Quilten...zo mega leuk!!!

Quilten...zo mega leuk!!!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

We gaan van start!! En ja hoor we zijn begonnen. Niet lang geleden ben ik begonnen met quilten, maar wist ik veel dat ik het zo leuk zou vinden... Hoe kleine stukjes stof kunnen uitgroeien tot hele mooie patronen en al snel begonnen met mijn allereerste grote quilt. Ik werk dan op een techniek wat heet:  english paper piecing (zie filmpje met uitleg wel in het engels!)(BRON YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=Xv2gKMx9CCM)

Of ik nu zit of lig ik kan hier altijd mee bezig zijn alles op de hand niets op de machine.Wat ik nog altijd lastig vind is het uitzoeken van de goede kleuren wat wel en niet bij mekaar past en ook zeker omdat ik nu via patroon aan het werken ben is het best lastig hihihi Over 1 ding was ik het heel snel met mezelf eens de kleuren die ik het mooiste vind gebruik ik voor deze quilt te weten : Paars (hoofdkleur bij uitstek!!) Blauw en Roze. Heb dit altijd een hele mooie combi gevonden dus wat is er beter dan daar mee te beginnen.

Door mensen zo veel stof toegestuurd gekregen dat ik ruimschoots kan kiezen (om het dus makkelijk te houden lolllllllllllllllllllll)

Dit patroon wat ik doe is eigenlijk heel eenvoudig en bestaat alleen uit vierkantjes, maar om toch een geheel te krijgen is best lastig. Heb met mezelf afgesproken dat ik alleen blindelings ga pakken maar wat het samenbrengt is 1 kleur dus ging lekker van start en heb inmiddels meer dan 2000 vierkantjes gemaakt nog een paar omzomen en dan blokken maken. De paarse basis stof maak ik pas als de blokken klaar zijn.

Deel vd vierkantjes voor het omzomen

Hier is het omgezoomd

Hier foto van de zak wat al gedaan is hihihi

Patroon van de quilt die het moet worden. Deze heb ik online gevonden en dit is NIET mijn ontwerp!


Als eenmaal alles aan mekaar zit en er zit een tussenlaag en achterpand achter is dit het "patroon" dat ik ga gebruiken om door te pitten zoals ze dat noemen. Dit is wel iets wat ik zelf bedacht heb niet het patroon maar wel welk patroon ik ga gebruiken

<--

En dit wat je nu ziet is echt iets wat ik in de toekomst wil gaan leren maken zo mega mooi en zo apart dus nog even flink oefenen hihhiBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (5 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat leuk, nog een quilter! Ik ben wat meer ervaren, heb al diverse quilts gemaakt. Maar pas op - het is wel heel errug ontzettend verslavend hoor ;-) Ik ga je zeker volgen en als je mij ook volgt zul je zeker wat foto's van mijn werk voorbij zien komen. Momenteel ben ik bezig met een paarse [!] olifant :-) Zoek maar eens op Violet craft, elephant abstractions.
| 15:34 |
Ohh leukkk en ja tis zeker verslavend kan het nu helaas niet doen :( (zit nog 10 weken in gips) ga je zeker volgen!
| 20:40 |
Weet je nog, die paarse olifant? Die is af :-) op deze pagina kun je een foto zien: yoo.rs/yvonne35/blog/quilten-mijn-overzicht-1510672755.html?Ysid=51728

Hoe ver ben je met jouw quilt? Het zou leuk zijn als je daar een update over schrijft.
| 09:53 |
Oooooooooooh wat leuk! Maar ook echt ontzettend veel werk :o
| 17:27 |
ja dat zeer zeker maar zo'n ontspanning hihihi
| 20:25 |
Ik heb veel gequilt en ga het zeker weer doen als mijn handen weer wat soepeler zijn.
Je hebt een mooie quilt uitgezocht
| 00:28 |
Dank je wel :) Hoop dat het gaat lukken wat ik wil doen!
| 11:24 |
Dat ziet er inderdaad erg leuk uit, moet dat eens even opschrijven voor mijn dochter, die is ook altijd bezig met naaien en zo.
| 23:12 |
Je kan het zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil dus echt een aanrader :)
| 11:24 |
Zal het aan de oudste laten zien, die is 12 haha
| 11:38 |
oke dan :) laat even weten of ze leuk vind :D
| 15:57 |
:D
| 16:01 |
Wauw zeg, wat gaaf!
| 22:57 |
Dank je wel vind ook zo leuk om te doen :)
| 11:24 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen