×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Bloggen voor de eerste keer..

Bloggen voor de eerste keer..


Oke, daar gaan we..

Ken je dat? Dat gevoel dat je ontzettend veel te vertellen hebt en dat je dus niet weet hoe je moet beginnen..? Zo voelt deze eerste blog..

Op dit moment ben ik met zwangerschapsverlof, omdat ik 7 weken geleden ben bevallen van een dochter. Onze zoon is nog geen twee dus je zou kunnen zeggen dat ze we vrij snel achter elkaar onze kinderen hebben gekregen. De combinatie baby en dreumes heeft nu al tot een aantal grappige anekdotes geleid die ik graag deel.

Neem bijvoorbeeld borstvoeding geven,..

Terwijl ik dit schrijf ligt de oudste in bed en onze kleine Fae in de kinderwagen naast me.. correctie(2 minuten later).. aan de borst.. Want vanaf half vijf tot ongeveer half 11 drinkt ons meisje bijna non stop. Helemaal niet erg, maar het woord "melk koe" komt dan af en toe wel eens in me op.. Vooral als ik dan ook nog moet/wil kolven .. Onze zoon zei laatst tijdens het kolven; mama, melkkoe maken.. Melkkoe is zijn woord voor melk.. Geen idee hoe hij daar bij komt.. maar melkkoe maken dat is wel een beetje het idee van dat kolven..

Luca heeft uitgevonden dat het heel tof is om van alles uit te vreten als mama Fae aan de borst heeft, waardoor ik dus af en toe met kind aan de borst onze dreumes van de bank /kast/ weet ik het moet tillen, omdat hij bedacht heeft dat springen toch wel heel chill is.. dat resulteert vaak in een baby die helemaal onder de melk zit en een dreumes die dan maar bedenkt dat je ook best op mamas nek kunt klimmen als ze aan het voeden is. Gelukkig heb ik laatst gelezen dat moedermelk helend werkt, dus dan genezen we bij toeval de krasjes in haar gezicht ff met moedermelk (lange babynageltjes.. zo scherp en je mag ze nog niet knippen..).

Multitasken start al thuis tijdens m'n zwangerschapsverlof.. brood eten, kusje op au, boekje lezen en borstvoeding geven gaat prima tegelijk.. Het is wanneer de postbode dan ook nog aan de deur komt met een pakketje dat ik even moet bedenken hoe ik snel, enigszins bedekt en zonder al te veel kinderdrama de deur kan openen.. Dat gaat niet altijd naar wens kan ik je vertellen.. maar hé, mama's zijn ook net mensen..

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties