×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Niemand begrijpt me. (Depressie)

Niemand begrijpt me. (Depressie)


Ik ben altijd al gevoelig geweest voor depressies, als klein kind van acht jaar al. Dit komt allemaal door de thuissituaties uit mijn jeugd. Ik heb vaker hulp gezocht, maar dit werkt voor mij niet. Het is alleen tijdelijk.


In december 2015 werd ik depressief, maar omdat het zo langzaamaan ging had ik geen idee waar ik last van had. Mijn relatie ging niet goed, thuis ging het niet goed en op school ging het door die twee dingen ook niet goed meer. School liet ik volledig zitten omdat ik de mentale kracht niet meer had om opdrachten te maken en aantekeningen te maken in de lessen. Alles leek veel zwaarder en moeilijker dan voorheen en ik snapte het niet.

Tot februari 2016, toen ik al bijna drie maanden last had. Alle bovenstaande dingen waren niet verbeterd, ik voelde me steeds slechter en slechter. Op een dag kwam ik een artikel op internet tegen over de symptomen van een depressie en ik herkende alles wat ik las. Het voelde alsof alle puzzelstukjes op hun plek vielen, puzzelstukjes die ik nooit eerder had kunnen vinden toen ik er naar zocht.

Tijdens de depressie had ik altijd het gevoel dat niemand me serieus nam als ik iemand vertelde waarom ik iets niet wilde of kon doen. Mijn oma bijvoorbeeld, zei dat het tussen mijn oren zat, dat het aanstellerij was en ik me moest vermannen.

Ik werd er altijd zo nijdig van als ik niet begrepen werd. Ik was ziek, maar omdat het niet aan je uiterlijk te zien is gaat iedereen er vanuit dat er niets met je aan de hand is. "Ga naar buiten. De zon zal je goed doen," is wat ik elke keer weer te horen kreeg. Woorden doen pijn. Vooral woorden van mensen die je niet begrijpen.

Ik heb veel moeite gehad met onbegrip van anderen. Zelfs als ik het probeerde uit te leggen. Anderen zijn er doof voor, ze willen het niet begrijpen.


Om het verhaal nog een beetje een positief einde te geven:

Midden maart heb ik iemand ontmoet op een site voor schrijvers. Ze voegde me toe aan een Whatsapp groepsapp waar haar vriend en een vriend van hun beide in zaten. Binnen twee weken was mijn depressie bijna weg en ik had door hoe belangrijk goede vrienden voor iemand kunnen zijn. Het gaat een stuk beter met me en ik ben blij dat ik me soms zelfs weer gelukkig kan voelen. Op naar een leven waarin ik dagelijks weer gelukkig kan zijn!

Hieronder een video die uitlegt wat een depressie is en hoe het voor een depressief iemand is. Al ervaart iedereen een depressie weer anders.
Petrage
Fijn dat je je weg erin gevonden hebt, ik wens je veel kracht en sterkte
12-06-2017 22:56
12-06-2017 22:56 • Reageer
LivingThaGoodLife
Heel herkenbaar.. ook ik weet als geen ander dat er veel betere remedies zijn dan pillen en therapie. Of een combinatie misschien .. maar afleiding van vrienden begrip van hen en voor mij schrijven en tekenen werken vele malen beter
11-06-2017 11:22
11-06-2017 11:22 • Reageer
Vinception
Jeetje wat heftig, maar echt zo fijn dat je uiteindelijk mensen hebt gevonden die wél begrip voor je hebben!
07-05-2017 23:19
07-05-2017 23:19 • Reageer
Robynn
Ik ben heel blij voor je dat je hulp hebt gevonden, ik weet hoe zwaar het kan zijn en het is fantastisch dat je je er zo doorheen slaat.
07-05-2017 00:09
07-05-2017 00:09 • Reageer
Healing Herd
fijn om te lezen dat er ook een weg uit de depressie is. Succes en ik wens je heel veel geluk
06-05-2017 18:09
06-05-2017 18:09 • Reageer
goldie
Helaas is er nog veel onbegrip voor depressies terwijl het zoveel invloed op iemands leven kan hebben.
06-05-2017 17:44
06-05-2017 17:44 • Reageer