Onverwacht dure, maar waardevolle 'kerstkadootjes'

Onverwacht dure, maar waardevolle 'kerstkadootjes'


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vorige week werd mijn hond Nouschke ineens ziek. Ze wilde niet meer eten en drinken, lag stilletjes op de bank en leek ook duizelig te zijn. Haar temperatuur was bijna 40 graden. Reden genoeg dus om naar de dierenarts te gaan. 

Ze bleek een oorontsteking te hebben die was doorgeslagen naar haar keel. Met een tasje met antibiotica, oordruppels en een pijnstiller en bijna 62 euro armer konden we weer naar huis.

Gisteren kon ik weer naar de dierenarts, dit keer met poes Temper. Ze gedroeg zich al wat vreemd in het weekend, maar ik dacht dat ze onze kerstboom niet zo zag zitten. Zondagmorgen zat ze er een beetje ingedoken bij maar ze wilde naar buiten. Ik heb de deur dus voor haar open gedaan. Daar had ik 's nachts heel veel spijt van, want ze kwam niet terug en dat is niets voor onze Temper.  Na een slapeloze nacht was ik dan ook opgelucht dat ze binnen kwam waggelen toen ik 's morgens de tuindeur open deed.

De dierenarts constateerde bij Temper een harde buik en teveel ontlasting. Ze moest een daagje opgenomen worden. Ze moest gelaxeerd worden, vochtbalans moest weer in orde worden gebracht en de urine moest worden gecontroleerd op blaasontsteking.

Ze had inderdaad blaasontsteking dus om zes uur s avonds stapte ik met poes en tasje medicijnen de auto in. Dit keer zo'n 120 euro armer.

Dieren kosten geld, vooral als ze ziek worden. Maar ik vind het een kadootje om te zien hoe Nouschke weer ondeugende streken uithaalt als ik de kerstboom optuig en om te zien hoe Temper weer uit zichzelf naar de voerbak gaat en zit te schooien als ik zit te eten. Als het goed gaat met mijn huisgenootjes gaat het ook goed met mij.

Ik besteed deze kerstdagen met liefde wat minder geld aan een duur kerstdiner en -brunch, feestelijke kleding en andere zaken die de kerstdagen minstens zo duur maken dan de bijna 200 euro die ik de afgelopen week kwijt ben geraakt.

 

Beloon de maker en jezelf

Word lid


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
de waarde van de kerst zit hem idd NIET in de kadootjes ...maar in de liefde en de verbinding voor en met elkaar . MOOI en o zo waardevol!
| 13:40 |
Klopt helemaal, ook als het je huisdieren betreft.
| 15:42 |
zeker weten, dat zijn ook je kinderen/huisgenoten !
| 09:30 |
Ik kan me dat heel goed voorstellen. Wij hadden een konijn en het was net een hond qua aanhankelijk zijn en zo blij als we weer thuis waren.
| 19:42 |
Ik vind ook dat huisdieren echt bij het gezin horen.
| 23:41 |
Gelukkig gaat het nu dus weer goed met ze en ik snap dat je daar nu andere zaken met liefde voor laat schieten. De liefde van dieren is dat absoluut ook waard.
| 19:09 |
Ja dat klopt helemaal.
| 23:40 |
Wat ben ik blij voor je dat je kat en je hond beter zijn geworden
| 16:27 |
Dank je wel. Ik ben er ook heel blij mee
| 19:00 |
Ja daar geef je veel om dan doet geld er niet toe vind ik
| 15:58 |
Kan ik me goed voorstellen, ze zijn je lief en dan wil je uiteraard het beste voor ze
| 15:46 |
Helemaal waar.
| 19:00 |
Wat een geluk dat het weer goed met ze gaat.
| 13:57 |
Ja daar ben ik ook echt heel blij mee.
| 15:15 |
Fijn dat het weer beter begint te gaan, dat is toch het belangrijkste.
| 13:04 |
Ja dat vind ik ook. Zo veel belangrijker dan die kerstdagen die dan perfect moeten zijn qua versiering, eten en kleding.
| 13:05 |
Ja de dieren gaan dan toch echt voor he.. beterschap voor beiden ;)
| 12:47 |
Dank je wel!
| 12:48 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen