Het zit er op...

Het zit er op...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Enige tijd geleden vertelde ik jullie over de serieuze aanpak met betrekking tot mijn hobby fotografie. Gisteravond de laatste les afgesloten onder het genot van een stuk oranjekoek en koffie. In totaal vijf theorie lessen en twee praktijk dagen hebben we gehad en heel veel geleerd van vak fotograaf Simon van der Wouden, sluitertijd, diafragma, iso, scherpte diepte, compositie enz. enz de woorden kende ik wel maar wat ik er mee kon was mij niet helemaal duidelijk. Ik zal niet beweren dat ik het nu allemaal kan, maar ik weet in ieder geval beter waar ik mee bezig ben en durf van de automatische stand af.

 Fotograferen is een hele nieuwe uitdaging geworden nu ik van de automatische stand af ben Ik ben veel bewuster bezig en probeer in te schatten welke instellingen ik nodig heb soms pakt dat heel anders uit dan verwacht maar weet nu wat ik dan moet veranderen aan de instellingen. 

Het onderdeel fotobewerking is ook aan bod gekomen voor velen een belangrijk item en bizar te zien wat er allemaal kan worden aangepast. Het lijkt me niet helemaal mijn ding omdat ik vind dat het dan niet meer mijn foto is, maar ik ga er wel wat mee proberen, niet om mijn foto's te veranderen maar enkel om ze te optimaliseren.

Wat ik ook erg leuk vond was om te ontdekken dat ik in het donker helemaal geen flits nodig heb met de juiste instellingen en hoe je  je flitser juist in fel daglicht kunt gebruiken, zo hebben we weet ik hoeveel leuke tips en tricks meegekregen aan de ons de taak om alles op onze eigen manier te gaan gebruiken. Het waren  gezellige en leerzame avonden en ik ben benieuwd of ik over een poosje het verschil in mijn foto's ga zien wanneer ik ze terug ga kijken. Komende tijd vooral veel oefenen en blijven proberen want zoals met alles al doende leert men.

Ik raad iedereen die graag fotografeert maar altijd de automatische stand gebruikt echt aan om een cursus te gaan volgen. Veel fotografen bieden deze aan in jouw eigen omgeving en zijn veelal goed betaalbaar. Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
WOW! Wat gaaf! Moet ik eigenlijk ook doen. Toen ik nog met rolletjes fotografeerde had ik veel meer controle. Ik ga ook weg van de automaat. Fantastische foto's zitten er tussen.
| 19:38 |
Dakjewel, het is echt de moeite waard zo'n cursus en met een beetje geluk oom nog gezellig :-)
| 09:51 |
Geweldig zeg dat je dat hebt gedaan.
Je maakt ook hele mooie foto's
Veel plezier met nog vele mooie foto's te maken.
| 23:32 |
Dankjewel Gertiena
| 10:42 |
Wat leuk! Ben benieuwd naar je ontdekkingen!
| 20:28 |
Top, benieuwd naar je foto's ook, al goed op weg! Gewoon lekker veel op pad gaan!! Het is echt een verslaving he?
| 00:22 |
Absoluut ik moet er boor waken om niet altijd door de lens te kijken hihi
| 11:23 |
Herkenning ;-)
| 11:43 |
Geweldig. Leuk dat je zo enthousiast bent. Mooie foto's
| 20:28 |
Ik vond het altijd al leuk om te fotograferen maar nu vind ik het fantastisch hihi
| 20:37 |
Kan het nog beter dan deze prachtige bijgevoegde foto's?
| 20:23 |
Oh ja zeker weten ik moet nog zoveel leren, maar het blijft een hobby
| 20:36 |
Houdt dat laatste vooral vast ;-)
| 20:44 |
En het zijn prachtige foto's. Ik gebruik nu een mobiel, maakt aardige plaatjes. Maar als ik het zo zie moet ik toch eens gaan denken over een écht toestel
| 16:49 |
Ik heb een bridge/systeem camera met 60x zoom, geen spiegelreflex dus geen gedoe met lenzen wisselen of zware spullen en een stuk goedkoper !! En maakt super foto's
| 17:15 |
Welk merk?
| 17:45 |
Nikon p 610 hij word niet meer verkocht maar heeft een mooie grote broer de p 900
| 18:18 |
Oké, dank je
| 18:24 |
Geweldig is dat he, succes en oefen maar flink
| 16:45 |
absoluut, bijna verslaafd !!!
| 16:47 |
Het is ook zon mooie hobby, doe het zelf ook wel.
| 16:57 |
ja meis en blijven doen ook want anders vergeet je het ook maar zo weer. Toen mijn man nog met fotograferen bezig was hoorde ik die termen ook altijd. En hij had ook maar zo geen foto gemaakt hoor. Zijn foto's mochten er dan ook zijn moet ik zeggen. Ik heb er totaal geen gevoel voor ik knip en zie dan pas ohhh staat dat er ook op. :-)
| 16:41 |
Zo ging dat bij mij dus ook maar nu ga ik voor t echie
| 16:44 |
helemaal gelijk het loont echt!!
| 17:20 |
Wauw wat een prachtige foto's!
| 16:28 |
dankjewel !!
| 16:40 |
Heel goed advies, blij dat je plezier gehad hebt aan je cursus. Je ziet het snel terug aan je foto´s.
| 16:08 |
Ik zal me binnenkort eens uit gaan leven tijdens onze rondreis in Portugal.
| 16:39 |
Kom koffie drinken, of een vinho.
| 21:13 |
Zou gezellig zijn haha Een roadtrip tussen Porto en Lissabon, niets geregeld enkel de tickets en de huurauto. We hebben er zin in
| 21:28 |
Kom je ons voorbij :-) Wij zitten ter hoogte van Coimbra :-)
| 21:41 |
De universiteit stad toch? die staat wel op ons lijstje
| 21:46 |
Moet je zeker doen een mooie stad, prachtige gebouwen en een aantal mooie parken. Als je kunt de universiteitsbibliotheek bezoeken.
Wij wonen ongeveer 70 km naar het oosten, aan de voet van de Serra da Estrela.
| 21:53 |
Ik ga er zeker een blog over maken die zal voor jou heel herkenbaar zijn maar wie weet kan ik je nog verrassen
| 22:04 |
Altijd toch, we hebben kennissen die hier een vakantiehuis hebben en die weten meer van de omgeving dan wij. Wij wonen hier en zijn geen toeristen :-)
| 22:09 |
Goed advies. Mooie foto's ook.
| 16:07 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen