×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Onze BBQ, #WOT deel 21

Onze BBQ, #WOT deel 21


BBQ ~ 1) Buitengrill 2) Grill 3) Grill in de openlucht 4) Grillapparaat 5) Toestel om vlees te roosteren 6) Toestel om vlees in de open lucht te roosteren 7) Vleesmaaltijd 8) Vleesrooster 9) Vuur om te roosteren 10) Zomers roosterfeest

Onze barbecue staat in juni alweer drieëntwintig jaar afwisselend bij ons in de tuin en in de garage. Tijdens de opmars van de gas-barbecues is hij even op een zijspoor beland, maar sinds we het stoken op kolen weer op waarde weten te schatten, bakken wij buiten alleen nog op onze oude vertrouwde Barbecook. Wij kregen hem als huwelijkscadeau van mijn vriendinnen. Niet omdat zij wilden stoken in een huwelijk in wording, maar omdat hij op ons lijstje stond.

Herinneringen maken en uitpakken

Toen wij trouwden hadden we, als toen gebruikelijk was, een boekje met wensen. Dat ging rond onder de genodigden en zij scheurden het blaadje met een cadeau naar keuze af. Het leuke daarvan is, dat we nog steeds heel veel spullen hebben en gebruiken waarvan ik ik weet wie de gever is geweest. De citruspers van de ouders van mijn beste vriendin gebruiken we met grote regelmaat. En de barbecue kregen we als gezegd van mijn vriendinnen. Tegelijk met de cadeaus pakten we ook (een voorschot op nog te vormen) herinneringen uit.

Gemeentehuis, kerk, café: al het goede komt in drieën

Het was een prachtige, zonovergoten dag zonder ook maar een wolkje aan de lucht. Een heerlijke stranddag, maar in plaats van mijn bikini, trok ik de ochtend van 30 juni mijn witte trouwjurk aan. Mijn liefste vriend kwam mij in zijn mooiste blauwe pak ophalen. Álles was mooi en prachtig. We trouwden in het gemeentehuis en daarna in de kerk. We staken de straat over naar het café en daar bleven we de rest van de dag.

Tranen van… ja, van wat ?

Het was één groot feest en we genoten allebei tot over onze oren. De hele dag ‘hield ik het droog’. Tot het ‘stukkie’ van mijn vriendinnen. Ze hadden een medley gemaakt en daarin al mijn eigenaardigheden en flaters met hun goede wensen voor ons verweven. Op de melodie van ‘Vlieg met me mee naar de regenboog’ van Paul de Leeuw zongen ze over tegeltjes in de douche en de geraniums voor het raam: “Heel veel geluk voor jullie twee en maak er toch wat van.” In canon ook nog. Zo mooi! Na de laatste klanken gaven ze ons hun cadeau, als gezegd de barbecue. Ik viel ze snotterend in de armen.

Quote

'De geraniums voor het raam zullen prachtig staan"

Uit het bruiloftslied van mijn vriendinnen

En nu, iedere keer als we barbecueën, denk ik aan onze bruiloft: het mooie feest en alle gasten die er waren, om dat feest met ons zo mooi te maken en te vieren. Ik denk aan mijn negen lieve vriendinnen en aan alle fantastische, leuke, vrolijke, verdrietige en moeilijke momenten die we sinds onze jeugd met elkaar beleefd hebben.

Daarom ben ik zo dol op pakjes. Dan gaat het niet om groot en veel, maar vooral om het feit dat iemand iets met liefde en aandacht voor jou heeft uitgezocht. Je krijgt er bovendien een herinnering bij cadeau. Die aan onze bruiloft stoken we ieder jaar met veel plezier weer op.

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.
_PetitCorbeau_
Heel leuk geschreven
31-05-2017 14:12
31-05-2017 14:12 • Reageer