stel dat.........

stel dat.........


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn wettige en ik zitten gezellig samen aan een bakje koffie te genieten van een lekker opgewarmd stukje banketstaaf. We hebben vakantie en zijn levensgenieters ten top, Bourgondiërs in hart en nieren en ja, met een paar kilo teveel. Daar maken we niet zo'n groot probleem van hoor, we zijn gezond van lijf en leden, eten over het algemeen gezond, maar vinden ook al het "verkeerde" lekker en in de maand December komt er nogal veel "verkeerd" lekkers voorbij.

Nu zaten we dus zo samen te filosoferen als er toch eens een pil bestond die ervoor zorgde dat je al dat "verkeerde" lekkers gewoon niet meer lekker vond, zou dat even makkelijk zijn om even een paar kilo te verliezen hahaha  Zo simpel is het natuurlijk niet, wondermiddelen bestaan nog altijd niet. En toch, stel dat....... stel dat er wél zo'n pil zou zijn, zou dat even een gat in de markt zijn en daarmee kon ook onomstotelijk bewezen worden of eten een verslaving kan zijn of niet, want dan zou je ondanks dat je het vies vind toch door eten. Zo gaat het bij rokers tenslotte ook vaak vinden ze het zelf vies en toch kunnen ze niet zonder.  Persoonlijk zet ik er wel eens mijn vraagtekens bij of eten verslavend is, want als het verslavend zou zijn dan zou je toch ook verslaafd kunnen zijn aan alleen gezonde dingen, maar daar hoor je nooit iemand over. Wel dat mensen doorslaan in gezond eten, maar dat word niet als een verslaving benoemd terwijl dat wel gebeurd als het over ongezonde dingen gaat. Wanneer iemand te "dik" is heeft iedereen er een mening over, wat naar mijn gevoel de reden is dat we er maar een verslaving van hebben gemaakt, we zijn nu eenmaal gek op stempeltjes.  Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar over het algemeen zijn we toch zelf de baas over wat we wel en of niet eten, en zou die uitzondering dan meteen een verslaafde zijn? of gewoon zwak, net als ik, die zo van "verkeerd" lekkers houd.

Wat kan je dan toch raar zitten filosoferen , ik ben benieuwd wat jullie ervan denken.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (13 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Als je zo'n pil vind wil ik hem ook !
| 21:32 |
Dan begin ik een handeltje en dicht daarmee t grootste gat in de markt hahahaha
| 22:41 |
Strak plan ! hahahaha
| 23:53 |
Hey, nu mijn lijf kan ook met enkele kilo's minder, maar ik probeer wel om gezond te blijven. Een pilletje zou gemakkelijk zijn natuurlijk, maar dan al die lekkere dingen vies gaan vinden .... neen hoor . Dan maar wat op karakter voor mij ! Geniet ervan !!
| 16:49 |
Groot gelijk genieten met een grote G !!
| 18:11 |
Als jullie hier tevreden mee zijn... gewoon doorgaan
Zo niet, kijk eens naar alternatieven voor suiker, er is keuze genoeg
| 19:31 |
Ook ik draag teveel kilo's mee. Binnenkort ga ik naar een acupuncturist, hij schijnt te kunnen zorgen dat je minder trek krijgt in suikers en zo.
Ik ben natuurlijk benieuwd! Als ik er meer over weet zal ik het op Yoors melden.
| 13:17 |
Ik volg weight watchers dat werkt perfect en je kunt toch normaal eten, misschien is dat ook wat voor jou. Als je er meer over wilt weten stuur me gerust een pb. Succes met de naaldjes
| 13:24 |
Mwah, ik weet dat als ik weer ga sporten het wel goed komt, maar ja, dat motivatieknopje..... Maar dank je wel, ik zal het onthouden!
| 13:29 |
Hahaha ja inderdaad, het zou wel erg makkelijk worden zo ;-)
| 12:47 |
Vooral de combinatie vet en zoet werkt verslavend. Zoet alleen niet, en vet alleen ook niet.
| 15:19 |
Gewoon lekker blijven eten hoor, doe ik ook!
En inderdaad, door slaan in gezond eten is volgens mij ook niet goed.
| 10:55 |
Mooi geschreven. Het schijnt in ons systeem te zitten lees ik weleens. We hebben een hang naar vet en zoet.
| 21:43 |
Aparte wezens zijn wij mensen toch ook he hihihi
| 21:52 |
Hmmm wanneer de man begint te zagen over zijn gewicht durf ik er al eens bij zeggen dat als ie geen tijd wil vrijmaken voor beweging, hij nog altijd snel een goeie 90 kilo kan verliezen door mij buiten te gooien. Zwijgt ie meteen xD
| 16:56 |
Wahaaa dat is een goeie !!!! Slimme man dat hij er dan het zwijgen toe doet
| 19:03 |
Ik vind persoonlijk, aan mijn leeftijd, een goede balans heel belangrijk...maar ik ben ook een echte Bourgondiër en daar komt nog op dat mijn vrouw een echte keukenprinses is die dan nog eens geweldig goed kan bakken. Ja, als ik iets meer zou sporten zou die balans in evenwicht komen, maar ik kom er helaas maar één keer in de week aan toe om iets van fitness te doen. Maar beter dat dan niets zeg ik dan. Niet te veel over piekeren, want dat is ook niet goed. :-)
| 16:11 |
Zo is het, ik vind t netjes hoor 1x in de week sporten. Lekker genieten we leven maar een keer......denk ik
| 19:01 |
ja, er is nog niemand weergekeerd om verslag uit te brengen zover ik het weet :-)
| 22:01 |
Tja, wat zal ik daar opzeggen. Je hebt die pillen medical xls. Maar die zijn weer niet echt gezond. Dan loopt het al snel dun door de broek. Er is geen pil maar wel een remedie. Balans, variatie en bewegen. En verder zorg dat je lekker in je vel zit. Maak er geen probleem van. Want alles wat je aandacht geeft groeit.
| 15:12 |
Zo is het maar net. Ik vind genieten belangrijker
| 16:00 |
Juist.
| 16:41 |
Een collega van vroeger slikte wel eens pillen om af te vallen... was kei ongezond om te doen maar dat was het haar waard.
| 14:12 |
Ieder zijn keus he, ik vind genieten en gezondheid belangrijker
| 16:01 |
Ik ook
| 16:19 |
ik heb toevallig ook een healthy pagina waar ik weinig mee doe momenteel en mag ook producten verkopen...Ik verdiep me altijd in dat soort dingen haha
die pillen zijn heel slecht idd en slechts tijdelijk een oplossing.
Je levensstijl veranderen alleen dan blijft het werken :)
Die shakes zitten boordevol eiwitten die heel slecht zijn voor de nieren.
| 19:53 |
Mooi beschreven.Ik ben gewoon zwak als ik een boel chocola op eet ook al ben ik een gezondheids freak..denk ik haha
| 13:42 |
kwestie van keuzes maken tikt zij met een overheerlijk laurier dropje in haar mond hahhaha
| 13:43 |
Zo werkt het wel haha
| 13:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen