×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Ik ben veganist.

Ik ben veganist.


Hallo allemaal!

Graag wil ik jullie mijn verhaal vertellen (geen promotie).

Toen ik een jaar of 11 was begon ik na te denken waar vlees vandaan kwam. Ik wist natuurlijk al lang dat dit van dieren kwam, maar ik wilde er meer van weten.

Toen ik er achter kwam dat de dieren zó slecht behandeld worden wilde ik absoluut geen vlees meer eten. Mijn moeder vond mij hier veel te jong voor en liet mij wachten totdat ik 14 jaar werd. Ik heb daarna 2 jaar lang alleen geen vlees meer gegeten.

Ik eet vooral veel gezonder nu. Ik eet bijvoorbeeld veel meer groenten en fruit. Dit is omdat ik sinds een jaar geleden ook kaas, ei, melk en honing weg laat. Wat ik nu eet? Veel vleesvervangende producten van soja. Het is niet allemaal even lekker, maar dat is vlees ook niet allemaal.

Mensen vragen mij vaak of dit niet moeilijk is, waarom ik mijzelf zo behandel en of ik vlees niet vies vind. Mijn antwoorden hierop zijn altijd hetzelfde. Nee, het is niet moeilijk, omdat je het met je hart voor dieren doet, je hebt er dan gewoon geen behoefte meer aan. Waarom ik mezelf zo behandel? Ik weet niet eens wat ze daarmee bedoelen. Ik doe mezelf niks te kort? Toch? Ik ben heel erg blij met de keuze die ik gemaakt heb. En vlees vond ik súper lekker, het is niet dat ik het niet meer eet omdat ik het vies vond.

Op feestjes is het inderdaad vaak moeilijk, of wanneer ik bij mijn vriendinnen of vriend eet. De ouders van mijn vriend houden er gelukkig rekening mee, en de ouders van mijn vriendinnen vaak ook wel. Ik maak er natuurlijk geen probleem van als er vlees is, dat laat ik dan gewoon weg en pak wat meer van wat anders. Op feestjes valt er voor mij meestal alleen van de chips en nootjes te eten, maar minder gezellig word het daar niet door ;).

Het klopt inderdaad dat je tekorten krijgt op B-12. Sinds mijn 14e/15e word ik amper tot niet meer ongesteld. Een B-12 tekort is niet zomaar op te lossen. Ik slik hiervoor pillen en eet vlees- en melkvervangende producten met extra toegevoegde B-12.

Ik ben van plan met dit blog veel lekkere, gezonde en vegetarische/veganistisch recepten te delen. (Voor wie interesse heeft natuurlijk.) Ook probeer ik wat losser te worden. Ik ben zeer verlegen en kan mijn woorden slecht uitdrukken. Ik hoop dus dat ik beter kan leren bloggen en wat meer open word.

Veel leesplezier!1expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties