×

Yoors


Inloggen
×

Yoors#Wot deel 25 - Yngling

#Wot deel 25 - Yngling


Het lijkt wel gisteren.

Het vreemde met ouder worden is dat het, op een bepaalde manier, ongemerkt gaat. Maar, wanneer je oudste kind in de derde klas van het HBO zit en je tweede bijna mag gaan afrijden voor haar rijbewijs, zijn dat meer dan vege tekenen. Daarnaast is het kijken naar foto's van vroeger ook een manier om met beide benen op de hedendaagse grond te komen staan. Ik kan niet anders dan constateren, dat er het één en ander aan mijn gezicht (puur natuur) is veranderd: voor het zoeken naar de tien verschillen heb ik niet lang nodig.

Yngling ~ 1) type zeilboot 2) Een yngling is een middelgroot type zeilboot, waar onder meer olympische wedstrijden mee gehouden zijn 3) jeugd (Noors) 4) jongeling (Noors)

Ja, ik word ouder. Niet dat ik dat vervelend vind. Het wordt pas vervelend als ik níet meer ouder word .....

Vriendinnen

Als je over 'vroeger' begint, kan je als 'ouwe zemelaar' bestempeld worden. Het is niet zo dat vroeger alles beter was. Nee, het is meer dat ik me afvraag waar al die jaren gebleven zijn? Ik word enthousiast wanneer onze kinderen het over hun plannen voor het weekend hebben, om op stap te gaan met vrienden en vriendinnen. Omdat ik uit eigen ervaring weet hoeveel lol je met elkaar kunt hebben (jongeling of oudere jongeling maakt in dit geval niet uit). Dat je in je jeugd vriendschappen voor het leven kunt sluiten, want mijn vriendinnen van nu zijn dezelfde als die van dertig jaar geleden.

Haarscherpe herinnering

Dat er boven mijn lach-rimpels zo nu en dan een grijze haar bijkomt, ach, wat scheelt het. Ik heb een heel goede kapper die daar wel raad mee weet. Maar eerlijk is eerlijk: die allereerste grijze haar maakte indruk. We waren onderweg in de auto: mijn man achter het stuur en ik ernaast. Om even te kijken of mijn haar goed zat, bekeek ik mezelf in spiegeltje van de zonneklep aan de voorruit. Ik geloofde mijn ogen niet: daar zat hij, boven mijn rechteroor!

Ook dat lijkt wel gisteren.

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.