×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Verslag dag 3 minder drinken (jaarwisseling pfff)

Verslag dag 3 minder drinken (jaarwisseling pfff)


Oke, wat een kutavond. En dan niet eens door de drank. Gewoon de verkeerde mensen uitgenodigd. Of beter gezegd: ze hadden hun zon beter thuis kunnen laten die ongelooflijk nadrukkelijk aanwezig was dat hij in zijn eentje de hele avond heeft weten te verstieren.

Ik ken deze mensen al heel wat jaartjes en hun zoon ook. De afgelopen tijd kwam deze zoon eigenlijk nooit mee, en als ik daar was zat hij vaak boven. Maar nu.. jeetje mina.. hij was er ook en hoe! Verschrikkelijk dekt de lading niet.

Mijn vriend zou later aansluiten en ik overwoog hem een appje te sturen over de situatie zodat hij zelf kon kiezen of hij wel of niet zou toen toen hij al plots, veel vroeger dan verwacht, voor me stond. Al snel zag ik zijn vragende blikken mijn kant op gaan. Ik zag de ergernis op zijn gezicht, zelf zat ik inmiddels op het punt dat ik overwoog ze vriendelijk te vragen om te vertrekken maar omdat ik daar de consequenties niet goed van kon overzien deed ik dat niet. Ik heb nauwelijks gedronken. 3 wijntjes en 2 shotjes.

Eindelijk, eindelijk was het middernacht en ging deze dramakoning met zijn ouders richting huis.
'Jemig wat een kutavond!' flapte ik er uit. 'Nou, zeg dat!' zei hij terug.
Ik besloot mezelf dat laatste wijntje te gunnen, ondanks dat ik ook al 2 shotjes gehad had. Omdat ik toch ook van een goede wijn wilde genieten in alle rust. Ik had overheerlijke wijn in huis maar had er niet eens van kunnen genieten door hoe de avond gelopen was.
Eindelijk een slok in alle rust.. ik proefde de volle rijpe smaak en genoot van de nasmaak.

In stilte..

We waren beiden te moe om wat te kunnen zeggen. Na ongeveer een 20 minuten raakten we aan de klets samen en voordat ik het doorhad was mijn glas opnieuw gevuld. Koppie er niet bij gehouden. Ach nouja, vooruit maar dan.
En dat laatste restje lustte me ook wel.

En dat had ik dus niet moeten doen.. want hierna was ik de remmingen kwijt, trok een fles slobberwijn open en slobberde die ook volledig weg...

De volgende dag had ik gelukkig geen kater. Die krijg ik alleen als ik 2 flessen in hoog tempo wegslobber en zo stom was ik dus weer niet geweest. Maar ik was ver over mijn eigen willen heen gegaan.

Balen. En belangrijke les geleerd: blijkbaar begint de grenzeloosheid dus na een fles. Goed om te weten want dat betekent dat ik echt moet voorkomen dat de fles leeg gaat om mijn wilskracht te behouden.

Heb ik nu verloren? Ja en nee. Ja, want ik ging over mijn grens. Nee, want ik weet waar het misging en hoop met deze les mijn voordeel te kunnen doen in de toekomst.
Rudi
Rome en Keulen zijn niet op één dag gebouwd natuurlijk. Blijven doorbijten is de boodschap. :-)
03-01-2017 12:48
03-01-2017 12:48
Charissa van Beek
Wat knap van jou dat je ook over de mindere dagen durft te bloggen! Nu is minder drinken tijdens de feestdagen natuurlijk wel een enorme uitdaging. Ik zeg chapeau! Je hebt een grens ontdekt, je doel komt steeds dichter bij! Kanjer
02-01-2017 23:19
02-01-2017 23:19
Lydia
Heel veel succes toegewenst!
02-01-2017 16:48
02-01-2017 16:48