Ontwaken met trompet geschal

Ontwaken met trompet geschal


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn eerste kerstfeest in Friesland zal ik nooit vergeten. Het was 7 uur in de morgen en ik hoor trompet geschal, even dacht ik dat ik droomde maar, ik hoorde toch echt Stille nacht klinken. Mijn wettige lachte wat en zei, dat is traditie in Friesland op eerste kerstdag komen vrijwilligers rond om op bepaalde plaatsen Stille nacht te spelen. Voor ik goed en wel in de gaten had dat hij serieus was, waren de trompettisten alweer verdwenen. Ik vond het heel bijzonder.

Sinds twee jaar wonen we in een appartementen complex met een mooie binnentuin en vorig jaar eerste kerstdag schalde de trompetten door de binnentuin. Snel naar buiten en met kippenvel op mijn armen en tranen in mijn ogen heb ik staan kijken en luisteren.

Vanmorgen was ik er op voorbereid en keek er naar uit. Om 06.00 uur klonken heel in de verte de trompetten, er bekroop me weer een gevoel van ontroering wat is dit een prachtige traditie in het hoge noorden. Om 07.00 uur stoot mijn wettige me aan ze komen eraan zei hij, snel mijn bed uit, aankleden, maar helaas het was de thuiszorg die al op pad was voor een van onze buren. Nou zegt mijn wettige ze komen niet meer hoor het is nu te laat dus kleren weer uit en nog even lekker ons warme bedje in. Om 07.45 hoorde we weer een auto toch even kijken voor de zekerheid en jawel daar kwamen ze toch nog aan. Hup de kleren weer aan en snel naar beneden om ze binnen te halen want normaal gesproken spelen ze op straat, als niemand ze naar binnen haalt.

Filmpje is te zien op you tube, zoeken op trompet geschal op eerste kerstdag. of via deze link,( maar dat schijnt niet altijd te werken)

Wederom met kippenvel geluisterd, diverse buren stonden op de galerij te kijken en te luisteren, een mooi moment.

Ik heb nog even een kort praatje met de heren gemaakt. We waren hun 43e adres !!!! vanmorgen om 05.00 uur waren ze begonnen en hebben het stille nacht 86 keer gespeeld, ze doen dit al ongeveer 30 jaar. Ik heb diep respect voor deze heren en zie ze graag volgend jaar weer terug.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.7 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat een mooie traditie
| 16:31 |
Wat een leuke traditie.
| 15:23 |
Nog nooit gehoord. Zou ik ook niet graag willen om 7.00 uur
| 18:51 |
Ben je dan al thuis om 7 uur?
| 19:27 |
Wat een mooie traditie!!
| 10:40 |
Leuk!!! Hier bij ons komen de kinderen op kerstavond langs met tractor en kar te zingen.
| 10:25 |
Fantastisch toch daar krijgt toch iedereen een big smile van
| 10:27 |
Dat is heel bijzonder moeten ze in ere houden
| 15:51 |
Helemaal mee eens
| 16:07 |
Wat leuk zeg, even zoeken hoor.
| 13:25 |
Leuk dat je het even opzoekt
| 16:12 |
Leuk om even gezien te hebben, heb het ook aan de vrouw laten zien, bijzonder hoor!
| 16:15 |
dank voor de moeite.
| 16:53 |
Yup, leuk!
| 16:55 |
Wat een leuke traditie
| 13:20 |
Elk jaar weer kippenvel momentje
| 16:11 |
Dat kan ik me goed voorstellen
| 18:19 |
leuk filmpje en mooi dat er mensen zijn die moeite doen om anderen een leuk moment te bezorgen
| 11:18 |
Ja idd ze staan er behoorlijk vroeg voor op, respect voor hen
| 16:08 |
Hier ook!! 6.30 kwam er een groepje zingen en 7.30 trompetteren ze erop los! Eerste nacht toen ik hier woonde dacht ik ga weg... lag net een paar uurtjes te slapen na avondje stappen. Vandaag samen met de kids staan luisteren! Bijzonder!
| 10:44 |
Leuk !!! Vonden de jongens zeker ook wel mooi
| 16:09 |
Hihi, wat leuk. (En misschien minder leuk voor zij die niet goed sliepen.)
| 10:29 |
Kleinigheidje hou je
| 16:09 |
Dat is mooi ontwaken op kerst morgen
| 09:57 |
Ja idd, het blijft bijzonder
| 09:58 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen