×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Waarom een blog?

Waarom een blog?


Ben en ik zijn allebei zorgafhankelijk, daardoor maken wij veel mee, ik heb daarom veel van mij af te schrijven. Dit heb ik mijn hele leven al gedaan. Voornamelijk korte stukken over de leuke en de minder leuke ervaringen van die dag of periode. Schrijfsels noem ik het.

Omdat ik jaren geleden problemen ondervond heb ik toen voor mijzelf gesprekken met een Maatschappelijk Werker aangevraagd. Van hem heb ik bij een paar moeilijke beslissingen ondersteuning gehad. Toen hij tijdens een gesprek vroeg hoe ik alle problemen verwerkte vertelde ik over mijn schrijfsels. Hij vond het heel verstandig dat ik van jongs af aan de leuke en minder leuke dingen van mij af schreef.  Nadat hij wat dingen gelezen had  vroeg hij waarom ik die schrijfsels niet openbaar maakte. Er een boek over schreef of in een Blog zette.  Hij vond de manier waarop ik de dingen van mij afschreef goed leesbaar, volgens hem noemde ik geen namen, oordeelde ik niet over anderen, wees ik niet naar personen e.d. Het leek hem een goed idee om de schrijfsels openbaar te maken omdat dat ook een manier  van verwerken is. De een verwerkt het stil, stopt het weg, wat vooral bij nare dingen op latere leeftijd grote problemen kan gaan veroorzaken terwijl de ander het bespreekbaar maakt of van zich af schrijft. Waardoor deze personen het beter en vlotter verwerken.  Er mee om leren gaan. Er bestaan niet voor niets veel boeken met waar gebeurde verhalen.

Waarom zou ik het niet openbaar maken? Bang omdat men zich er aan stoort? Bang voor de taalvouten*? Bang voor kritiek? Bang dat er nog meer gekletst zal worden en ..als iemand zich toch aangesproken voelt? Toen ik dat noemde reageerde hij met een “dat is niet jouw probleem, dat is dan het probleem van die ander, die moet dan bij zichzelf te rade gaan, want waarom voelt die persoon zich aangesproken?”

Daarom ben ik begonnen berichten in een Blog te plaatsen. Aangeraden door een Maatschappelijk Werker, als verwerkingstherapie. Ik moet wel toegeven dat hij mij dat al lang geleden gezegd heeft. Ik wist toen niet eens wat een Blog was. Inmiddels heb ik op een andere Blogsite al zo’n 22 blogs geplaatst. Deze heb ik nu gedeactiveerd. Sommigen, deze ook, pas ik aan voor Yoors. Op een website over zorgen en zorg ontvangen staan ook een paar blogs van mij.

 

*Ik weet het: taalfouten. Maar ik vond het wel leuk staan. ;-) 

 

Marjolein
succes en sterkte
07-09-2017 16:20
07-09-2017 16:20 • Reageer
Mieke Van Liefde
Haha, zo herkenbaar. Ik wist drie maand geleden ook niet eens dat dit een blog heet , wat ik nu zelf online zet. Ook ik haal veel uit mijn nota's of dagboek van enkele maanden terug om het nu in een nieuw kleedje (euh, blog) te gieten.
06-09-2017 23:28
06-09-2017 23:28 • Reageer
Bloggerda
Het is heel goed om van je af te schrijven. Heb ik ook gedaan. Blog maar door hoor.
06-09-2017 20:04
06-09-2017 20:04 • Reageer
DidI'Ms world
Goede reden lijkt me.
06-09-2017 17:45
06-09-2017 17:45 • Reageer
Hans van Gemert
Het kan zeker jezelf helpen en anderen ook.
06-09-2017 17:05
06-09-2017 17:05 • Reageer
Albert van den Berg
Ik denk dat het goed werkt, van je af schrijven helpt het (kan van alles zijn) onder woorden te brengen. Ik heb het ook gedaan toen ik ziek werd, kwam ook goed uit dat ik in een ander land woon en mensen aan mijn ervaringen ook iets hebben.
06-09-2017 14:47
06-09-2017 14:47 • Reageer