Dan maar een Temazepammetje...

Dan maar een Temazepammetje...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik heb ze eigenlijk standaard op mijn nachtkastje liggen, de Temazepamcapsules. Niet dat ik ze elke avond slik, maar eenmaal per week lijk ik ze wel nodig te hebben om in slaap te kunnen vallen. Vannacht was dat ook weer het geval. Toen ik om half 5 nog klaar wakker was heb ik me weer laten verleiden.


Ik ben nooit een goede slaper geweest. Ik ben dan ook jaloers op die mensen die in slaap vallen zodra hun hoofd het kussen raakt, dan de hele nacht doorslapen en met nieuwe energie opstaan.  Maar ja, wanneer grijp je naar een slaapmiddel en wat doet dat dan met je?

Ik kreeg mijn eerste recept voor Temazepam van de huisarts een paar jaar geleden, tijdens een hele stressvolle periode. Daarvoor had ik wel eens heel kort Diazepam gebruikt, maar hij vond deze (toen nog) tabletten beter voor mij. En ik moet zeggen, het werkt.


Een paar feiten (ik ken ze niet allemaal) en mijn eigen ervaringen daarbij:

1 Temazepam is, in tegenstelling tot de Diazepam, een kortwerkend slaapmiddel
Dat klopt. Als ik zo'n capsule inneem slaap ik ongeveer 4 uur aan een stuk door. Dat haal ik trouwens niet als ik niets inneem. Dan  ben ik meestal om de 2 uur wel even wakker.

2 Temazepam is verslavend

Ik heb daar gelukkig zelf geen ervaring mee, maar het dringend advies is wel ze niet gedurende langer dan een week elke dag te gebruiken. Er ontstaat dan een soort afhankelijkheid en uiteindelijk helpt een capsule niet meer. Ik gebruik ze als ik echt niet kan slapen, vaak laat in de nacht en nooit vaker dan 2 maal per week. Soms kan ik gelukkig een hele tijd zonder.

3 Van een Temazepam val je door de regel binnen een half uur in slaap
Klopt, behalve als je na het innemen van de capsule iets gaat doen wat je weer uit de slaap houdt. Na een uur is de werking van de pil voorbij.

4 Van Temazepam word je 's morgens suf en moe wakker
Die ervaring heb ik wel. Ik heb, na een nachtje slapen met Temazepam, vaak overdag hoofdpijn en voel me gauw moe. Het blijkt ook dat de kwaliteit van de slaap na inname van zo'n slaapmiddel minder goed is.

5 Temazepam schakelt je vermogen tot dromen uit
Die ervaring heb ik absoluut niet. Ik droom veel en vaak en ook na inname van een Temazepammetje. Misschien geldt dat voor de meer angstige dromen, maar daar heb ik over het algemeen weinig last van.


Ik wil er wel bij vermelden dat ik ook andere dingen doe om makkelijker in slaap te vallen, zoals het drinken van warme (slaap)thee met kaneel en honing en (overdag) het raam open zetten.  Ik heb een tijdje ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen gedaan, maar dat werkt bij mij meestal averechts.  Ik geef toe dat mijn slaapkamer een goede opruim- en opknapbeurt kan gebruiken. En daar ga ik binnenkort ook echt wel aanwerken. Ik ben benieuwd of ik in zo'n slaapkamer als op de foto wel beter zou kunnen slapen.


Ik ben ook wel benieuwd naar jullie ervaringen met slapen en slaapmiddelen.

