×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Niet elke verandering is een verbetering,

Niet elke verandering is een verbetering,


Ik ben begonnen met bloggen op Word press, puur voor de lol en als tijdverdrijf. Ik had geen werk en zat lange dagen alleen thuis en met bloggen kon ik aardig wat uurtjes vullen. Ik zocht het een en ander uit op internet maakte daar een eigen verhaal van en zo leerde ik ook nog wat bij over bepaalde onderwerpen. Dat ik niet altijd foutloos schreef deerde niemand en had ook best een aantal volgers.

Bij toeval ontdekte ik Yoors, ik was een beetje huiverig in het begin want de vraag of het allemaal wel te vertrouwen was speelde een grote rol bij het ontdekken van Yoors, geld verdienen met schrijven, hoe dan??? dacht ik, dan kan toch iedereen dat, hoe weet de beheerder dat ik, of wie dan ook leuk kan schrijven? Er gaan toch geen betalingen komen bij onzin blogs of bij enkel het plaatsen van een foto of zo? Afijn om een lang verhaal wat in te korten, durfde ik het uiteindelijk toch aan een account aan te maken en ik zou wel zien hoe het allemaal werkte. Een aantal van mijn volgers op word press verhuisde mee, en ik werd warm onthaald door mede bloggers op Yoors die reageerden op mijn introductie.  Stapje voor stapje ontdekte ik de mogelijkheden op Yoors en ik kreeg er nog meer lol in om te schrijven. Het gaf voldoening en het leverde me ook nog best wat punten op merkte ik. Ik zal niet ontkennen dat de punten in het begin ook best een drijfveer waren om dagelijks een blog te posten, maar wel altijd iets van mezelf geen knip en plakwerk en al doende durfde ik het ook aan om af en toe wat persoonlijks te plaatsen, iets waar ik nog altijd heel voorzichtig mee ben want het blijft het grote www .  

Het liep allemaal best lekker, maar ik zag zoveel onzin voorbij komen en foto's zonder enige tekst waarbij ik vaak dacht wat moet ik hiermee? Het kon dus ook niet uitblijven dat er het een en ander ging veranderen, ik had daar alle begrip voor. En er veranderde meer en meer, zoveel dat ik het op een gegeven moment gewoon niet meer bij kon houden, en toch wat minder actief werd met bloggen. Toen de pageviews en het delen op social media werden ingevoerd was ik het spoor een beetje bijster, is het niet juist zo dat Henkjan zegt dat facebook aan ons verdient zonder dat we er iets voor terug zien, en nu is er bedacht dat we juist via die weg onze blogs moeten delen? ik vind dat raar maar goed misschien zie ik dat te zwart wit. De hoop was ook dat de copy cats en onzin bloggers( zoals ik ze maar even oneerbiedig noem) het minder interessant gingen vinden om te bloggen omdat ze  te veel werk moesten gaan verrichten om aan punten te komen,en dat daardoor de echte bloggers meer gewaardeerd zouden worden. Ook dat heeft naar mijn idee niet zo gewerkt en dus besloot ik voor mezelf eens goed te bedenken wat ik hiermee moest, wilde ik dit wel? 

Ik heb het een poosje laten bezinken en voor mezelf besloten NEE dit wil ik niet !! Ik blog voor mezelf, omdat ik het leuk vind !! de punten die ik ermee kan verdienen zijn een leuke bijkomstigheid maar niet de hoofdzaak. Ik wil mijn facebook vrienden niet elke keer confronteren met de melding dat ik een blog heb gemaakt waardoor zij zich misschien wel verplicht voelen te gaan reageren, en ook niet via andere social media. Ik heb er een balans in gevonden en blog op de manier die ik leuk vind en trek me niets van punten, pageviews of delen aan en dat bevalt me prima zo. Wat ik heel vervelend vind is dat er steeds meer knip en plak artiesten bij komen en steeds meer vragen om aan een bepaald aantal views te komen, blogs met overzichten van behaalde punten enz enz........ Ik vraag me dan echt af, noem je dat een blog?en waarom blog je? voor die paar centen die je ermee kan verdienen?

De sfeer is veranderd en dat betreur ik. Ik blijf lezen en reageren bij hen die ik volg maar daar om heen lees ik bijna niets meer, ik weet dat ik daardoor waarschijnlijk veel leuke blogs misloop maar heb geen zin om per ongeluk weer een copycat of onzin blogger een pageview te bezorgen. 

Ik begrijp dat het voor Henkjan uiteindelijk allemaal gaat om zijn geld te verdienen en daarbij gun ik hem alle succes van de wereld en als hem dit lukt op deze manier dan feliciteer ik hem van harte !!!  

Maar ik hoop dat een aantal goeie bloggers onder ons zich niet laten weg pesten en gewoon lekker, net als ik, hun ding blijven doen. 

