Get Fit Challenge: Waarom?


Als persoonlijk plan heb ik voor mezelf de Get Fit Challenge bedacht. Ik daag mezelf daarin uit om, ja dat zegt de titel al, fit te worden. Ik ben van plan elke dag een goede work-out te doen en daarbij mijn dieet zo goed mogelijk aan te passen aan de behoeftes van mijn lichaam. Blijf op de hoogte van mijn proces door deze blogserie te volgen. Dit keer: waarom ik dit plan heb opgezet.

Sinds de diagnose slokdarmkanker afgelopen september is mij verteld dat ik maar veter in een zo goed mogelijke conditie kon zijn voor wat er komen ging. Ik was helemaal niet bezig met voeding of beweging; ik heb altijd al geluk gehad met een slank postuur. Toch ging het ergens jeuken, ik heb dan wel een hele ziekte achtergrond maar dat zou me niet moeten weerhouden van het op peil houden van lichamelijke gezondheid. Sowiesi dacht ik nooit echt over gezond leven, ik was immers niet dik en ja dan kun je simpel denken als tiener.

Na de operatie eind januari ging mijn herstel eigenlijk best goed. Ik ben hier natuurlijk ontzettend blij mee maar ik weet ook dat ik het mezelf ontzettend kwalijk had genomen als het niet zo was gegaan. Dat ga ik me niet weer laten gebeuren.

De komende weken ga ik proberen door middel van work-outs die ik met jullie zal delen mijn conditie te verbeteren. Hiervan wil ik natuurlijk ook resultaat zien (wie wil er nou geen gespierd buikje en mooie strakke benen haha!). Dat betekent wel dat ik naast beweging ook moet denken aan voeding. Nu ben ik in no way bezig met diëten in de zin zoals iedereen 'm kent, nee ik pas mijn dieet sinpelweg aan. Ik probeer minder zoetigheden te eten, vaker 'puur' eten etcetera. Nu betekent dit niet dat ik mezelf beperk, ik zal best eens een chocolaatje eten of een paar chipjes anders zet ik mezelf een onmogelijk doel vanaf het begin. Laat ik eerst maar eens meer bewegen en op z'n minst nadenken over wat ik erbij eet.

Bedankt voor het lezen en laat gerust tips, suggesties of toevoegingen achter! Ook daag ik jullie allemaal uit mee te doen, op naar een gezonde(re) leefstijl!


◇ Liefs A M