Foto: Freepik.com
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik gebruik met veel tevredenheid thc olie en daar slaap ik erg goed op. Het is niet zo hoge dosering maar het helpt mij enorm goed zonder bijwerkingen.
| 20:05 |
Wat os thc-olie precies?
| 20:11 |
Thc is een bestanddeel van wietolie. Je hebt in wietolie diverse bestanddelen zoals: CBD-CBDA,CBN enz. THC is een middel dat ingezet wordt tegen diverse medische en psychische problemen. Werkingsgebied is groot en veel mensen hebben er baat bij. Ook mensen met slaapproblemen doen het erg goed hier op.
| 20:19 |
Ik heb ook moeilijkheden met in slaap te vallen maar heb er nog nooit iets voor genomen
| 09:38 |
Ben er ook pas mee begonnen na een hele stressvolle periode met echt heel weinig slaap. Toen moest ik wel om het vol te kunnen houden. Ik moet toegeven dat ik er nu wel iets te makkelijk mee om ga.
| 10:02 |
Tja, ik herken het wel.
Zelf heb ik andere middelen, maar inderdaad ook om te kunnen slapen.
Diazepam wordt ik niet warm of koud van. Geen één pam eigenlijk...
| 00:10 |
Ik denk ook wel dat het per persoon verschillend is of je gaat hebt bij een bepaald middel. Hangt ook van de situatie af.
| 00:19 |
Is ook zo, ieder mens is anders.
Om te kunnen slapen heb ik nu wel de goeie soorten.
| 00:38 |
Ik ben ook een slechte slaapster Ik heb nog nooit slaapmiddelen gebruikt Ik heb er wel eens aan gedacht om een slaapmiddel te vragen aan mijn arts
Ik ga die nu echt nodig hebben Ik ben geen drinker Maar een keer in de week neem ik een wijntje om eens een keer goed te slapen en dat werkt natuurlijk Maar je kan dat moeilijk elke dag gaan doen Daar wil je ook niet verslaaft aan worden
| 23:06 |
Nee dat is waar. Maar wijn is idd ook goed inslaapmiddel.
| 23:11 |
Ik neem regelmatig Lormetazepam in voor het slapen, om te kunnen slapen in plaats van te liggen piekeren... Het was een enorm zwaar jaar een half voor me.
| 20:18 |
Vroeger wel eens slaapmiddel recreatief gebruikt (Rohypnol) ga je gekke dingen zien als je jezelf dwingt wakker te blijven (of in combi met ) daarna val je in een hele diepe slaap voor 8/12 uur. Absoluut NIET aan te raden haha, maarja als je jong bent doe je wel eens gekke dingen.
Paar jaar geleden van de huisarts Dormicum voorgeschreven gekregen. Sliep toen een periode heel slecht. Door mijn eerdere ervaringen met drugs/slaapmiddelen, durfde ik het toch niet goed. Na een halve tablet heb ik de hele nacht klaarwakker gelegen, Ben de dag erna naar de apotheek gegaan en gevraagd of ze wel het goede middel mee hadden gegeven. Daarna nooit meer geprobeerd
| 17:14 |
De drogisterij leeggekocht moet dat zijn en Temazepam is een inslaper moet dat zijn.
| 17:03 |
Het laatste jaar dat ik werkte, sliep ik één uur per nacht. Ik sliep pas om 5 uur en om 6 uur moest opstaan om te werken. Ik kreeg van mijn huisarts geen temazepam omdat ik verslavingsgevoelig ben. Ik zei: geef me dan 3, dat ik even een paar nachten slaap. Nee hoor. Ging niet door en toen heb ik de halve drogisterij leeggewicht en niks hielp.
Temazepam is een inslapen. Je moet hem op tijd nemen en dan ook naar bed gaan. Niet laat in de nacht want dan heb je er morgen last van. Verder kun je er niet suf van zijn want hij is dan allang uitgewerkt.
| 17:01 |
Klopt van dat inslaper zijn, maar ik wil het altijd eerst zonder proberen dus slik vaak vroeg in de ochtend en heb er dan 's morgens nog wel last van. Word duf en moe wakker dan.
| 18:47 |
Ja, dat krijg je dan. Beter is als je veel wakker hebt gelegen, dan de volgende avond om 23.00 nemen en dan slaap je wel eerst.
| 19:24 |
Heb je helemaal gelijk in. Doe ik zo ook wel eens, of als ik weet dat ik heel gespannen ben op een bepaalde avond.
| 19:34 |
Precies, sterkte hoor want slapeloosheid........afschuwelijk.
| 21:22 |
Heb ze weleens op van mijn moeder en vond Temazepam prima werken. Oxazepam had ze ook en die heb ik ook eens op toen ze niks anders had , en dat vond ik echt veel te heavy :)
| 14:51 |
Klopt Temazepam is een vrij licht middel.
| 14:52 |
Heb zelf diazepam liggen nu maar het doet echt niks voor me. In begin werd ik er wel rustig van. Slaapproblemen heb ik momenteel niet. Maar wel ontzettend veel stressdagen en dat ik tegen de muren vlieg. Dan pak ik zon tabletje want heb ze tenslotte nog enkele. Maar ik merk er eigenlijk niks meer van. En heb ze dus maar enkele weken gebruikt 1x per dag om te slapen. Daarna hele tijd niet, en nu zelfs lijkt lichaam er nog aan gewend?
| 14:58 |
En als je de meer natuurlijke middelen neemt zoals valeriaan? Of bij acute stress Bach Bloesem druppels? Dat doe ik ook wel eens.
| 15:00 |
Is een idee, echter momenteel even niet ivm inkomsten. Dat is allemaal vrij duur, en mijn ziektewet is net naar 50% gegaan (dus nog 20% omlaag) Medicijnen via de seguridad social kosten hier echt niks, bijv een doos diazepam kost me 0,80 ofzo ga ik iets natuurlijks bij een natuurwinkel halen of apotheek is het hartstikke duur. Vriend slikt bijv natuurlijke pillen (bianacid gleoof ik ) voor zjin extreme maagproblemen omdat rennie en andere dingen niet helpen. Kosten 12,90 en daar doet hij max een week mee :S bijna niet te doen..
| 15:21 |
Oh dat is iid duur. Wel weer mooi dat de medicijnen bij jullie weinig kosten. Ik betaal wel iets van 15 euro voor 20 capsules Temazepam. Voor natuurlijke middelen ga ik vaak naar Duitsland. Daar zijn dat soort dingen weer voordeliger dan in Nederland.
| 15:28 |
Ja het is eigenlijk een slecht ding .. het komt wel goed uit dat wel.. Maar hier zit echt op elke hoek (zelfs in de kleine dorpen) wel een apotheek. Je word op tv doodgegooid met reclameblokken op tv waar echt soms wel 5x in 1 blok dezelfde reclame voor medicatie komt (vaak van de bekende grote farmaceuten bayer of monsato ) Ze houden de mensen hier graag onder d emedicatie laat ik het daar maar op houden. Helaas kennen ze dus geen soort kruidvat drogisterij waar je dan b merken ofzo koopt. Nee enkel bij een apotheek kun je dingen halen. Vaak dus duur in vrije verkoop, tenzij je een sociale zorgverzekering hebt. Het werkt hier dus wat anders. Maar zodra ik wat ruimte heb ga ik liever idd naar wat natuurlijkers kijken.. :)
| 15:33 |
Hopplant in de tuin zetten. De hopbellen in je kussensloop. Schijnt ook rustgevend te werken. Heb hem nu ook in de tuin dus ik ga dat ook eens proberen.
| 18:50 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen