×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Get Fit Challenge: Work-out pt. 1

Get Fit Challenge: Work-out pt. 1


Als persoonlijk plan heb ik voor mezelf de Get Fit Challenge bedacht. Ik daag mezelf daarin uit om, ja dat zegt de titel al, fit te worden. Ik ben van plan elke dag een goede work-out te doen en daarbij mijn dieet zo goed mogelijk aan te passen aan de behoeftes van mijn lichaam. Blijf op de hoogte van mijn proces door deze blogserie te volgen. Dit keer: mijn work-out plan!

Afwisseling

Om saaiheid te voorkomen en mijn spieren zo veel mogelijk afwisseling te geven probeer ik om de dag een andere work-out te doen. Zo heb ik vandaag, maandag, een aantal oefeningen gedaan en ben ik van plan in plaats van morgen helemaal niets te doen een aantal andere bewegingen te doen. Zo kan ik woensdag weer doen wat  ik maandag deed. Volg je het nog? Voor de duidelijkheid zal ik hieronder een schemaatje plaatsen.

Maandag/Woensdag/Vrijdag: 

 • Cross Legged Squats > 1 minuut
 • Donkey Kicks > 1 minuut (op de helft wissel je van been)
 • Hip Raises > 1 minuut
 • Sumo Squats > 1  Minuut
 • Russian Twists > 1 minuut
 • Plank > 1 minuut (er bestaat ook zoiets als sideways planking, dit kan ik persoonlijk niet ivm last van mijn ribben maar zoek het vooral even op!)
 • Double Leg Raise > 1 minuut
 • Crunches > 1 minuut
 • Scissor Kicks > 1  minuut
 • Bicycle Crunch > 1 minuut

Zoals je ziet duurt deze work-out maar iets meer dan 10 minuten! Er zitten wel zwaardere oefeningen tussen vind ik persoonlijk dus ik raad aan ook gewoon even op te zoeken hoe je ze het beste kunt uitvoeren zonder blessures of iets dergelijks op te lopen. Neem vooral ook pauzes tussendoor, zo'n 20 seconden uitpuffen is best fijn!

Om een beetje idee te krijgen van hoe zulke oefeningen er nou uitziet heb ik er 3 uitgekozen en op een rij gezet.

Donkey kicks 

Russian Twists

Bicycle Crunches

Dinsdag/Donderdag/Zaterdag:

 • 75x Touwtje springen
 • 75x Jumping jacks

Je ziet dat W1 (de maandag, woensdag, vrijdag work-out) een veel intensievere en langere work-out is maar dat vind ik oké. Zo heb ik de andere dagen een soort 'rust'dag maar beweeg ik toch een beetje. W1 zou ik dan ook meer plaatsen in catergorie spieropbouw en W2 als een soort conditieopbouw. 

De komende tijd zal ik proberen me aan dit schema te houden. Er zal een moment komen waarop ik het ga aanpassen. Dit is nodig om je spieren goed bezig te houden en zodat het natuurlijk niet saai wordt!

Vragen suggesties of toevoegingen? Laat gerust een reactie achter. Verder daag ik jullie allemaal uit met mij mee te doen! 

♦ Liefs A M

Dit vind je vast ook leuk

En anders dit wel
TigerLily
Leuk dat je je eigen workout schema gemaakt hebt! Het ziet er zeer goed uit. Veel succes en blijven volhouden!
17-04-2017 17:22
17-04-2017 17:22 • Reageer