×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Noodweer in Nederland!

Noodweer in Nederland!


''Noodweer raast over Nederland, extreem weer boven Nederland en Noodweer zet huishoudens zonder stroom'' dit zijn een paar van de vele nieuwsartikelen die over het internet verspreid worden, over het noodweer dat momenteel over Nederland hangt. Ikzelf zit momenteel op een afgelegen boerderij waar ik aan het oppassen ben op de kinderen van onze kennis en eigenlijk kan ik niet wachten totdat het hier zal beginnen met stormen. Gek genoeg vind ik het extreme storm weer toch best wel chill, het geeft mij op de één of andere manier een fijn gevoel! Welkom bij het lezen van mijn allereerste weer blog!


#onweer staat momenteel ook in de zogenaamde ''trending topics'' van Nederland, dat wil zeggen dat er op dit moment het meest wordt gesproken over het onderwerp #onweer. Ik ben eigenlijk best verbaasd als ik kijk naar de foto's en video's die op Twitter zijn gedeeld door vele leden, het gaat er namelijk best heftig er aan toe. Ik zie ook dat de storm uit het westen komt, dus ik zit hier in het oosten nog even veilig!


Wanneer ik mij wat meer ga verdiepen in de nieuwsartikelen over deze storm zie ik dat er windstoten boven de 100 kilometer per uur zijn gemeten. Het zal vast aan mij liggen maar ik heb geen idee wat ik mij daarbij moet voorstellen. Het klinkt best hard, veel en hoog en dat zal het ook vast wel zijn, maar verder kan ik er niet veel over zeggen. Terwijl ik dit aan het typen ben gaat het nieuws ook over deze storm, nu weet ik niet of ze het over Noord-Holland of Noord-Brabant hadden, maar één van deze provincies had het meest last van de storm.


Ik ben altijd best benieuwd hoe anderen dan nu thuis zitten en wat ze aan het doen zijn als het bij hen hard aan het stormen zijn. Ik gooi altijd onze gordijnen open en probeer dan wat flitsen te spotten en sinds kort probeer ik ook met een ''bliksem app'' bliksem vast te leggen, maar dat is bij mij niet zo'n succes. Ergens ben ik niet zo van de ingewikkelde dingen en als ik het niet snap dan stop ik er ook gelijk mee.


Als ik op Twitter vraag of het al aan het stormen is bij mijn volgers krijg ik reacties als ''het is hier alweer klaar'' en ''er kwam hier een rukwind voorbij gevlogen'' wat erop lijkt dat het niet overal er heftig aan toe gaat! Inmiddels hoor ik bij mij dat het buiten al is begonnen met regenen. Of het hier ook heftig zal stormen weet ik niet, maar ik zit er klaar voor!


Laat mij weten hoe het bij jullie gaat!

Mocht je mijn blogs leuk vinden, dan kan je mij volgen voor meerdere blogs! Ik zal dan natuurlijk ook bij jullie een kijkje komen nemen.