Dromenvangers een mooi verhaal

Dromenvangers een mooi verhaal


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Als ik iets heel leuk vind zijn het dromenvangers , en ik heb er zelf twee in mijn slaapkamer opgehangen, omdat ik ze leuk vind maar zeker ook omdat ik geloof in de werking ,en dat zal wel zijn omdat ik bij het idee een geruststellend gevoel krijg maar voor mij is dat wel fijn.

ik ben gek op mijn eigen vangers van mijn dromen ,en dromen doe ik vaak en soms ook wel hele bijzondere dromen en af en toe waren ze eng. En ik heb gewoon het gevoel dat deze dromenvangers mijn dromen iets minder heftig maken. Ik heb periodes gehad dat mijn dromen meer nachtmerries konden zijn ,en dan kon ik wakker worden badend in het zweet . En in die tijd heb ik mijn partner weleens wakker gemaakt zo eng waren die dromen . Maar die draaide zich dan om , beetje mopperend en sliep dan door .dus op zulke momenten heb je daar dan niks aan . Want een heftige nachtmerrie die gun ik niemand. En even afkloppen die wil ik gewoon liever niet meer. De bovenste dromenvanger tekende ik zelf . Er goed gelukt vond ik. 

Waar komt de dromenvanger vandaan? Nou eigenlijk is het een traditioneel voorwerp oorspronkelijk  afkomstig van een Indianenvolk wonende in Noord Amerika .De benaming van een dromenvanger in het engels is : Dreamcatcher

En vanwege de spirituele of esoterische associaties is dit voorwerp ook geliefd en in gebruik genomen door aanhangers van het New Age gedachtengoed.

Een Dromenvanger wordt gemaakt van een ring ( beste is wilgenhout) met daarin een web gespannen van draden. En leuk maakt het dat er kraaltjes en steentjes in het web verweven worden en ook met veren onderaan de ring. Een dromenvanger ziet er altijd erg mooi uit .

Het indianenvolk geloofd dat het zelf maken en ophangen van de dromenvanger boven het bed nare dromen weert , daar heb ik het dus blijkbaar van. En door de eeuwen heen maken ouders een dromenvanger daar om boven het bedje van hun kinderen te hangen. Want ze geloven dat de hemel doorweekt is met dromen ,goede dromen maar zeker ook slechte dromen. En tijdens de nacht worden de slechte dromen opgevangen in het web en verdwijnen weer uit de dromenvanger als het ochtend wordt.

De goede en mooie dromen mogen wel doordringen in het centrum van de dromenvanger en kunnen dan het leven binnen komen van de dromer via de dromenvanger waar het persoon dan onder slaapt. Best een mooie gedachten toch?

De foto aan de bovenkant is een foto die ik maakte van prachtige fel kleurige dromenvangers.


    


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Een hele mooie gedachte :))
| 19:47 |
:-)
| 06:43 |
Gaaf! Ik heb er zelf ook echt minstens 7 hangen. Vind ze zo mooi. Gaaf die tekening ook :-)
| 16:52 |
dank je wel:-)
| 16:56 |
Het verhaal van de dromenvanger was me inderdaad al bekend en het is prachtig. Al heb ik van een zelfgemaakte dromenvanger heel veel nachtmerries gehad en van eentje die ik gekocht had dan weer geen enkele... Ik heb me erg geirriteerd tijdens het maken van die Eigen dromenvanger en bovendien was het een goedkope versie van de action, zonder echte veren of hout. Er zit dus toch wat waarheid in!
| 19:30 |
Dank je voor jou reactie:-)
| 20:18 |
Ik had ooit een dromenvanger waarvan de veren wit uitsloegen .... ik droom dan ook altijd en niet altijd gezellig... lijkt me leuk ze eens zelf te gaan maken (ohjee hoor ik daar een nieuwe hobby aankomen?
| 17:13 |
Is ook erg leuk om te doen:-)
| 18:01 |
Ik vind ze ook mooi, die dromenvangers. :)
| 17:00 |
Nele dank je voor jou reactie :-)
| 17:07 |
Ik vind ze altijd zo mooi kleurrijk :)
| 15:26 |
Ik heb er spiritueel niets mee maar i vind ze wel mooi en kleurrijk.
| 15:06 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen