×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Mijn kerstgedachte,

Mijn kerstgedachte,


Op mijn kerstgedachte zit waarschijnlijk niemand te wachten, maar ik wil hem toch met jullie delen omdat het me elk jaar meer verbaasd hoe kerst gevierd word en ik me afvraag of men nog wel weet wat kerst nou eigenlijk echt inhoud, de geboorte van Jezus, en nee ik ben zelf niet  gelovig, maar ben van mening dat het een commercieel feest is  geworden.


Ik klink misschien wat cynisch en wil dat niet zijn en deze blog is ook  zeker niet negatief bedoeld,  ik vraag me alleen  af waar we met z'n allen mee bezig zijn. Alle drukte rondom de feestdagen en ineens moet alles gezellig samen...... een keer per jaar moeten we ineens een kaart versturen met de beste wensen, dat we elkaar de rest van het jaar niet spreken of zien is ineens niet meer belangrijk, belangrijker lijkt het aantal kaarten dat je terug ontvangt want oh oh wat zijn we populair en geliefd we hebben wel 50 kaarten gekregen. Dat we op die kaarten ineens zien dat er een andere naam op de kaart staat dan vorig jaar waaruit blijkt dat er een nieuwe liefde in iemands leven is, of dat er ineens twee kinderen zijn waar er vorig jaar maar een was, dat lijkt niemand iets uit te maken.

kom op zeg waar zijn we mee bezig het hele jaar kijken we niet naar elkaar om, maar met kerst is ineens alles anders en moeten we kaarten versturen met de beste wensen. Gezellig samen eten en drinken en vooral veel, allemaal in nieuwe kleding en mooie cadeautjes onder de boom.  Waarom niet het hele jaar de warmte en gezelligheid, het gezellig samen zijn?  Iemand een cadeautje geven omdat je vind dat hij of zij dat verdiend heeft?  spontaan een kaart sturen gewoon om te laten weten dat je ze niet bent vergeten. Persoonlijk denk ik dat dat meer waarde heeft dan met kerst. Vrede op aarde.....waar dan? Begint dat niet bij onszelf? Daar denken we niet aan als we "gezellig samen zijn" met kerst.  Pas op derde kerstdag of na oud en nieuw vinden we alles weer verschrikkelijk wat er in de wereld gebeurd.


Ik vind het triest dat we ons zo mee laten slepen door de massa en kerst een steeds grotere commerciële waarde krijgt. Natuurlijk zorg ik ook voor een beetje kerst sfeer in huis, onze bescheiden boom staat, de kaarsen branden het hele jaar, we kunnen elke dag goed eten en op zijn tijd een borreltje drinken, bezoek is altijd welkom, we zitten netjes in de kleren, hebben een dak boven ons hoofd en de kachel brand, het is elke dag kerst feest als het daarom draait. Het mag duidelijk zijn kerst is niet mijn ding maar hé, ieder zijn ding en gelukkig is dat ieders goed recht, daarom wens ik  iedereen:

fijne feestdagen en een mooi, gezellig, 
          liefdevol maar vooral gezond 

                                 2017 !!!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties