×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Niet elke verandering is een verbetering,


Ik ben begonnen met bloggen op Word press, puur voor de lol en als tijdverdrijf. Ik had geen werk en zat lange dagen alleen thuis en met bloggen kon ik aardig wat uurtjes vullen. Ik zocht het een en ander uit op internet maakte daar een eigen verhaal van en zo leerde ik ook nog wat bij over bepaalde onderwerpen. Dat ik niet altijd foutloos schreef deerde niemand en had ook best een aantal volgers.

Bij toeval ontdekte ik Yoors, ik was een beetje huiverig in het begin want de vraag of het allemaal wel te vertrouwen was speelde een grote rol bij het ontdekken van Yoors, geld verdienen met schrijven, hoe dan??? dacht ik, dan kan toch iedereen dat, hoe weet de beheerder dat ik, of wie dan ook leuk kan schrijven? Er gaan toch geen betalingen komen bij onzin blogs of bij enkel het plaatsen van een foto of zo? Afijn om een lang verhaal wat in te korten, durfde ik het uiteindelijk toch aan een account aan te maken en ik zou wel zien hoe het allemaal werkte. Een aantal van mijn volgers op word press verhuisde mee, en ik werd warm onthaald door mede bloggers op Yoors die reageerden op mijn introductie.  Stapje voor stapje ontdekte ik de mogelijkheden op Yoors en ik kreeg er nog meer lol in om te schrijven. Het gaf voldoening en het leverde me ook nog best wat punten op merkte ik. Ik zal niet ontkennen dat de punten in het begin ook best een drijfveer waren om dagelijks een blog te posten, maar wel altijd iets van mezelf geen knip en plakwerk en al doende durfde ik het ook aan om af en toe wat persoonlijks te plaatsen, iets waar ik nog altijd heel voorzichtig mee ben want het blijft het grote www .  

Het liep allemaal best lekker, maar ik zag zoveel onzin voorbij komen en foto's zonder enige tekst waarbij ik vaak dacht wat moet ik hiermee? Het kon dus ook niet uitblijven dat er het een en ander ging veranderen, ik had daar alle begrip voor. En er veranderde meer en meer, zoveel dat ik het op een gegeven moment gewoon niet meer bij kon houden, en toch wat minder actief werd met bloggen. Toen de pageviews en het delen op social media werden ingevoerd was ik het spoor een beetje bijster, is het niet juist zo dat Henkjan zegt dat facebook aan ons verdient zonder dat we er iets voor terug zien, en nu is er bedacht dat we juist via die weg onze blogs moeten delen? ik vind dat raar maar goed misschien zie ik dat te zwart wit. De hoop was ook dat de copy cats en onzin bloggers( zoals ik ze maar even oneerbiedig noem) het minder interessant gingen vinden om te bloggen omdat ze  te veel werk moesten gaan verrichten om aan punten te komen,en dat daardoor de echte bloggers meer gewaardeerd zouden worden. Ook dat heeft naar mijn idee niet zo gewerkt en dus besloot ik voor mezelf eens goed te bedenken wat ik hiermee moest, wilde ik dit wel? 

Ik heb het een poosje laten bezinken en voor mezelf besloten NEE dit wil ik niet !! Ik blog voor mezelf, omdat ik het leuk vind !! de punten die ik ermee kan verdienen zijn een leuke bijkomstigheid maar niet de hoofdzaak. Ik wil mijn facebook vrienden niet elke keer confronteren met de melding dat ik een blog heb gemaakt waardoor zij zich misschien wel verplicht voelen te gaan reageren, en ook niet via andere social media. Ik heb er een balans in gevonden en blog op de manier die ik leuk vind en trek me niets van punten, pageviews of delen aan en dat bevalt me prima zo. Wat ik heel vervelend vind is dat er steeds meer knip en plak artiesten bij komen en steeds meer vragen om aan een bepaald aantal views te komen, blogs met overzichten van behaalde punten enz enz........ Ik vraag me dan echt af, noem je dat een blog?en waarom blog je? voor die paar centen die je ermee kan verdienen?

De sfeer is veranderd en dat betreur ik. Ik blijf lezen en reageren bij hen die ik volg maar daar om heen lees ik bijna niets meer, ik weet dat ik daardoor waarschijnlijk veel leuke blogs misloop maar heb geen zin om per ongeluk weer een copycat of onzin blogger een pageview te bezorgen. 

Ik begrijp dat het voor Henkjan uiteindelijk allemaal gaat om zijn geld te verdienen en daarbij gun ik hem alle succes van de wereld en als hem dit lukt op deze manier dan feliciteer ik hem van harte !!!  

Maar ik hoop dat een aantal goeie bloggers onder ons zich niet laten weg pesten en gewoon lekker, net als ik, hun ding blijven doen. 

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts