×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Feeling Naked

Feeling Naked


Mijn hoofd spint, onzekerheid. Gedachtes vliegen in mijn hoofd rond. Waar MOET ik beginnen? Er is zoveel te vertellen en het MOET gelijk goed zijn. Het MOET gelijk duidelijk zijn wat een angststoornis is en hoe dit zich bij mij uit. Het MOET gelijk duidelijk zijn wat mijn verhaal is. Wat zullen de mensen ervan denken? Het is zo intiem wat ik ga delen Ze zullen toch niet denken dat ik mij aanstel?
Dit is een snipper van wat er door mijn hoofd gaat voor het beginnen van het schrijven van mijn eerst blog. Het geeft gelijk weer dat het nooit stil is in mijn hoofd. En dat ik te veel moet van mijzelf. Ik wil het doel van mijn blog in één post doen. Het moet perfect zijn en dat ben ik verre van. Het is ook gewoon weg niet te doen. Leven met een angststoornis is niet te omvatten in stuk van ongeveer 500 woorden. Daarbij komt er nog veel meer bij kijken dan alleen de angststoornis. De angststoornis is het meest actuele wat er met mij gaande is. Al vanaf mijn jeugd heb ik last van depressieve periodes. Sinds kort is ook bij mij een dysthyme stoornis gediagnosticeerd. Daarnaast heb ik een post traumatische stress syndroom, PTSS. Voor meer informatie over de stoornis heb ik vastgezette pagina’s gemaakt.
'

Telkens met de testen online en bij de psycholoog vragen ze voel jij je slechter/anders/minder dan voorheen. Het erge van zulke testen is dat ik geen voorheen heb, ik weet niet hoe het is om niet deze gedachtes en gedragingen te hebben.

Vanaf de eerste herinneringen voel ik de angst die ik met mij mee draag. Dit is sinds de basisschool tijd. Het is niet dat ik geen goede herinneringen heb of een slechte jeugd heb gehad. In mijn vijftiende levensjaar was het zelfs zo erg dat ik bijna mijn suicidale gedachtes heb uitgevoerd. Dit was mijn eerste zware depressieve periode. Nu moet ik zeggen dat deze jaren heel vaag voor mij zijn qua tijdslijn. Ik weet niet meer zo goed welke gebeurtenissen wanneer gebeurden. Wel weet ik dat de twee traumatische ervaringen, waardoor ik PTSS kreeg, na mijn eerste depressie gebeurd zijn.

Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik Social Work gaan doen, richting Maatschappelijk Werk en Dienstverlening om precies te zijn. Het begin was zeer moeilijk en er waren vele triggers. Hierdoor ging mijn mentale gezondheid steeds meer achter uit. Wel kreeg ik drie goede vriendinnen wat mij hielp. In mijn derde jaar en tevens stagejaar gebeurde er veel te veel dingen waar door ik het niet meer trok. Mijn opa was net voor de zomervakantie overleden en veel oud zeer kwam naar boven drijven in de familie. Ik slipte weer in een depressie en de angststoornis belemmerde mij in het goed functioneren op stage. Door de opeen stapeling van al deze gebeurtenissen stopte ik met stage en ging ik professionele hulp zoeken. Ik kwam terecht bij PsyQ en kreeg daar de volgende diagnose: PTSS, depressie en gegeneraliseerde angststoornis. Kreeg groepstherapie maar dit was niets voor mij. Ik ging weer stage lopen en het was gewoon niet de goede tijd voor de hulpverlening. Wel maakte ik de belofte na het behalen van mijn stage weer hulp te zoeken. Na het behalen van mijn stage had ik dit ook gedaan bij PsyGo. Dit was een kort traject van 12 weken en ben daarna beland bij Impegno. Ik krijg daar nu al twee jaar ambulante hulpverlening. Dit betekend praktische hulpverlening thuis. Het helpen met dagelijkse problemen zoals het huishouden, persoonlijke hygiëne, relaties en op werk en school gebied. Echter bleek dit niet genoeg te zijn. Tijdens deze twee jaar heb ik weer meerdere depressieve periodes gehad. Het is mij niet gelukt om mijn HBO diploma te halen op het moment. De angststoornis blijft aanhouden en ik kan maar niet mijn depressie de baas worden. Vandaar de beslissing om weer in behandeling te gaan. Vanaf mei is dit ook begonnen.

In alles wat ik doe merk de angst die ik heb. Het is daarom moeilijk om nieuw werk te vinden, beslissingen te maken over een andere opleiding enzovoorts. Het ergste is dat er veel hulp niet geboden wordt voor mensen met een mentale ziekte. Ja, er is hulpverlening door psychologen, therapeuten en ambulante hulpverlening. Echter zijn er veel meer dingen die kunnen helpen. Echter is dit niet of alleen te krijgen in de ergste gevallen. Ik ben politiek zeer geïnteresseerd. Ik wil mij dan ook inzetten voor mensen met psychische problemen. Zoals gezegd word, moet je klein beginnen. Daarom de geboorte van mijn blog om psychische problemen bespreekbaar te maken.
Hartelijke bedankt voor het lezen van mijn blog en hopelijk ga je mij volgen!

Veel liefs,
Only-Me with Anxiety


 Leonie Fotografie
Prachtig dat je er zo over schrijft.
19-06-2017 14:36
19-06-2017 14:36 • Reageer
Diana-01
Goed dat je er zo over blogt.
19-06-2017 03:45
19-06-2017 03:45 • Reageer