×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
IK HEB EEN CHEMOBREIN...

IK HEB EEN CHEMOBREIN...


Quote

Van de buitenkant is het allemaal wel weer redelijk goed, maar juist mijn binnenkant heeft kanker ontmoet....

door: "EEN STEM VAN GEDACHTEN"


‘Chemobrein’

 Mijn normale leven oppakken valt me zwaar.
Ik word langzaam maar zeker, echt steeds meer gewaar.

Bij een vergadering ondervind ik problemen, het denken gaat niet meer zo snel.
Ik maak me niet druk, ook ik kom er wel.

Toch, zomaar een telefoontje ergens even tussendoor,
vaak klinkt het mijlen ver weg, als ongrijpbaar in mijn gehoor.

Ik geef moeilijk toe en ik zeg het niet graag,
maar tjonge wat is mijn hoofd soms traag.

Concentreren? Ook daarmee voel ik me niet meer rijk.
Ik kan nog maar één ding tegelijk!

Voorheen ging alles automatisch, no problemo, zo heb ik het altijd mogen ervaren.
En nu…je moet me zo nu en dan eens zien en zo gaat het inmiddels al weer jaren.

Bekaf van het werken kom ik tegen de avond thuis.
Ik hoor niets in mijn omgeving als ik sta aan het fornuis.

Begrip of nee hoe was dat mooie woord ook al weer.
O ja…empathie dat mis is best wel vaak een keer.

Alles lijkt weer goed, maar soms is het verre van dat.
Gefrustreerd heb ik het dan even met mijn ‘chemobrein’ gehad!

Van de buitenkant is het allemaal wel weer redelijk goed,
maar juist mijn binnenkant heeft kanker ontmoet.

Kanker treft ons lichaam, kanker treft onze geest.
Kanker treft ons hele leven, maar die chemobrein plaagt nu het meest!

Max Trans LGBTQ
Ja best wel he~!! Zelf geen chemo gehad, maar andere behandeling, wel kanker en mijn concentratie e.d. is ook niet meer wat het als kind was (voor mn 15e). Alleen mijn lijf is flink aangetast van de dexamethason en prednison, heb het aangekomen gewicht erdoor er nooit meer afgekregen. Hierdoor is het met mijn lijf ook van buiten nog steeds niet helemaal 'goed' te noemen, maar ook mn botten hebben het er zwaar mee. En hoewel ik alles geprobeerd heb (herbalife, fitness etc) zal ik altijd nog vanalles blijven proberen, MAAR ik leef maar 1 x en ik wil wel kunnen genieten van mijn blessuretijd. En ja, dat is hoe ik mijn leven nu zie... Ik leef in blessuretijd en wil er het beste van maken. Ik ben nu 26 en 8 jaar ''uitbehandeld/schoon'' en niet meer op controle geweest. En mijn bloedwaarden zijn nog nooit zo goed geweest (Had vorm van leukemie). Dus theorethisch zou het super met mij gaan. Maar heb wel erg veel bijwerkende narigheid sinds mijn ziekte zeg... en nazorg? merk er niets van.
26-12-2017 09:50
26-12-2017 09:50 • 1 reactie • Reageer
EEN STEM VAN GEDACHTEN
Ach...jonge toch. Ik leef met je mee. Ikzelf noem mijn leven nu genadetijd, maar blessuretijd klinkt ook wel heeeel herkenbaar. Probeer te blijven doen wat je wel kan vent...bewegen is echt van levensbelang. Genieten is absoluut nodig om de batterij te laden, maar met mate eeeeh En dan bedoel ik niet je vrienden hihi ;)
26-12-2017 10:56
26-12-2017 10:56 • 1 reactie • Reageer
Albert van den Berg
Tja het is puur vergif, Ik ben wel ineens zomaar een paar dagen moe.
25-12-2017 23:49
25-12-2017 23:49 • 1 reactie • Reageer
EEN STEM VAN GEDACHTEN
Ja klopt kerel...voorlopig moeten we het ermee doen. Altijd doorgaan en NOOIT opgeven ;)
26-12-2017 10:04
26-12-2017 10:04 • 1 reactie • Reageer