×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Dingen doen waar je je niet goed bij voelt.

Dingen doen waar je je niet goed bij voelt.


Wanneer je je best doet mensen uit te leggen waarom je iets liever niet doet, of nog een tijdje mee wil wachten en ze reageren met 'maar misschien is het wel goed voor je als je dit doet en voel je je er beter door' of 'je moet je angst aan de kant zetten en gewoon doen'.


Ja, nou, ten eerste ben ik niet bang.
En ten tweede voelt het voor mij gewoon niet goed om nu te doen. Ik ben er niet klaar voor.

Maar dat begrijpen ze niet. Het zit als feit in hun hoofd dat ik bang ben om hetgeen te doen wat ik 'moet' doen. Oké, misschien een ietsie pietsie mini beetje spanning, omdat het toch weer een klas met 7 vreemden is, maar bang? Nee.


Volgende week begint de eerste week van de talentenjacht op mijn nieuwe school. Ik ga er aan meedoen omdat ik niet weet welke opleidingen en beroepen ik kan doen met mijn lichamelijke gezondheid en dat dan uitgezocht gaat worden.

Heel leuk dat ik na al die formulieren invullen en toestemming aanvragen bij het UVW, CWI en de school zelf eindelijk toegelaten ben, maar het voelt nog niet het juiste moment voor me.

Ze lijken niet te snappen hoe een depressie is. Voor mijn gevoel heeft niemand die zelf niet depressief geweest is, of niemand heeft meegemaakt in een depressie, een idee hoe het voelt om depressief te zijn. En dus zeggen ze de zo frustrerende dingen als 'het pept je vast op', 'als je eenmaal begint zal je je wel beter voelen', 'het is wel over als je er eenmaal bent' en nog meer dergelijke dingen.

Dingen waarvan ik wel uit onmacht van kan huilen als het me overkomt. Zo werkt het niet! Een depressie is niet *poef* over als sneeuw voor de zon. Het is zo vervelend als mensen denken dat het allemaal van de ene minuut op de ander kan verdwijnen. Dat maakt me zo kwaad en verdrietig.


Ik wil nog niet beginnen met het talentenjacht gedoe, omdat ik bang ben dat ik het niet kan volhouden en moet stoppen. Maar denken ze echt dat ik met een zware depressie goede en betrouwbare resultaten kan krijgen? Ik weet niet eens meer wat ik leuk vond om te doen voordat ik depressief was, laat staan dat ik nu kan vertellen wat ik leuk vind!
Waar ik écht bang voor ben is dat na 8 lange weken de resultaten niet kloppen en ik een opleiding kies die helemaal niet geschikt voor me is! Dat zal de zoveelste keer zijn dat dat me gebeurt!

Maar hoe vaak ik dat ook aangegeven heb de afgelopen weken, volgende week begin ik.

Ze moeten niet vreemd opkijken als ik halverwege de dag naar huis ga of op sommige dagen geen zin heb en in bed blijf liggen.

Ik zie het echt niet zitten. En mijn depressie verdwijnt echt niet zomaar als ik naar school ga. Hoe graag ik na een jaar lang thuis zitten ook weer naar school wil, dit voelt voor mij niet het goede moment.

Maar wat doe ik er nu nog aan? Ik kijk het wel aan en kijk wel hoe alles gaat lopen. Als het echt niet lukt stop ik wel en ga ik verder als het voor mij uitkomt en goed voelt voor mij.
Lotte
Misschien moet je ophouden te denken wat er verwacht wordt of wat anderen van je denken. Luister naar je eigen en denk alleen voor jezelf en niet die ander.
06-09-2017 02:12
06-09-2017 02:12 • 1 reactie • Reageer
Allemantheia
Dat is waar, maar er worden op het moment dingen van me verwacht waar ik gewoon niet klaar voor ben. En die mensen denken dat het met naar school gaan allemaal *poef* weg is.
08-09-2017 16:43
08-09-2017 16:43 • Reageer
Vinception
Ah damn, echt vervelend dat ze dat zeggen :/ Doe vooral wat JIJ het beste voor jezelf vindt. Jij bent hier het belangrijkst.
05-09-2017 22:48
05-09-2017 22:48 • Reageer
Bodycoach
Mensen denken te vaak voor een ander. Mss hebben ze gelijk, mss ook niet. Gewoon doen waar je je zelf goed bij voelt.
05-09-2017 12:24
05-09-2017 12:24 • Reageer