LenaH
Helemaal waar. Ook als is deze blog van een tijdje geleden. Ik ben even weg geweest en moet echt wennen
14-03-2018 16:24
14-03-2018 16:24 • Reageer
DidI'Ms world
Mooie beschrijving van je gevoelens. Ik vind dat je dat duidelijk en to the point hebt gedaan.
08-09-2017 11:21
08-09-2017 11:21 • Reageer
_PetitCorbeau_
Ik ga helemaal akkoord met je!
01-08-2017 13:06
01-08-2017 13:06 • Reageer
Albert van den Berg
Ik heb dezelfde gedachte, terug naar mijn basis en mijn eigen gang gaan. Ik maak foto´s, soms schrijf ik wat, als iemand anders (al is het er maar 1) het leuk vind is dat mooi meegenomen.
28-07-2017 21:57
28-07-2017 21:57 • 1 reactie • Reageer
Annet de JoJo
Zo is het Albert. Je merkt aan het aantal reacties dat het niet echt meer loont. Het zal mij oom geen zorg zijn blijf schrijven leuk vinden dus we blijven yoorsen haha
29-07-2017 11:46
29-07-2017 11:46 • Reageer
Forever FeelGood
Wat heb je dat geweldig verwoord. Het is precies ook mijn gedachten hierbij. De lol en vooral de verslaving van het begin is weg. Ik schrijf ook niet veel meer en deel al helemaal niet veel. Volg al die fb groepen niet waar steeds hetzelfde langskwam. Jammer hoor.
28-07-2017 16:40
28-07-2017 16:40 • 1 reactie • Reageer
Annet de JoJo
Ik volg die groepen ook niet meer, ben er even in mee gegaan maar zag het nut er miet van in en werd dol van alle berichten. Tja geen verbetering deze verandering voor ons.
28-07-2017 17:00
28-07-2017 17:00 • 1 reactie • Reageer
marijke
helemaal met je eens want ik doe het ook zoals jij. Ik wil mijn blogs niet op fb en ik deel alleen echt met hele hoge uitzondering iets op fb van een mede blogger. Ik vind het leuk als ik een reactie krijg de punten maakt me niks uit. Ik zeg altijd als ik geld wil ver dienen neem ik wel een krantenwijk. :-)
28-07-2017 15:49
28-07-2017 15:49 • 1 reactie • Reageer
Annet de JoJo
Zo is het en als het plezier eraf gaat is het aan ons te stoppen wanneer we willen.
28-07-2017 16:57
28-07-2017 16:57 • Reageer
Encaustichris
Goed geschreven stuk! Ik heb me bij bijna alle groepen afgemeld en deel alleen wat ik wil. Ik schrijf omdat ik daar plezier in heb, en vind het fijn om hier mijn werk te mogen tonen. Ja, de sfeer is anders, maar vooralsnog vind ik mijn weg.
27-07-2017 18:50
27-07-2017 18:50 • 1 reactie • Reageer
Annet de JoJo
Dankjewel, we creëren onze eigen positieve sfeer wel door het plezier wat we eraan beleven.
27-07-2017 22:26
27-07-2017 22:26 • Reageer
Hans van Gemert
Je hebt een aantal goede punten. Knip- en plakartiesten, een leuke term voor een vervelend verschijnsel op het internet - zeker niet alleen op Yoors. Zelf zorg ik voor unieke content - ik post alleen werk dat ik zelf heb gemaakt, en waar nodig zet ik er bronnen bij. Het meeste dat ik schrijf zijn trouwens zelfbedachte verhalen, iets dat ik nu juist goed op Yoors kwijt kan. Maar, plezier staat voorop. Leuke feedback van lezers is belangrijker dan puntjes. En, eerlijk is eerlijk, ook die zijn best prettig.
27-07-2017 17:01
27-07-2017 17:01 • 1 reactie • Reageer
Annet de JoJo
Ben de laatste die dat zal ontkennen en met eigen content verdien je ze ook vind ik.
27-07-2017 17:18
27-07-2017 17:18 • Reageer
SoulandMind
Ik kan je hierin wel volgen. Zelf heb ik een 10 jaar geleden een goede blog gehad gedurende een jaar of 2 én toen kwam FB fel op. Heb me laten meeslepen met den hoop, maar eerlijk gezegd, Facebook heeft niets meer weg van een blog. Geregeld zocht ik andere manieren om toch maar eens iets van me af te kunnen schrijven, maar intussen zijn de tijden fel verandert. Alles draait om populariteit én geld. Toen ik hier terecht kwam had ik daar wel een goed gevoel bij... een 'centje' meegenomen, maar daar hoef je het niet om te doen. Ik zet hier iets neer wanneer het me afgaat én overloop de geschreven blogs, geef een comment als het onderwerp mij aanspreekt én niemand die mij in het oog houdt zoals op FB. Ik hoef hier niet populair te geraken én ik weet dat ik er niet rijk zal aan worden, maar... ik heb hier persoonlijke bewegingsruimte. Goed artikel!!!
27-07-2017 15:21
27-07-2017 15:21 • 1 reactie • Reageer
Annet de JoJo
Dankjewel voor je compliment. Rijk worden we er niet van maar we beleven er plezier aan uiteindelijk is dat veel meer waard.
27-07-2017 15:36
27-07-2017 15:36 • 1 reactie • Reageer