heftige documentaire

heftige documentaire


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling


Eerder deze week heb ik een blog gemaakt over Emma en haar strijd tegen anorexia. Gisteravond heb ik de documentaire gekeken en ik kan je wel zeggen dat ik diep, diep onder de indruk was.

Ik heb er nooit mee te maken gehad en ik denk dat ik, samen met miljoenen anderen, ervan uitging dat het altijd iets met het perfecte figuurtje te maken had, en dat men dan doorsloeg in het afvallen. Door de documentaire is me wel duidelijk geworden dat het heel wat complexer is dan doorslaan in lijnen.

Onbegrijpelijk vind ik het dat je als patiënt voor iedereen verborgen weet te houden dat je niet eet. Ik denk dan je zit toch samen aan tafel met de avondmaaltijd, dan zie je dat toch als moeder, maar toch lukt het ze om niet te eten of om het er daarna weer uit te gooien. In de documentaire is een fragment dat Emma tijdens gedwongen opname 3 druppels vloeibaar voedsel binnen heeft gekregen en zij compleet in paniek raakt hierdoor, onvoorstelbaar....

Ik was, en ben er eigenlijk nog stil van en raad iedereen aan wanneer je de documentaire niet gezien hebt dit alsnog te doen.

hieronder het artikel en de trailer van de film.

Een waarschuwing vooraf is wel op zijn plaats omdat het heel goed als schokkend kan worden ervarenBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Een hele heftige documentaire was het. Ik moest gewoon huilen tijdens het kijken. Die angst van dat meisje, wat moet er in zo'n koppie om gaan. Een ook in dat van de ouders, vreselijk om je dochter zo te zien lijden en dan een beetje leren los te laten. De keuze om naar Portugal te gaan respecteren. Het lijkt me zo moeilijk. Ik heb een dochter van 21 die ook altijd bezig is met slank zijn en dan denk ik weleens wat als ze hierin gaat doorslaan. Moet er niet aan denken.
| 13:52 |
dat kan ik me voorstellen, heeft ze de docu ook gezien?
| 14:02 |
Nee nog niet, ze heeft hem wel opgenomen.
| 14:10 |
heel goed, dan past ze vast wel op met afvallen
| 14:54 |
Ik ga daar wel vanuit maar hou het wel een beetje in de gaten.
| 15:00 |
Het is heftig en een ziekte waar gelukkig nu meer aandacht voor komt omdat het al een probleem wordt voor kinderen vanaf 8 jaar :-(
| 13:39 |
Ik hoorde alleen een gesprek erover op de radio en de tranen begonnen te drukken achter mijn ogen. Jeetje wat heftig! En wat goed om eens bij stil te staan.
| 21:41 |
Ben ik helemaal met je eens.
| 21:45 |
Is echt een aanrader inderdaad, ook voor professionals!
| 13:59 |
ja ik heb m ok gezien. Was enorm heftig. oM haar zo te zien strijden, maar ook om bij mezlef te merken dat ik dacht... waarom geeft ze niet op? Wat heeft dit voor zin? vind ik erg heftig!
| 08:45 |
Ik dacht precies hetzelfde!! En toch wilde ze zelf niet sterven onbegrijpelijk ....het heeft me wel tot nadenken gezet
| 11:33 |
ja het is echt een hele nare ziekte.
| 12:58 |
Ik was ook enorm onder de indruk, vind het heel heftig
| 12:34 |
ben wel blij dat ik gekeken heb, weer een vooroordeel weg kunnen strepen
| 12:38 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen