×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Onverwacht dure, maar waardevolle 'kerstkadootjes'

Onverwacht dure, maar waardevolle 'kerstkadootjes'


Vorige week werd mijn hond Nouschke ineens ziek. Ze wilde niet meer eten en drinken, lag stilletjes op de bank en leek ook duizelig te zijn. Haar temperatuur was bijna 40 graden. Reden genoeg dus om naar de dierenarts te gaan. 

Ze bleek een oorontsteking te hebben die was doorgeslagen naar haar keel. Met een tasje met antibiotica, oordruppels en een pijnstiller en bijna 62 euro armer konden we weer naar huis.

Gisteren kon ik weer naar de dierenarts, dit keer met poes Temper. Ze gedroeg zich al wat vreemd in het weekend, maar ik dacht dat ze onze kerstboom niet zo zag zitten. Zondagmorgen zat ze er een beetje ingedoken bij maar ze wilde naar buiten. Ik heb de deur dus voor haar open gedaan. Daar had ik 's nachts heel veel spijt van, want ze kwam niet terug en dat is niets voor onze Temper.  Na een slapeloze nacht was ik dan ook opgelucht dat ze binnen kwam waggelen toen ik 's morgens de tuindeur open deed.

De dierenarts constateerde bij Temper een harde buik en teveel ontlasting. Ze moest een daagje opgenomen worden. Ze moest gelaxeerd worden, vochtbalans moest weer in orde worden gebracht en de urine moest worden gecontroleerd op blaasontsteking.

Ze had inderdaad blaasontsteking dus om zes uur s avonds stapte ik met poes en tasje medicijnen de auto in. Dit keer zo'n 120 euro armer.

Dieren kosten geld, vooral als ze ziek worden. Maar ik vind het een kadootje om te zien hoe Nouschke weer ondeugende streken uithaalt als ik de kerstboom optuig en om te zien hoe Temper weer uit zichzelf naar de voerbak gaat en zit te schooien als ik zit te eten. Als het goed gaat met mijn huisgenootjes gaat het ook goed met mij.

Ik besteed deze kerstdagen met liefde wat minder geld aan een duur kerstdiner en -brunch, feestelijke kleding en andere zaken die de kerstdagen minstens zo duur maken dan de bijna 200 euro die ik de afgelopen week kwijt ben geraakt.

 

Beloon de maker en jezelf

Word lidexpand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties