegenomen had, kopje thee van een van de vele vrijwilligsters gekregen. Daarna tegenover bij de pastelaria een kop warme chocolademelk gedronken met een pasteis de nata.

Ik had een afspraak om 11.20 bij de oncoloog en we hoefden deze keer maar een half uurtje te wachten.
We werden voor de eerste keer verrast door cliniclowns, hoewel de gemiddelde leeftijd in de wachtkamers ongeveer 60 jaar is, werd het optreden met veel plezier ontvangen en was het een leuke afwisseling. 

Ze heeft mij onderzocht, de lymfen voelden goed aan, bloeduitslagen waren goed, bloedplaatjes en markers binnen de marges, darmscan van juli ook goed, klein beetje vetafzetting rond de pelvis zei ze, ik heb de uitslagen gelezen (ik krijg veel uitgeprint mee) en las iets van verdikking in het operatie gebied. Mijn markers lopen iedere keer heel iets op zag ik later thuis, vraag ik beide wel aan de chirurg in het consult half januari.

Ik heb een hele hele kleine moedervlek op mijn bovenbeen en ik heb het gevoel dat die ietsjes ruwer wordt, de oncoloog maakt een afspraak met de dermatoloog in hetzelfde ziekenhuis voor mij, gewoon voor de zekerheid, ik zit daar toch in de molen en de lijnen zijn lekker kort en de service goed. 

Gezien de uitslagen en mijn algehele conditie pas in september 2018 weer bloedprikken, scan en consult. Hierna wordt bepaald wanneer de port-a-cath verwijderd kan worden.
Dus prima nieuws en geen reden om niet te genieten van de decembermaand.

Toen we klaar waren zijn we naar een winkelcentrum gegaan en hebben we Kebab gegeten, weer eens wat anders en daarna naar een grote bouwmarkt shoppen op kosten van de verzekering. Weer de nodige spulletjes gehaald voor het herstel van ons huisje en terrein.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.